
#Táplálkozás
724 db cikk a témában
Ételek, melyek testszagot okoznak
Ettél már valaha igazi olasz fűszerezésű ételt? Ha nem, akkor érdemes kipróbálnod, mert igazán ízletes. Viszont utána olyan kellemetlen szagod lesz, hogy még a zuhany és a szájvíz sem segít rajtad egy bizonyos ideig.
Mindent a sóról
A só az egyik legtermészetesebb ételízesítőnk. A víz és a só életünk építőelemei, nélkülük nem létezhetne élet a Földön. Vagyis fogyasztásuk rendkívül fontos. Nagyon nem mindegy azonban, hogy mennyit és milyet fogyasztunk. Különösen a helytelen sófogyasztás lehet káros.
Táplálkozás stresszeseknek
A stressz nagyobb kárt okoz testünknek, ha kevés tápanyagot viszünk be, így a megoldás az, ha egészségesen táplálkozol, így a mindennapi nyomást is sokkal jobban fogod bírni. Fontos, hogy ne próbáld a stresszt pusztán evéssel leküzdeni, oldani, attól csak kövérebb leszel. Jobb, ha valamilyen feszültségoldó tevékenységbe kezdesz vagy mozogsz, sportolsz.
A tisztítókúrákról és a méregtelenítésről
Idén február 18-án vette kezdetét a nagyböjt, amelyet talán már alig-alig ismernek az emberek, viszont a tavasz közeledtével tartott különféle tisztítókúrák egyre népszerűbbek az utóbbi években. A tisztítókúrák alapvetően évszázadok óta jelen vannak az életünkben, s valójában rokonságot mutatnak a böjtökkel. A fő céljuk az, hogy a méreganyagok eltávozzanak a szervezetből, a szervezet ezáltal egészségesebbé váljon, alapvető anyagcsere-folyamatai élénkebben működjenek.
10 élelmiszer, amely ápolja a hajadat
A dús hajzuhatag minden ember álma, de sajnos vannak, akik hajlamosak a kopaszodásra, míg másoknak vékony szálakat szánt a genetika. Viszont néhány élelmiszer rendszeres fogyasztásával túljárhatsz a természet eszén, és megtarthatod, szépítheted, ami a fejeden van!
Te tudod mi minden rejtőzik ételeid csomagolásában?
Olyan vegyi anyagok szivároghatnak bele az ételbe a különféle csomagolóanyagokból (konzervdobozok, palackok), melyek stimulálni vagy utánozni tudják az egyes emberi hormonokat, és más problémákat is okozhatnak. Nem árt, ha tisztában vagy némiképp a dologgal...
Dióval a stressz és a rossz koleszterin ellen
Egy tenyérnyi dió rendszeres fogyasztása csökkenti a vérnyomást, így a stresszt is - állítja egy tanulmány.
Cisztás fibrózis: receptek
A cisztás fibrózis az egyik leggyakoribb veleszületett anyagcsere betegség. Ha te is ilyen betegséggel vagy diagnosztizálva, ne aggódj, ettől függetlenül is élhetsz teljes életet.
A túledzettség hatása szervezetünkre
Ha egyszer túledzed magad, annak nem lesz semmilyen káros következménye. Tested folyamatos túlterhelése azonban káros, hiszen sérülésekhez vagy megbetegedéshez vezethet.
Kell a zsír a fogyáshoz!
A zsírfogyasztás elkerülése önmagában még nem garancia a fogyásra. Éppen ellenkezőleg: óriási veszélyeket is rejteget, hiszen zsírok nélkül anyagcserénk nem működik megfelelően.
Egészséges élelmiszerek, egészségünk érdekében
Aki azt állítja, hogy az egészséget nem lehet megvenni, nagyot téved. A titok nyitja: tudni kell, mit vesz meg az ember. Ha megveszel egy, vagy akár több terméket is az alábbi vásárlólistáról, már jó úton haladsz az egészséges életmód felé.
Étkezés a kemoterápia alatt
Kemoterápiás kezelés alatt sokszor nem kívánja az ennivalót az ember, de néhány jó minőségű, tápanyagdús étel bevitelével csodákat tehetünk.
Tények és tévhitek a margarin gyártásáról
A transzzsírsavak túlzott fogyasztásáért a legtöbben a margarint hibáztatják, amelyek a közhiedelem szerint hidrogénezett növényi olajból készülnek, így magas a transzzsír-tartalmuk.
Napjaink 4 legnagyobb zsírégető mítosza
Ha korábban már próbálkoztál a fogyással, bizonyára hallottad ezeket a mítoszokat. Ezek a mítoszok már a kereskedelmi fitnesz kezdete óta jelen vannak. Általános igazságoknak állították be őket, de egy friss kutatás leleplezte, hogy valójában hatalmas téveszmék.
Nassolj egészségesen!
A napközbeni nem tervezett étkezéseket szokás nassolásnak nevezni. Általában ilyenkor magas kalóriatartalmú és hasznos összetevőket csak kis arányban tartalmazó élelmiszereket fogyasztunk.

Pattanások ellen egészséges étrend
Az étrend jelentős mértékben befolyásolja a pattanások kialakulását. Az azonban egyéntől függ, hogy ki mire hogyan reagál. Egyesek például a csokitól, míg mások az olajos magvaktól lesznek pattanásosak.
Tejallergia
Akiknek nincs tejallergiájuk, könnyen azt gondolhatják, hogy könnyű elkerülni és a tej felhasználásával készült élelmiszerek fogyasztását. Az igazság azonban az, hogy igen sok étel készül tej vagy tejtermék felhasználásával, így igen nehéz elkerülniük az allergiában szenvedőknek.
Az ételek hatása a bőrre
Ma már általánosan ismert dolog, hogy egyes tápanyagok jótékony hatással vannak a szervezetünkre. Az egészséges csontokhoz kalciumra és D-vitaminra van szükség, a szívnek pedig jót tesz az omega-3 zsírsavban gazdag hal.
A tökéletes kémiai egyensúly érdekében: a túlsavasodás
Szervezetünk kémiai egyensúlya egészségi állapotunk alappillére. A kémiai egyensúly egyik alapvető összetevője a sav-bázis háztartás, melyet a test különböző részein mért pH-val jellemzünk. A pH a savas kémhatást okozó hidrogénionok koncentrációját jellemzi: minél nagyobb a hidrogénionok koncentrációja, annál alacsonyabb a pH, és annál nagyobb a savasság mértéke.
5 étel a rendszeres menstruációs ciklusért
Tudtad, hogy a ciklusod azon napjain, mikor az ösztrogénszinted a csúcson van, elégedettebb vagy magaddal, magabiztosabban vágsz bele az előtted álló feladatokba, sikeresebben valósítod meg azokat, és könnyebben érteted meg magad a környezeteddel?