Szülőknek

#Szülőknek

577 db cikk a témában

#smink
2021.10.14.

A nagy smink-vita

Nem olyan, mintha csak tegnap lett volna, amikor lányod még azt sem hagyta, hogy a vásárban vagy gyerekjátszóban kifessék az arcát? Egy pár év alatt máris belépett a divat világába. Valószínűleg a National Geographic Kids magazin helyett is már valamelyik tinimagazinra vágyik.

#szülő
2021.10.10.

Frusztrált kamaszok?! Így nyugtasd meg őket a legegyszerűbben!

A felnövés útja mindig nehéz, főleg a gyermekkor és felnőttkor határán imbolygó tiniknek. A kamaszok életében mindennapos az új területek és érdeklődési körök felfedezése, így nem is csoda, hogy a kihívások hatására frusztrálttá és zavarttá válnak.

#hazudik
2021.09.21.

A hazugság jelei

A hazugságok kiderítése olykor nehézségeket okozhat, azonban egy kis gyakorlattal és néhány hasznos módszer elsajátításával képes lehetsz majd megkülönböztetni az igazságot a hazugságtól.

#makacs
2021.09.06.

Hogyan kezeljük a makacs kiskamaszokat?

Ha gyermeked majdhogy nem születése óta erős akarattal rendelkezik, valószínűleg már kimerült vagy mostanra. A makacs csecsemők és kisgyermekek már jóval a kamaszkor előtt megnehezítik a szülők dolgát. Mikor gyermeked eléri a középiskolás éveket, a teljes figyelmed szükséges az egészséges fejlődéséhez. Hogy a legegyszerűbben átvészeld ezeket az éveket, egy tervre van szükséged!

#szülő
2021.07.09.

Hogyan kezeld 18 éves gyermeked?

A 18 évesek megszállottan kutatják önmagukat, jövőbeli személyiségüket. Keresik a választ, hogyan is fognak boldogulni a nagybetűs életben.

#anorexia
2021.07.06.

Anorexia a családban

Miért alakulhat ki, milyen pszichés háttér áll az anorexia mögött? Milyen előnyei vannak egy ilyen szörnyű betegségnek?

#szabadság
2021.07.02.

Amikor a tininek több szabadság kell

Fontos, hogy lehetőséget adj gyermekednek a felelősségteljes viselkedés gyakorlására, hiszen ha mindig mindent megcsinálsz helyette, soha nem lesz önálló. Adj neki elég szabadságot, hogy ezt megtanulhassa. Ha például minden nap te nyaggatod a házi feladat megírása miatt, csak azért fogja megcsinálni, hogy végre elhallgass, így ha idősebb lesz, nehezebben fogja kezelni a komolyabb helyzeteket önállóan.

#hála
2021.06.03.

Hogyan tanítsd gyermeked hálára egy durva világban?

Gyermeked már egészen kiskora óta megpróbáltad bizonyos viselkedési formákra megtanítani. Emlékezteted őt, hogy tegye szája elé a kezét ha köhög, megtanítod rá, hogy nem mindig mondhatja ki azt, amit gondol, hogy hogyan viselkedjen az idősebbekkel, hogyan viselkedjen az asztalnál.

#öngyilkosság
2021.06.01.

Sikertelen öngyilkosság után

A serdülőkort kísérő nagy mértékű testi és lelki változások megélése, valamint a környezeti hatások esetenként szélsőséges reakciókat válthatnak ki gyermekeinkből.

#kapcsolat
2021.05.04.

Tinédzser románcok - Régen és most

A digitális világ teljesen megváltoztatta a tinik szerelmi életét. Gyermeked már nem úgy találkozgat, randizik másokkal, ahogyan ezt te tetted fiatalabb korodban. Íme, 7 bizonyíték erre.

#rendetlen saját szoba
2021.05.02.

Ha rendetlen a tini szobája...

A szobában lévő rendetlenséggel majdnem minden szülőnek szembe kell néznie. Még a legrendezettebb gyerek életében is eljön az az időszak, amikor már nem érdekli őt annyira a szoba tisztán tartása. De mit lehet ekkor tenni? A következő stratégiák segíthetnek.