Testi problémák

#Testi problémák

1088 db cikk a témában

#fogamzásgátló
2010.04.16.

Fogamzásgátlók és más gyógyszerek kölcsönhatása

Léteznek olyan gyógyszerek, melyek szedése összeférhetetlen a fogamzásgátló tabletták használatával. Vannak, amelyek gyengítik a tabletta hatását, ezért kiegészítő fogamzásgátló módszert is be kell vetni a gyógyszeres kezelés idejére. Hormonális fogamzásgátlók használatakor tehát nem árt odafigyelni az esetleges kereszthatásokra, adott esetben pedig érdemes kikérni az orvos véleményét is.

#smink
2010.04.15.

A sminktől lehet valaki ráncos? A szakértő válaszol

"Barátnőm ötödikes kor óta sminkeli magát (most nyolcadikos), és a hónapokban elkezdett ráncosodni a szeme (de csak alul, a szempillák alatt közvetlen). Azt mondja, éjszakára nem szokta lemosni, ez szerintem összefüggésben áll vele. Jól gondolom?"

#sport
2010.04.07.

A női sportolók hármas szindrómája - Kik a veszélyeztetettek?

Anna az első iskolai évében csatlakozott az atlétikacsapathoz, és keményen dolgozott azért, hogy karcsú és erős sprinter válhasson belőle. Amikor az edzője azt tanácsolta neki, hogy egy kis súly leadásával sokat javíthatna a teljesítményén, azonnal elkezdte számolni a kalóriákat, és megnövelte az edzései időtartamát. Túlságosan elfoglalt volt a gyakorlással és a diétával ahhoz, hogy észrevegye menstruációja kimaradozását. Jobban foglalkoztatta a bokájában lévő repedés, ami lelassította őt.

#brazil gyantázás
2010.03.28.

Biztonságos a brazil gyantázás?

Tudni szeretnéd, hogy van-e kockázata az egészségedre nézve, ha teljesen csupasz ott lent? Érvek a brazil gyantázás mellett és ellen.

#comb
2010.03.27.

Mi ez a folt a combomon?

"Ezen a képen a combomon található kiütésszerű dolog található. Esetleg tudja, mi lehet a probléma? Remélem semmi nagyon komoly." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#baktérium
2010.03.22.

Bizonyítékok, hogy a baktériumok hasznosak is lehetnek

A testedben 100 millió baktérium nyüzsög. Kutatások egyre inkább azt mutatják, hogy a bacik fontosak a szervezetünknek. A hasznos baktériumok megvédenek a cukorbetegségtől, megelőzik az asztmát, segítik az immunrendszer működését, elősegítik a mindennapi gyógyszerek lebomlását és még a torokráktól is megvédenek.

#nőgyógyász
2010.03.21.

Fiatalon a nőgyógyásznál

A nőgyógyászati problémák sajnos nem korhoz kötöttek. Lehetsz akár 9-14 éves is, nem kell, hogy már menstruálj, sőt, lehetsz akár szűz is ahhoz, hogy adott esetben el kelljen látogatnod az orvoshoz.

#pénisz
2010.03.20.

Lefelé görbülő pénisz - Mit lehet ezzel kezdeni?

"15 éves vagyok, és a péniszem mereven 15,4cm. Ernyedt állapotban a bőrt hátra tudom húzni, de mikor merev, akkor nem megy magától hátra, csak akkor ha én hátrahúzom. A péniszem lefelé görbül mégis, ha állok a földön a péniszem merev, akkor a padlóval párhuzamos, és így görbül innét lefelé! Ez baj?" Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

Pöttyök a hímvesszőn - Van ok az aggodalomra?
#hímvessző
2010.02.25.

Pöttyök a hímvesszőn - Van ok az aggodalomra?

"A hímvesszőmön sok kis "pötty" van, és mikor kicsit megnyomtam az egyiket, fehér valami jött ki belőle. A herezacskómon van egy jóval nagyobb dolog is, ami kemény, és nem lehet szétnyomni sem. Nem tudom mitévő legyek, kérem segítsen." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#számítógép
2010.02.19.

A veszélyes számítógépek - 2. rész

Szinte már mindennapossá váltak a számítógépekről és az általuk okozott káros hatásokról szóló cikkek. Halljuk a rádióban, a TV-ben vagy olvassuk az újságban. Most ezekről szeretnénk egy összefoglalóbb képet adni, hogy pontosan tisztában legyünk a számítógép veszélyeivel.

#testszag
2010.02.16.

Testszaggal küzdesz? - Testszag őrjárat 2.rész

Tudod meglehetősen átható szagot áraszthatsz egy kemény spinning, vagy egy fokhagymás vacsi után. Kiderült, hogy néhány kevésbé várt tényező, mint, hogy milyen gyorsan öltözöl reggel, hogy mennyi szénhidrátot eszel, vagy, hogy horkolsz-e, mind szerepet játszat a testszagodban, sőt ahogy lélegzel, vagy beszélgetsz. Itt találod, hogy hogyan oldd meg a problémát.

Méhnyakrák: a HPV vírus legveszélyesebb szövődménye
#méhnyakrák
2010.02.16.

Méhnyakrák: a HPV vírus legveszélyesebb szövődménye

A legveszélyesebb szövődménye a HPV-fertőzésnek a méhnyakrák, gondolom, ezzel tisztában vagy. Érdemes elgondolkodni, hogy egy-egy futó kaland, egy-egy kevésbé megbízható partner megéri-e azt a kockázatot, hogy évek, évtizedek múlva a méhnyakrák diagnózisával kelljen szembenézned.