Testi problémák

#Testi problémák

1089 db cikk a témában

#teherbe esés
2010.07.30.

Képtelen vagyok teherbe esni!

"Hat éve próbálkozunk a párommal a családalapítással, de egyszerűen nem sikerül teherbe esnem. Ennek mi lehet az oka? A nőgyógyászom sem mond semmit." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#cipő
2010.07.26.

Alakformáló cipő - Mi az igazság?

Valóban formálják az alakot? Az egészségügyi és fitness szakértők felnagyítják a jelentőségét? Egy pár cipő segíthet abban, hogy több kalóriát égess, formáld a fenekedet, megszüntesd a narancsbőrös combodat, és csökkentsd az ízületi fájdalmakat?

#nyári szünet
2010.07.23.

Elhíznak a gyerekek nyáron?

A hosszú nyári szünetben sokkal nehezebb megoldani a gyerekek étkezését, így könnyebben előfordulhat, hogy az iskolások azt esznek, amit éppen találnak otthon, vagy gyorsételekre költik a zsebpénzüket. Ráadásul a rendszeres testnevelésórák és edzések hiánya is okozhat náluk súlygyarapodást, így érdemes ebben az időszakban is nagyobb hangsúlyt fektetni az egészségükre. – tájékoztat dr. Babai László, az Oxygen Medical prevenciós szakértője.

#menstruáció
2010.07.20.

Menstruációs mesék

A menstruáció megjelenésével válik érvényessé a belépőjegy abba a misztériumba, ami az örökléssel, a genetikával, a folytonossággal, a körkörösséggel mesél a szerelemről, a családi életről, a szexről. Nemi értelemben menthetetlenül az lesz az emberből, ami.

#napozás
2010.07.07.

Napfényvédő krémek - Amit feltétlenül tudni kell róluk

Minden nap mást olvasol a neten? Összezavarodtál a rengeteg napfényvédő krémtől? Hát épp itt az ideje, hogy bőrgyógyászok közreműködésével elmondjuk, mi is az igazság. Mik azok a hibák, amelyeket minden évben elkövetünk, mert fogalmunk sincs arról, hogy az árthat is egészségünknek?

#barnulás
2010.06.24.

Barnulás - Egyre több a bőrrákos fiatal

Szeretnéd száműzni a sápadt bőrödet és mélyebb tónust akarsz? Üdv a klubban. Főleg, amikor a strandszezon közeledik, sokan elgondolkoznak azon, milyen módon kaphatna a bőrük bronzos pirosasságot- önbarnítókkal, szoláruimmal, napozással vagy ezek kombinációjával.

#napozás
2010.06.23.

Bőrrák huszonévesen - Mikor biztonságos a napozás?

Mindannyiunknak szüksége valamennyi napozásra: ez az elsődleges D-vitamin forrásunk, amely biztosítja a szervezet kalciumfelvételét, hogy a csontozatunk erős, egészséges legyen. A legtöbb embernek azonban nem kell sok időt töltenie a napon, hogy hozzájusson a szükséges D-vitamin mennyiséghez, ráadásul ha nem védekezünk a nap ibolyántúli sugarai ellen, a következmény könnyen lehet bőrbetegség, szemkárosodás, az immunrendszer gyengülése, sőt még rák is. Akár huszonéveseknél is kialakulhat bőrrák.

#menstruáció
2010.06.16.

Mikor keressem fel a nőgyógyászt?

Az Amerikai Szülészorvosok és Nőgyógyászok Főiskolája azt ajánlja, hogy egy lány először 13 és 15 éves kor között látogasson el nőgyógyászhoz.

#pattanás
2010.06.08.

Pattanások, menstruációs zavarok: segít-e a fogamzásgátló tabletta?

Kedves Szerkesztőség! Az orvosom azt javasolja, hogy kezdjek el fogamzásgátló tablettát szedni a menstruációs ciklusom szabályozása érdekében, s mint mondja, ettől majd a pattanásaim is elmúlnak. Négy éve járok bőrgyógyászhoz, de az arcom még mindig pattanásos. Mit gondoltok, érdemes próbálkoznom a fogamzásgátló tablettákkal, vagy a mellékhatások többet nyomnának a latban, mint az előnyök? Leginkább a súlyom miatt aggódom.

#leégés
2010.05.28.

Paradicsommal a leégés és a ráncok ellen

Tudósok úgy vélik, hogy azok az antioxidánsok, melyek a paradicsom piros színéért felelősek, megvédhetik a bőrünket a napégés ellen. Új kutatások szerint, ha sok paradicsomot eszünk, elkerülhetjük a napégést, ráadásul a ráncok kialakulását is lassíthatjuk vele.