Lélek, internet

#Lélek #internet

137 db cikk a témában

Közösségi oldalak: ami előny, az hátrány is lehet!
#Közösségi oldalak
2014.03.21.

Közösségi oldalak: ami előny, az hátrány is lehet!

Aki nincs fent valamelyik közösségi oldalon, az tulajdonképpen nem is létezik – fogalmazta meg frappánsan egy kamasz. Igaza van? Tényleg lemarad, aki kimarad? Erről, valamint a közösségi portálok hatásairól kérdeztük Tari Annamáriát, a Z generáció könyv szerzőjét, ismert pszichoterapeutát.

#Facebook
2013.11.29.

A Facebook veszélyei tinik számára

Egyre gyakrabban hallunk olyan esetekről, amik azt bizonyítják, hogy sok veszély leselkedik az ártatlan netezőkre. A Facebook főként a fiatalokat veszélyezteti.

#facebook
2013.11.08.

7 érdekes tény a közösségi portálokról

A 12 évesnél idősebb amerikaiak több mint fele fent van a Facebookon - ez nem meglepő, a hatalmas társadalmi hálózat forradalmasította a társadalomkutatók magatartási és elemzési kutatásának módját.

#függőség
2013.08.23.

Függőség: szabadulj meg tőle!

Sokan a „függő” szó hallatán azonnal egy alkoholistára, láncdohányosra vagy dohányosra gondolnak, akiknek valóban pusztító és rossz szokásaik, illetve ezekből kifolyólag „kemény” függőségeik vannak. Ám nem csak a cigarettától, az alkoholtól, vagy mondjuk a marihuánától lehet függővé válni, hanem hétköznapi dolgoktól is...

#sztár
2013.08.14.

Hírességek: példaképek és csalódások

Emlékszem, milyen nagy rajongója voltam egyik-másik filmsztárnak, aztán jött a bulvárhír, hogy mit tett. Drogozott? Karambolozott? Erőszakoskodott? Meghalt drogtúladagolásban? Ki? Az a sztár, akit én kedvelek? Ez elképzelhetetlen…

#internet
2013.07.03.

Facebook – A te profilod mennyit sejtet?

A közösségi oldalak – mint például a Facebook és a MySpace – rendkívül népszerűek a tinik körében. Gondolnád, hogy a népszerűség kockázatokat is rejt magában?

#internetes zaklatás
2013.05.07.

Értsünk szót – Állítsuk meg az internetes zaklatást konferencia

Manapság rengeteget hallani különböző zaklatásokról, főleg a fiatalok körében. A zaklatás egy új fajtája, amiről talán igen kevesen veszünk tudomást, az nem más, mint a cyberbullying, vagyis az interneten történő bármiféle lelki bántalmazás, megalázás, testi bántalmazással való fenyegetés és sorolhatnánk. Akárki áldozatul eshet egy ilyen zaklatásnak, és bárkiből válhat "bully", vagyis zaklató. Ez a téma még olyan friss, hogy a szakértők sem tudnak róla annyira sokat.

#randizni
2013.04.15.

Netszerelem - Válogatás a Te történeted rovatból

Amióta csak az eszemet tudom, elleneztem a távkapcsolatokat. Nem értettem, hogy lehet valakit interneten keresztül szeretni, esetleg még úgy, hogy az életben nem láttad. Kamaszkorom kezdete előtt volt ez a felfogásom, azóta ez megváltozott.

#cyberbullying
2013.03.21.

Állítsuk meg az internetes zaklatást!

Internetes zaklatás avagy cyberbullying - hallottál már róla? Talán akkor vagy a legszerencsésebb, ha még nem. A közelmúltban több kamaszkorú választotta a menekülés visszafordíthatatlan módját. Nem láttak más kiutat szenvedéseik megszüntetésére, mint az öngyilkosságot. Hogy lehet ez? Egy ingyenes konferencia, amely megoldást keres a problémára.

#tehetség
2013.01.25.

Tehetségkutatók világa

Számos különleges hangú fiatalt ismerhettünk meg az elmúlt néhány év tehetségkutató műsoraiban. Egy ilyen műsor embert próbáló feladat, nagy teherbírást és kötélidegeket kíván meg a résztvevőktől.

#online randi
2012.08.31.

Tippek az online randizáshoz

Hacsak nem tanulsz egy fiúkkal teli suliban, akkor meglehet, hogy szükséged lesz az internet kínálta lehetőségre. A jó hír, hogy fiúk százai, ha nem ezrei vannak fent a neten, akik randizni szeretnének.

#meleg
2012.05.13.

Meleg vagy leszbikus tinik zaklatása

Nem ritka, hogy valakit a vélt vagy valós nemi orientáltsága miatt zaklatnak és az illető öngyilkosságot próbál elkövetni, csak hogy megszabaduljon a zaklatástól. A bántalmazás túlnyomó része online módon történik.

#facebook
2012.04.16.

Facebook okosan: tanácsok a szakértőtől

Manapság a legtöbb ember el sem tudná képzelni a mindennapjait „fészbúkozás” nélkül. Egy lájk ide, egy komment oda, képfeltöltés és a többi. Te tudod, hogy a Facebook milyen információkat tárol rólad? Nem véletlenül intik óvatosságra az embert!

#facebook
2012.03.07.

Facebook nélkül megáll az élet?

Ma reggel néhány órára elérhetetlenné vált Európa nagy részéről a Facebook közösségi szolgáltatása. Mit okozott a fejekben a helyenként 2 és fél órás kiesés?