#Testi problémák

Barnító krém, kontra szolárium

2015.04.29.
1 perces olvasási idő

A barna bőr örök divat. Hiába falfehérek a modellek, azért mégis, a barnaságban van valami szexi. Tavasszal előkerülnek a lengébb ruhadarabok is, amikor szeretnénk, ha a téli fakóság helyett az egészséges tónusú bőrünket villanthatnánk ki.

Te mire esküszöl? Barnító krém vagy szolárium? Valójában egyik sem pótolja a természetes D-vitamint, emellett pedig veszélyeket is hordoznak.

Mit kell tudni az önbarnítóról?

Sok aggály merül fel a használata előtt: foltos marad-e a bőröd, mennyire tartós, ártalmas-e a bőrre… A barnító krém teljesen ártalmatlan. Mielőtt felkennéd, érdemes átradírozni a tested, mivel ha szoliegyenletes a bőrfelszín, szebb színhatást érhetsz el. Ezután könnyű hidratáló krémet masszírozz be.

Mikor a bőröd száraz, de selymes, jöhet az önbarnító. Míg felkened, többször moss kezet, nehogy az ujjaid között és a tenyereden barnább legyen a bőr. Elképzelhető, hogy miután felkented, furcsa illata lesz a bőrödnek, de ettől ne ijedj meg, ekkor kezdi kifejteni a hatását a krém, ami kb. 2-3 óra. Mivel a barnító krémek kevésbé tartós színt eredményeznek, ezért 3 naponta ismételhető az eljárás. Vigyázz, foltot hagyhatnak a ruhán!

Mi a helyzet a szoláriummal?

Rengeteg elrettentő dolgot hallhatunk a szoliról a „valaki bent égett a szoliban” és a „biztos bőrrákot kapsz” történetek révén, de ez a többséget nem hatja meg. Jótékony hatásai közé tartozik, hogy felkészíti a bőrt a napozásra, jó közérzetet és pozitív hangulatot ad.

Valószínűleg nem fogunk tudni elrettenteni a szolizástól, ha rendszeresen jársz, ezért adunk néhány tanácsot, hogy - ha már használod - biztonságosan használd. Mielőtt befeküdnél, távolítsd el a sminket, és lehetőleg ne legyen rajtad parfüm, mert nemcsak foltosan barnulhatsz le, hanem súlyos bőrkárosodást is szenvedhetsz. Mindig vedd fel a védőszemüveget és olvasd el a tájékoztatót, melyből megállapíthatod, hogy milyen a bőröd barnulás szempontjából. Tudd meg, hány perc ajánlott a szépítő, és még nem egészségkárosító napozáshoz. Ha fekvő szoláriumba mész, mindenképpen ellenőrizd, hogy előtted ki lett-e fertőtlenítve a készülék, mert különben könnyen elkaphatsz valamilyen bőrbetegséget.

A szoláriumban töltött időt fokozatosan növeld, és az egyes alkalmak között minimum egy hetet hagyj.

Kapcsolódó címkék

bőr