Táplálkozás

#Táplálkozás

730 db cikk a témában

#margarin
2015.03.25.

Dióhéjban a margarin történetéről és gyártásáról

Vajon mi a közös a margarinban és a gyöngyben? Tényleg 140 éve találták fel a margarint? Vajon ma hogyan gyártják a margarint? Cikkünkben utánajártunk ezeknek a kérdéseknek, bepillantást nyújtunk a margarin történelmébe és bemutatjuk a korszerű margaringyártás folyamatát.

#akne
2015.03.18.

10 étel, mely legyőzi az aknét és véd a bőrrák ellen

Az UV sugarak a bőrben védekezési mechanizmust, gyulladás formájában jelentkező immunreakciót indítanak el, amit napégésként ismerünk. A fényvédő faktort tartalmazó készítmények alkalmazása nem csak nyáron javasolt, hanem az átmeneti időszakokban, pl. tavasszal, sőt télen is. Ha kombinálod a naptej használatát bizonyos élelmiszerek fogyasztásával, akkor fokozottan véded a bőröd a pattanások és a bőrrák kialakulásától!

#hal
2015.03.16.

Ezért fogyassz rendszeresen halat

A sült vagy grillezett hal fogyasztása csökkenti egyes szívproblémák kialakulásának esélyét, a rántott változat azonban éppen ellenkező hatást válthat ki.

#evés
2015.03.13.

Mit egyél, hogy jól aludj?

Léteznek olyan ételek, melyek segítik az alvást, és vannak olyanok is, amelyek zavarják. Itt az idő, hogy megtudd, melyek azok az ételek, amelyeket nyugodt szívvel fogyaszthatsz elalvás előtt, és melyek azok, amiket inkább kerülj el!

#nasi
2015.03.06.

A 10 legjobb nassolnivaló

Gondold gyorsan át: miből készültek a legutóbb elfogyasztott nasijaid? Mit ettél az iskolában, otthon, vagy lefekvés előtt? Ha az esetek legalább felében cukros édességeket, koffeines italokat és gyorséttermi ételeket fogyasztasz az étkezések között, akkor ez sem a diétádnak, sem a hangulatodnak nem tesz jót.

#táplálkozás
2015.02.28.

Ne hízz hétvégén!

Hétköznap lelkesen edzel a konditeremben, de a mérleg mégis csúnya értéket mutat alattad A hétvégi kiadós étkezések óriási súlytöbbletet idézhetnek elő!

#izzadás
2015.02.25.

Ételek, melyek testszagot okoznak

Ettél már valaha igazi olasz fűszerezésű ételt? Ha nem, akkor érdemes kipróbálnod, mert igazán ízletes. Viszont utána olyan kellemetlen szagod lesz, hogy még a zuhany és a szájvíz sem segít rajtad egy bizonyos ideig.

#só
2015.02.22.

Mindent a sóról

A só az egyik legtermészetesebb ételízesítőnk. A víz és a só életünk építőelemei, nélkülük nem létezhetne élet a Földön. Vagyis fogyasztásuk rendkívül fontos. Nagyon nem mindegy azonban, hogy mennyit és milyet fogyasztunk. Különösen a helytelen sófogyasztás lehet káros.

#stressz
2015.02.20.

Táplálkozás stresszeseknek

A stressz nagyobb kárt okoz testünknek, ha kevés tápanyagot viszünk be, így a megoldás az, ha egészségesen táplálkozol, így a mindennapi nyomást is sokkal jobban fogod bírni. Fontos, hogy ne próbáld a stresszt pusztán evéssel leküzdeni, oldani, attól csak kövérebb leszel. Jobb, ha valamilyen feszültségoldó tevékenységbe kezdesz vagy mozogsz, sportolsz.

#tisztítókúra
2015.02.19.

A tisztítókúrákról és a méregtelenítésről

Idén február 18-án vette kezdetét a nagyböjt, amelyet talán már alig-alig ismernek az emberek, viszont a tavasz közeledtével tartott különféle tisztítókúrák egyre népszerűbbek az utóbbi években. A tisztítókúrák alapvetően évszázadok óta jelen vannak az életünkben, s valójában rokonságot mutatnak a böjtökkel. A fő céljuk az, hogy a méreganyagok eltávozzanak a szervezetből, a szervezet ezáltal egészségesebbé váljon, alapvető anyagcsere-folyamatai élénkebben működjenek.

#haj
2015.02.18.

10 élelmiszer, amely ápolja a hajadat

A dús hajzuhatag minden ember álma, de sajnos vannak, akik hajlamosak a kopaszodásra, míg másoknak vékony szálakat szánt a genetika. Viszont néhány élelmiszer rendszeres fogyasztásával túljárhatsz a természet eszén, és megtarthatod, szépítheted, ami a fejeden van!

#élelmiszer
2015.02.10.

Te tudod mi minden rejtőzik ételeid csomagolásában?

Olyan vegyi anyagok szivároghatnak bele az ételbe a különféle csomagolóanyagokból (konzervdobozok, palackok), melyek stimulálni vagy utánozni tudják az egyes emberi hormonokat, és más problémákat is okozhatnak. Nem árt, ha tisztában vagy némiképp a dologgal...

#cisztás fibrózis
2015.02.03.

Cisztás fibrózis: receptek

A cisztás fibrózis az egyik leggyakoribb veleszületett anyagcsere betegség. Ha te is ilyen betegséggel vagy diagnosztizálva, ne aggódj, ettől függetlenül is élhetsz teljes életet.

#túledzettség
2015.02.02.

A túledzettség hatása szervezetünkre

Ha egyszer túledzed magad, annak nem lesz semmilyen káros következménye. Tested folyamatos túlterhelése azonban káros, hiszen sérülésekhez vagy megbetegedéshez vezethet.

#táplálkozás
2015.01.31.

Kell a zsír a fogyáshoz!

A zsírfogyasztás elkerülése önmagában még nem garancia a fogyásra. Éppen ellenkezőleg: óriási veszélyeket is rejteget, hiszen zsírok nélkül anyagcserénk nem működik megfelelően.

#egészséges táplálkozás
2015.01.27.

Egészséges élelmiszerek, egészségünk érdekében

Aki azt állítja, hogy az egészséget nem lehet megvenni, nagyot téved. A titok nyitja: tudni kell, mit vesz meg az ember. Ha megveszel egy, vagy akár több terméket is az alábbi vásárlólistáról, már jó úton haladsz az egészséges életmód felé.

#kemoterápia
2015.01.23.

Étkezés a kemoterápia alatt

Kemoterápiás kezelés alatt sokszor nem kívánja az ennivalót az ember, de néhány jó minőségű, tápanyagdús étel bevitelével csodákat tehetünk.

#margarin
2015.01.21.

Tények és tévhitek a margarin gyártásáról

A transzzsírsavak túlzott fogyasztásáért a legtöbben a margarint hibáztatják, amelyek a közhiedelem szerint hidrogénezett növényi olajból készülnek, így magas a transzzsír-tartalmuk.

#zsírégetés
2015.01.19.

Napjaink 4 legnagyobb zsírégető mítosza

Ha korábban már próbálkoztál a fogyással, bizonyára hallottad ezeket a mítoszokat. Ezek a mítoszok már a kereskedelmi fitnesz kezdete óta jelen vannak. Általános igazságoknak állították be őket, de egy friss kutatás leleplezte, hogy valójában hatalmas téveszmék.