arc
#Testi problémák

Keresd a hozzád valót! A tökéletes bőrápolásról

2019.10.23.
1 perces olvasási idő

Ha valaki megkérdezi milyen típusú a bőre, elsősorban az arcbőrére gondol. Bár testünk bőrét nem szoktuk típusokba sorolni, természetesen szoros összefüggés van az arc- és a testbőr között. Ha száraz, érzékeny az arcod, nagy valószínűséggel a testedre sem kenhetsz bármit. Ha aknés az arcod, valószínűleg a hátadon is található pattanás.

A test tisztán tartása elsősorban a napi fürdésen, zuhanyzáson múlik. Nem mindegy azonban, hogy ehhez milyen szappant, tusfürdőt, a tusolás vagy fürdés után pedig milyen testápoló krémet használsz. Nézzük, mivel tehetsz legtöbbet a bőrödért!

- Száraz és érzékeny testbőr esetén kerüld a forró vizet, mivel attól még szárazabb lesz a bőröd. Válassz olyan szappant vagy tusfürdőt, amely hidratálót tartalmaz. Ha érzékeny is a bőröd nemcsak száraz, akkor használj illat- és színezékmentes szereket. Ülőfürdő esetén 20 percnél tovább ne maradj a kádban, mert a víz egy idő után nagyon kiszárítja a bőröd. Egy héten egyszer radírozd át a tested, így megszabadulsz az elhalt hámrétegtől, és bőröd könnyebbeBőrápoló krémn fogadja be a tápláló anyagokat.

- Ha nem érzékeny a bőröd csak száraz, akkor a fürdőolajok, fürdősók csodát tehetnek. Remek illatuk sokáig megmarad a bőrödön és megakadályozzák a kiszáradást is.

- Fürdés után a száraz bőrűeknek ajánlottak a hidratáló testápolók. Az érzékeny bőrűeknél a testápoló használatára ugyanaz a szabály vonatkozik: kerüljék az erősen illatosított terméket, mert az akár allergiás reakciót is kiválthat.

- Enyhén zsíros testbőrnél a tusfürdők és a habfürdők habja segít eltávolítani a bőrödön található vékonyka zsírréteget. Fokozhatod a hatást, ha szivacsot használsz a tisztálkodáshoz, legjobbak a természetes szivacsok. Nemcsak tisztítják a bőrt, hanem bőrradírként is funkcionálnak.

- Fürdősót a zsíros bőrűek is használhatnak, kellemesen illatosít, az izmok ellazulnak, megnyugszanak tőle.

- Fürdés után a zsíros bőrűeknek nem kell egész testüket betestápolózni, elég csak a kart és a lábat, mivel ezek a testrészek könnyebben kiszáradhatnak.

(KamaszPanasz)