Lélek, internet

#Lélek #internet

137 db cikk a témában

#nomofóbia
2017.05.27.

Rosszul vagy a mobilod nélkül? A nomofóbia tünetei

A nomofóbia egy viszonylag új keletű betegség. Elnevezése a „no mobil phobia” kifejezésből származik, és ebből már sejthető is, hogy milyen problémáról van szó. A nomofóbiások rettegnek, hogy elveszíthetik a mobiljukat, és esetleg készülék nélkül kell létezniük. Szorongást vált ki belőlük az is, ha az adott helyszínen nincs megfelelő térerő, illetve ha lemerül a telefonjuk akkumulátora.

#közösségi média
2017.05.19.

7 tipp a valóban biztonságos jelszóért

Ma már szinte minden adatot online tárolunk, így egyáltalán nem mindegy, mennyire biztonságos a jelszavunk! Ha már törték fel bármelyik fiókodat, akkor az ezzel járó pánik és bosszúság valószínűleg nem ismeretlen előtted. Használd tippjeinket, hogy biztonságos jelszót hozz létre, és számláid valamint egyéb személyes információid biztonságban legyenek!

#közösségi média
2017.04.01.

Közösségi média: mire használd és mire ne?

Ahhoz, hogy ne bánts meg senkit, ne hozd magad kellemetlen helyzetbe, ne tedd tönkre a barátságod vagy a kapcsolatod, valamint megkapd majd azt a bizonyos állást néhány év múlva, vannak bizonyos szabályok, amiket a közösségi média használatával kapcsolatban szükséges betartanod. Lássuk, mik ezek!

#randi etikett
2017.03.09.

Okostelefon-etikett a randin

Ha a randid vagy fontos találkozód közeleg, olvasd el ezt a cikket, melyben átfogó, lényegre törő tippeket találhatsz arról, hogyan ildomos a telefonodat használni.

#flört
2017.03.03.

Hogyan tudd meg, hogy többet lát-e benned egy barátnál?

Sokat elárul valakiről az, hogy milyen zenét hallgat, milyen fotókat posztol magáról, mit lájkol és mit tesz ki a Facebookon, Instagramon. A kis dolgok, melyeket a közösségi oldalakon észreveszel, sokat segíthetnek abban, hogy beszélgetést kezdeményezz. Az alábbi kérdések azonban arra is fényt deríthetnek, hogy a kiszemelted számára több vagy-e egy szimpla barátnál...vagy esetleg annál több?

#pletyka
2017.02.25.

Valaki pletykát terjeszt rólam. Mit tehetek ellene?

Kedves Szakértő! Van egy lány a suliban, akivel nem igazán jövünk ki jól egymással. Állandóan pletykát terjeszt rólam, emiatt az emberek ellenem fordulnak. Mit kellene tennem, hogy ez másképp legyen?

#onlien etikett
2017.01.22.

Online etikett: gondolkodj, mielőtt kattintasz!

Milyen szokásokat gyakorolsz a való életben? Kinyitod az ajtót mások előtt, átadod a helyed a buszon, illedelmes és segítőkész vagy? És mi a helyzet az online világgal, ott is a megfelelő módon viselkedsz?

#cyberbullying
2016.06.04.

Netbiztonság: te mennyire vagy óvatos?

Az óvatlan kamaszok könnyű prédát jelentenek a netes zaklatóknak, mivel gyanútlanok és jóhiszeműek, így hamar bizalmi kapcsolatba kerülnek idegenekkel, még látatlanban is. A névtelenség homályába burkolózva a zaklatók jelen vannak a közösségi oldalakon, a chat szobákban, és a gyanútlan áldozatokra várnak. Te mennyire vagy óvatos?

#adathalászat
2016.03.22.

Adathalászat, visszaélés, zaklatás: így védd meg magad a virtuális világban

Biztosan mondták már a szüleid, hogy ne ossz meg személyes információkat az interneten. Így megvédheted magad a szexuális zaklatóktól, illetve azoktól a személyektől, akik pontosan arra utaznak, hogy a személyes adataidat saját célra felhasználják, visszaéljenek vele. Hogyan kerülheted el mindezt?

#internetes kommunikáció
2016.03.14.

Kommunikáció: online vagy személyesen?

A számítógépek és az okostelefonok elterjedésével a kommunikáció csatornái kibővültek, új kommunikációs formák jelenetek meg és ezek egyre dominánsabb módon uralják a kapcsolattartást, főleg a fiatalabb generáció életében.

#alvászavar
2016.02.26.

Alvászavart okoznak a közösségi oldalak?

Az alvászavarok egy egész sor problémát okozhatnak, hiszen a kialvatlanság nem csupán fáradtsághoz és koncentrációs problémákhoz vezet, hanem akár komolyabb következményei is lehetnek. Vajon a közösségi média hogyan hat az alvási szokásainkra?

#újévi fogadalom
2015.12.31.

Top 10 újévi fogadalom

Hogyan válhatsz jobb emberré 2016-ban? Íme,egy lista a leggyakoribb újévi fogadalmakról, és még néhány ötlet, hogyan tartsd be, ha már megfogadtad.

#érzés
2015.10.12.

Flow-élmény: az összhang érzése

Érezted már úgy, hogy megszűnik az idő, a tér, eltűnnek a gondok és teljesen belefeledkezel valamibe, ami számodra fontos, ami jóleső érzéssel töltött el? Ezt nevezik flow-élménynek.

#vásárlás
2015.08.12.

A takarékos vásárlás szabályai

Vannak dolgok, melyekre igazán szükséged van, és vannak olyanok, amikre nagyon vágysz. A többi pedig véletlenül vándorol a kosaradba a délutáni bevásárlótúra során, hiszen a divatos dolgok közt bóklászva csak megvesz az ember néhány olyan haszontalan dolgot, ami nélkül - valljuk be - még lehet élni.