Lélek, internet

#Lélek #internet

136 db cikk a témában

#játék
2015.01.15.

Ki irányít kit? A számítógép vagy te?

Nem holmi összeesküvés-elméletről van szó, hanem a játékfüggőségről. Egyre több időt töltünk a számítógépekkel, különböző játékokkal, játék szoftverekkel. Hol van a határ? Biztosan le tudod tenni a játékot? Vagy a suliban is már csak arra tudsz gondolni, hogy mikor játszhatsz végre?

#troll
2014.12.06.

Óvakodj a trolloktól!

Előfordul időnként az utcán, hogy oda-oda szólogatnak az emberek egymásnak. Előfordul, hogy egy zsörtölődő ember rászól egy másikra vagy egy ingerült autós mutogat a többieknek. Az internetnek pedig ott vannak a trollok. Kíméletlen kommentjeik sokaknak okoznak kellemetlenséget. Kik azok a trollok? Hogyan lehet védekezni ellenük?

#düh
2014.12.02.

Emészt a düh és a harag?

Nincs ember a világon, aki még nem haragudott volna meg valami miatt. Abban különbözünk, hogy hogyan kezeljük dühünket. Vannak olyanok, akik egy legyintéssel elintézik a problémát, mások viszont egy apróság miatt is a falat püfölik.

#média
2014.10.13.

A média veszélyei

Miért kell kritikusan fogadni a tévében elhangzottakat? Milyen hatással van életünkre a tévé? Hogyan zárd ki a negatív hatásokat?

#távkapcsolat
2014.10.12.

Tartós távkapcsolat

A távkapcsolatban élő pároknak sok áldozatot kell hozniuk a kapcsolatukért. De ha reálisnak látod a kapcsolatotok jövőjét, akkor az a néhány lemondás nem igazán számít. Mégis, mielőtt belekezdenél egy távkapcsolatba, van néhány dolog, amiben meg kell egyeznetek!

#erőszak
2014.09.30.

Zaklatnak az interneten? Segítünk

A magyar fiatalok, gyerekek körében végzett kutatások szerint a diákok egyharmadát bántalmazták már valamilyen formában. Az iskolai zaklatás, egymás heccelése, csúfolódás, kiközösítés, megszégyenítés egyáltalán nem új keletű jelenség, régen ugyanúgy létezett, mint napjainkban. Az internetes világ térhódításával azonban a zaklatás egy újabb formája is megszületett: a cyberbullying.

#telefon
2014.09.20.

Okostelefon-függőség: létezik!

Vajon az okostelefonok tényleg rabjukká teszik tulajdonosaikat? Hiszen azt már ma is tudjuk, hogy az internet, illetve a számítógép bizonyos formái addiktívak, tehát függővé lehet válni tőlük. És még ha most nem is látjuk, vagy nevezzük nevén, az okostelefon-függőség egy létező, kifejezetten gyakori dologgá nőtte ki magát.

#sztárok
2014.08.19.

Azok a csodálatos sztárok

Neked van kedvenc színészed? Van olyan zenész, akiért rajongsz? Miért szereted őt? Mi tetszett meg benne? A rajongás egy bizonyos életkorban természetes. Kamaszként mindenki keresi a nagy őt, az ideális pasit vagy nőt, akihez hasonlót szeretne, vagy akivé válni akar. Ez teljesen normális, sőt előnyös is, hiszen így alakul az ideális társról kialakított kép.

#vásárlás
2014.08.05.

Állj ellen a reklámoknak!

Egymillió légy nem tévedhet? Kedvenc mondásom most talán különösen aktuális fogyasztói társadalmunkra. Hol van a határ a vágyak és a szükségletek kavalkádjában? Pontosan mire is van szükségünk? Csak azért mert egymillió társunknak tetszik valami, azt jelenti, hogy nekünk is szükségünk van rá?

#távkapcsolat
2014.07.22.

Távkapcsolatok a technika fénykorában

Évekkel ezelőtt az egyetem alatt úgy ápolták az emberek a kapcsolataikat, hogy meglátogatták egymást, telefonáltak, és rengeteget leveleztek. Sokkal nehezebb volt egy kapcsolatot fenntartani, ám a párok így is túlélték a távolság okozta nehézséget, és együttmaradtak az egyetemi évek alatt is.

#internet
2014.07.16.

Az internetfüggőség tünetei és következményei

Kínai kutatók 18 internetfüggő tinédzser agyi képét hasonlították össze másik 18, nem-internetfüggő társáéval. Különbséget 20 agyterületen találtak, a fehérállomány sűrűségében. Valamennyi kamasz agyáról felvételt készítettek, ebből ismerték meg a kutatók a fehérállomány sűrűségét és struktúráját.

#lövöldözős játék
2014.07.10.

Veszélyesek-e a lövöldözős játékok?

Gyakorlatilag se szeri, se száma a piacon kapható számítógépes játékoknak, amik jó részében lőni kell, de legalábbis harcolni, pisztolyt felhúzni, célozni, és elsütni. De jó, ha tudjuk, hogy még ha elveink szerint soha nem is fognánk pisztolyt egy másik emberre, ha sokat ülünk a számítógép előtt zombikra vagy akármi másra vadászva, az éles fegyver is könnyebben elsülhet a kezünkben - állítják szakemberek.

#TV-nézés
2014.04.26.

10 ok, hogy miért kapcsold ki a TV-t

Ha kikapcsolod a TV-t, átlagosan 4 órát spórolsz meg magadnak naponta. Gondolj csak bele, hogy ezt a drága időt tölthetnéd mozgással, tanulással, vagy esetleg ismerkedéssel. Nemcsak éveket spórolsz meg magadnak, ha követed tanácsunkat, hanem érdekesebb, energikusabb, mulatságosabb ember is válik belőled.