csók
#Testi problémák

Július 6 - Csók világnapja: Edzéssel jobban megy

2010.07.06.
2 perces olvasási idő

A legnagyobb testnyílásunk a száj, a kommunikáció fontos eszköze. De a pontosan és jól artikuláló emberek jobbak az orális szexben is – állapítja meg a Napidoktor szakembere.


Mindenki rendelkezik közel kétszáz olyan „láthatatlan” izommal, amelyek avatott használatával kommunikációján javíthatna. Ez az izomcsoport a szánkban van: a beszédhez kétszáz körüli izom mozgatása szükséges – vezeti be most induló sorozatát a Napidoktor szakértője, Baracsy Gabriella logopédus. A szakember több mint húsz éve foglalkozik a kommunikálás legismertebb eszközének, a szájnak a szerepével.

A rossz szájmozgású ember képtelen értető kommunikálására, és ennek hatása még a társas kapcsolatára is kihat. A renyheszájúság, vagy más néven a lusta szájú ember nem használja valamennyi száj körüli izomzatát, és ennek hatása nemcsak a beszédmegértést korlátozza, hanem a szerelmi életét is jelentősen befolyásolhatja.

Gyakorlat teszi a mestert

Amennyiben nincs organikus oka - vagyis nem betegség vagy veleszületett az izomrenyheség – akkor egyszerű gyakorlatokkal is javíthatunk a helyzeten. Ha izomról van szó, akkor a megoldás az izmok edzése. Ha valaki formás kart vagy vádlit szeretne, edzőterembe megy, biciklire pattan vagy görkorcsolyázik. De hogyan „gyúrhatunk” szájra? A szakértő segítségével megismerhetőek és elsajátíthatóak a gyakorlatok. Hihetetlen, de rövid idő alatt forradalmasíthatjuk akár az intim együttlétünket is beszédünk szépítésével. De hogyan edzhetünk vagy hogyan „gyúrhatunk” szájra? A válasz itt van a „nyelvünk hegyén”...

Ha a kedvessel, vagy partnerrel eltöltött intim percek-órák nem működnek jól, akkor sokszor odébbáll az elégedetlenebb fél. Sokszor szóba sem kerül, mi a baj. A ki nem mondott gondolatok csak egyre több tüskét okoznak, és a következő kapcsolatokra is rányomják bélyegüket.

Sokakra nehezedik nyomás a felnőtt filmekben látott kreált szexvircsaftok láttán-hallatán. Csakúgy, mint a nem felnőtt filmnek minősített tévésorozatok vagy Trendy lapok, ahol azt sugallják a szerzők, hogy egyedül is terem babér, próbálkozz csak minél több partnerrel, majdcsak lesz valami…

Egy egészséges lelkületű kiforrott felnőtt személyiség elvileg nem dől be ezeknek a fogyasztói társadalmat támogató marketing kampányoknak, de az igazság az, hogy mégis…. Segítség rengeteg van, de hogy melyik ad valódi megoldást, van, hogy ki sem derül.

Legyen rövidtávú vagy évek óta tartó kapcsolatban valaki, mindig izgalmas, ha meg tudja lepni partnerét.

Hogyan edzd a nyelved?

Az Intim Oral Tréning segítséget nyújthat ebben. Semmi mást nem kell tenni, mint egy kicsit edzésbe hozni a száj és a nyelv izomzatát! Attól függően, hogy kinek szeretnénk örömet adni, más típusú gyakorlatokat érdemes végezni uraknak és hölgyeknek.

Kezdjük az általános erőnléti edzéssel! A gyakorláshoz célszerű tükröt használni, hogy az eleinte koordinálatlan mozgásokat vagy mozdulatsorokat korrigálhassák. (Csakúgy, mint a táncteremben vagy a konditeremben.)

Eszköz nélkül is elvégezhetők az alap gyakorlatok. Fontos, hogy úgy, mint bármilyen más edzésnél ezeknél a gyakorlatoknál is célszerű betartani a fokozatosság elvét!

Először is próbálj ellazulni, barátkozz meg a képpel, amely a tükörből visszanéz. Most nem kell foglalkozni azzal, hogy áll a hajad, vagy bedagadt a szemed, stb. Koncentrálj az orr alatti területre!

Próbáld nagyon picire összehúzni, csücsöríteni a szájat. Tartsd úgy 5 másodpercig, majd nagyon széles mosolyra húzd szét ajkaid! Ezt a gyakorlatot végezd el harmincszor. (Amikor érezni kezded az arcizmaid és a szádban lévő izmokat, az azt jeleni, hogy jól kivitelezted a gyakorlatot!)

A következő feladat, hogy kerekítsd a szádat, mintha A-hangot mondanál! Ezután szűkítsd a kört, mintha Ó-t mondanál, most ejtsd le az állad, és nyisd akkorára a szádat, amikor még nem húzódik az állkapcsod! A nyelved eközben végig az alsó fogsornál helyezkedjen el.

Most fújd fel az arcod, mint egy jóllakott napközis, tartsd így 10 másodpercig, ezután szívd be az, mint egy aranyhal. Ebben a tartásban is tartsd 10 másodpercig. Végezd el a gyakorlatsort tízszer!

(Napidoktor.hu)