Lélek, internet

#Lélek #internet

137 db cikk a témában

#facebook
2011.08.10.

A Facebook jellemzavarokat okoz a tiniknél

A közösségi oldalak emberi viselkedésre gyakorolt hatásával kapcsolatos kutatások növekvő száma segített rávilágítani arra, hogy azok elősegíthetik az antiszociális viselkedés, a nárcizmus és egyéb jellemzavarok kialakulását.

#facebook
2011.08.03.

A Facebook megváltoztatta a szexet

Pár hónappal ezelőtt egy férfi ismerősöm ezt az üzenetet kapta Facebookon egy régi barátnőjétől: „Tudom, hogy boldog kapcsolatban élsz, és én is. De ha bármikor Pesten jársz, keress fel! Szórakozhatnánk kicsit, mint régen... szabályok nélkül.”

#internet
2011.07.20.

Internetes zaklatás és egészségügyi problémák

A csúfolódás és sértegetés már nem csupán az iskolaudvarokra korlátozódik. A digitális zaklatás, akár telefonon, közösségi oldalakon, vagy e-mailen keresztül történik, egyre gyakoribbá válik a gyerekek és a tinédzserek körében.

#facebook
2011.07.15.

A Facebook-hatás: jó vagy rossz az egészségednek?

A Facebookot összefüggésbe lehet hozni a depresszióval egyes kutatások szerint, míg mások arról számolnak be, hogy a közösségi oldalnak akár jótékony hatása is lehet az egészségre. Így mielőtt ismét lájkolnál, bökdösnél vagy jelölgetnél, olvasd el ezt a cikket!

#online játék
2011.07.08.

Az online szerepjátékok veszélyei

A sok szereplős online szerepjáték a virtuális játékoknak az a műfaja, melyben sok játékos képes egymással kapcsolatot teremteni egy bizonyos virtuális világban. Manapság ez az egyik legelterjedtebb számítógépes játékforma.

#facebook
2011.06.30.

A facebookos félrelépések okai

Érzelmi ügyek, középiskolai szerelmek, főiskolai viszonyok és zárt ajtók mögötti pásztorórák. A Facebook, mint közösségi háló, új magaslatokba emelte a hűtlenséget. Hová lettek a munkatárssal vagy szomszéddal való viszonyok? Mára az internet által a kísértés kapuja egy gombnyomásra megnyílik.

#diákmunka
2011.06.30.

10 biztos mód, hogy kirúgasd magad

Szóval munkát szereztél. Gratulálunk! Ünnepeld meg, úgy, ahogyan csak szeretnéd – de semmiképpen se kövesd el a következő 10 hibát. Ha mégis megteszed, akkor talán hamarabb munkanélküliként találhatod magadat, mint hogy felvehetnéd az első fizetésedet.

#facebook
2011.06.21.

Orvosok a Facebook-depresszióról

A közösségi oldalak, mint a Facebook igen népszerűek a tinik és az egyetemisták körében. Egy 2010-es kutatás eredményeképpen tudjuk, hogy az amerikai tinik 72%-a aktívan használja a közösségi oldalakat.

#facebook
2011.06.11.

Függsz a közösségi oldalaktól?

Évekkel ezelőtt órákat töltöttünk MySpace-en, Iwiwen, vagy csak MSN-ezéssel, a szüleink pedig csak csodálkoztak azon, hogy hogyan is tudunk ennyit számítógépezni. Manapság ezek helyét szinte teljesen átvette a Facebook, a Twitter, amikkel szintén felfoghatatlanul sok időt töltünk. De vajon tényleg függők vagyunk?

#blog
2011.05.24.

Háttérbe szorult a blogolás

A bolgolás kezdi elveszteni vonzerejét a tinik és a fiatal felnőttek körében, de a csökkenés úgy tűnik, kapcsolatban áll az olyan „mikroblogolási” felületek népszerűbbé válásával, mint a Twitter, és a Facebbook, amik azok a helyek, ahol manapság a tinik a videóikat, fotóikat, valamint a véleményüket, újdonságokat megosztják egymással.

#tv
2011.05.21.

Kamaszok a kütyük fogságában

Imádsz tévézni, videójátékozni, esetleg sms-ezni? Nem túl könnyű távol tartani magunkat ezektől az elektronikai eszközöktől – ráadásul ha még tinédzser is vagy, akkor egyszerűen lehetetlen. Egy átlagos kamasz napi szinten 7, heti szinten pedig több, mint 50 órát tölt televízió, számítógép vagy telefon társaságában.

#facebook
2011.05.07.

A Facebook és a depresszió összefüggése

„A Facebook-depresszió egy újabb lehetséges, a közösségi médiával összefüggésbe hozható veszélyforrás” - figyelmeztet egy orvoscsoport, egy olyan tünetegyüttesre utalva, ami szerintük a bajba jutott tiniket érintheti, akik megszállottjai ennek a weboldalnak.

#facebook profil
2011.04.13.

A Facebook áldás vagy átok?

Ha arra a kérdésre kellene válaszolnod, hogy mire is jó a közösségi média, akkor valószínűleg azt mondanád, hogy ez egy remek hely arra, hogy új barátságokat köss és ápold a régieket. Rengeteg emberrel tarthatod a kapcsolatot, és értesülhetsz a legfrissebb eseményekről. Megoszthatod a kedvenc zenéidet, képeidet, és mindeközben remekül szórakozol.

#internet
2011.04.06.

A Facebook növeli az önértékelést?

„A Facebook segít abban, hogy a legjobb oldaladat mutasd a világnak, ami által magadat is jobban érezheted” – állítja egy új kutatás.

#internet
2011.03.20.

Biztonsági szabályok az interneten

Az ismert közösségi portálok (Facebook, Twitter, MySpace) manapság a társas élet színterei, a fiatalok könnyen ápolhatják kapcsolataikat és ismerkedhetnek szinte kötetlenül. Azonban a nyílt internetezés veszélyeket is rejthet, könnyen zaklatás, rossz tréfa (vagy rosszabb) áldozatai lehetnek a gyerekek.