Táplálkozás

#Táplálkozás

724 db cikk a témában

#csoki
2015.05.04.

Mindent a csokiról

Bár az emberek kétségkívül több csokit vásárolnak és esznek meg Valentin-nap, Húsvét vagy Karácsony alatt, mégis nyugodtan kijelenthető, ez egy 4 évszakos édesség, különösen a gyerekek számára. Most nézzük, hogy a tévhitekkel ellentétben milyen hasznos is tud lenni a csokievés!

#antioxidáns
2015.05.01.

Okosodj finomságokkal!

A csokoládé boldoggá tesz, de mi a helyzet a spenóttal vagy a lazaccal? A különböző ételek különböző hatással vannak az emberi szervezetre.

#diéta
2015.04.29.

Fehérje diéta

Miért kezdj el magas fehérjetartalmú diétát? Az elsődleges cél a súlyvesztés. A protein tartalmú ételek fogyasztása általában kevesebb szénhidrát bevitelével is jár. Egy általános diétában a napi kalóriák 10-15%-a protein, míg ebben a diétában ez a szám akár 30-50% is lehet.

#tanulás
2015.04.28.

Energia: melyik ételből igen és melyikből nem?

Az érettségi időszak közben sokaknak van szükségük az energiára. Az éjszakázós tanulás, a kora reggeli kelés… A vége mindig az lesz, hogy minél több energiához szeretnél jutni. Na de milyen formában is a legjobb ez neked és a testednek?

#fog
2015.04.27.

Melyik ital az egészségesebb a fogaidnak?

Ha a fogaid egészségéről van szó, akkor legtöbbször arról hallhatsz, hogy milyen a helyes fogápolás, jók-e a fogmosási szokásaid. Azonban az, hogy mit fogyasztasz el napközben, szintén nagy mértékben hozzájárul a fogak állapotához. Most megmutatjuk, hogy mit igyál, ha szeretnéd megőrizni a fogaid épségét.

#paleolit diéta
2015.04.23.

10 dolog, amire megtanít a paleo

Paleolit étrend: vannak, akik nagyon támogatják, s akadnak ellenzői is. Az igazság az, hogy olyan szabályai is vannak, amiket annak is érdemes megfogadnia, aki sosem vágna bele egy paleo diétába.

#táplálkozás
2015.04.16.

Elég fehérjét fogyasztasz?

A tápanyag-összetételre vonatkozó címkékből sok információt nyerhetünk a fehérjékről. De a három tápanyagfajtából (fehérjék, zsírok és szénhidrátok) mégis a fehérjéről tudunk a legkevesebbet.

#sport
2015.04.12.

Étkezés a focimeccsed előtt

Amikor a sportolók egy megmérettetésre készülnek, akkor a megfelelő tápanyagellátás, ami a szükséges erőt, kitartást és koncentrációt biztosítaná, könnyen feledésbe merülhet.

#táplálkozás
2015.04.09.

Ételek, amik segítenek koncentrálni

A helyes táplálkozás biztosítja, hogy agyunk megfelelően működjön. Az alábbi ételek segítenek abban, hogy a nap minden percében képes legyél összpontosítani.

#fogfehérítés
2015.04.07.

14 étel a fényesebb mosolyért

A fogmosáson, fogselymen és a fogorvosnál tett rendszeres látogatásokon túl a táplálkozással is hozzájárulhatsz fogaid egészségéhez és szépségéhez. Bizonyos ételek fogyasztása erősítheti a fogzománcot, segíthet megelőzni a fogszuvasodást, és elhárítani az ínyfertőzéseket, sőt akár még fehérítheti is a fogaidat. Íme, 14 egészséges étel, melyeket érdemes elkezdened rendszeresen fogyasztani.

#ecet
2015.04.05.

Mi mindenre jó az ecet?

A háztartásban főként főzésre vagy tisztítószerként, vízkőoldásra alkalmazzuk. Az élelmiszeriparban az ecetsavat E260-nal jelölik és savanyúság szabályozására használják.

#szénhidrátok
2015.04.02.

Szénhidrátok: milyen a jó típus?

Mivel a szénhidrátoknak rengeteg fajtája van, így nem csoda, hogy a legtöbb ember alapjaiban fordul eme tápanyagcsoport ellen. Valójában azonban nem tudják, hogy a szénhidrátoknak vannak számunkra hasznos fajtái is.

#kókuszvíz
2015.03.28.

Kókuszvíz: a sportolók barátja

Alacsony kalóriatartalmú, természetesen zsír- és koleszterinmentes, több káliumot tartalmaz, mint 4 banán, szuper hidratációt biztosít- ez csak néhány pozitívuma a számos előnnyel rendelkező népszerű amerikai őrületnek: a kókuszvíznek.

#protein
2015.03.27.

A jó öreg protein

A fehérje segíthet a nem kívánt kilók leadásában, valamint abban is, hogy a gyomrodat teletömd. De fontos, hogy a megfelelő mennyiségű és megfelelő fajta proteint fogyaszd, hogy egészségügyileg is profitálj belőle.

#margarin
2015.03.25.

Dióhéjban a margarin történetéről és gyártásáról

Vajon mi a közös a margarinban és a gyöngyben? Tényleg 140 éve találták fel a margarint? Vajon ma hogyan gyártják a margarint? Cikkünkben utánajártunk ezeknek a kérdéseknek, bepillantást nyújtunk a margarin történelmébe és bemutatjuk a korszerű margaringyártás folyamatát.

#akne
2015.03.18.

10 étel, mely legyőzi az aknét és véd a bőrrák ellen

Az UV sugarak a bőrben védekezési mechanizmust, gyulladás formájában jelentkező immunreakciót indítanak el, amit napégésként ismerünk. A fényvédő faktort tartalmazó készítmények alkalmazása nem csak nyáron javasolt, hanem az átmeneti időszakokban, pl. tavasszal, sőt télen is. Ha kombinálod a naptej használatát bizonyos élelmiszerek fogyasztásával, akkor fokozottan véded a bőröd a pattanások és a bőrrák kialakulásától!

#hal
2015.03.16.

Ezért fogyassz rendszeresen halat

A sült vagy grillezett hal fogyasztása csökkenti egyes szívproblémák kialakulásának esélyét, a rántott változat azonban éppen ellenkező hatást válthat ki.

#evés
2015.03.13.

Mit egyél, hogy jól aludj?

Léteznek olyan ételek, melyek segítik az alvást, és vannak olyanok is, amelyek zavarják. Itt az idő, hogy megtudd, melyek azok az ételek, amelyeket nyugodt szívvel fogyaszthatsz elalvás előtt, és melyek azok, amiket inkább kerülj el!

#nasi
2015.03.06.

A 10 legjobb nassolnivaló

Gondold gyorsan át: miből készültek a legutóbb elfogyasztott nasijaid? Mit ettél az iskolában, otthon, vagy lefekvés előtt? Ha az esetek legalább felében cukros édességeket, koffeines italokat és gyorséttermi ételeket fogyasztasz az étkezések között, akkor ez sem a diétádnak, sem a hangulatodnak nem tesz jót.

#táplálkozás
2015.02.28.

Ne hízz hétvégén!

Hétköznap lelkesen edzel a konditeremben, de a mérleg mégis csúnya értéket mutat alattad A hétvégi kiadós étkezések óriási súlytöbbletet idézhetnek elő!