barnaság
#Testi problémák

Aggodalommentes napozás: barnító krém, kendő, spray

2010.05.31.
1 perces olvasási idő

Nagyon sok olyan termék van a boltokban, amelyekkel nap nélkül is bronzos barnaságot kaphatsz (és most nem a napozóágyakra gondolok).

Egy biztonságos út van a bronzos barnasághoz napozás nélkül. Ezek a készítmények dihidroxid-acetont (DHA) tartalmaznak, ami lehámlasztja fokozatosan az elhalt sejteket a bőröd legkülső rétegében. Általában ezek a hamis barnaságok csak maximum egy hétig tartanak.

Barnító krém, kendő, spray

Ki kell próbálnod pár márkát, hogy rájöjj, melyik illik legjobban a bőröd tónusához.
Több lehetőség közül választhatsz, használhatsz barnító sprayt, kendőt vagy krémet. Könnyű őket használni. Próbálj ki egy hidratáló hatású barnító krémet, ami fokozatosan ad barna színt, így elkerülheted a foltokat, a hámlást és azt a jellegzetes szagot, amit sokan kellemetlennek tartanak. Ezek a szerek nem túl drágák, maximum 2000-2500 Ft-ba kerülnek.

Kérd meg egy barátodat, hogy segítsen bekenni magad vele, mivel vannak olyan pontok, amiket te nem tudsz elérni. Miután ezt megtetted, győződj meg arról, hogy nem marad krém a tenyereden és a talpadon, mert különben azokat is megfogja a barnító, és koszosnak fognak tűnni.

Nézd meg a szépségszalonokat is, ahol ún. fújós barnítók találhatóak. Ezek természetesebb színt adnak, és tovább tartanak. Itt a DHA-t tartalmazó permetet egyenesen rád fújják. Persze a szemed, a szád és az orrod le lesz takarva, amíg a permet mindenhol éri a tested. Pár órával a procedúra után észreveheted magadon a változást.

Akár a permetes, akár a barnítókrémes megoldást választod, fokozhatod az eredményt, ha átdörzsölöd a tested egy kefével, így az elhalt sejteket eltávolíthatod.

Attól függetlenül, hogy ezeket a módszereket használod, a barnább bőr érdekében mindig használj naptejet, amikor kimész, hogy megvédd a bőröd a nap sugaraitól. Ezek a szerek nem növelik meg a melanin termelésed, így nem védenek a leégéstől. De a bőröd barna lesz, és sokáig szép és egészséges marad.

(I.S.)