#Lélek #internet

148 db cikk a témában

#facebook
2010.11.11.

A Facebook előnyei és hátrányai

Mikor Mark Zuckerberg 2004-ben létrehozta a Facebookot, fogalma sem volt arról, milyen műve milyen nagy hatással lesz a Világra, és világszerte milyen parázs vitákban fogják majd taglalni az érveket és ellenérveket a Facebook mellett és ellen.

#internet
2010.09.21.

Netezz biztonságosan!

Hogyan is élhetnék internet nélkül? Hogy tartanánk így a kapcsolatot a legtöbb barátunkkal? Hogy kérnénk el a házit, hogy keresnénk rá akár egy szép helyre, a legfrissebb hírekre, vagy bármilyen információra.

#internetes zaklatás
2010.07.15.

Az internetes zaklatók és az áldozatok

Egy nemrégiben elkészített tanulmány mindenre kiterjedően vizsgálta meg az internetes zaklatás előzményeit, gyakoriságait, okait és következményeit. A vizsgálatokat kiterjesztették az áldozatok és a zaklatók fizikai és emocionális karakterisztikájának felállítására is. Leegyszerűsítve ez annyit jelent, hogy megvizsgálták az elkövetők és az áldozatok mentális állapotát is, amelyből egyértelműen kiderült, hogy az elkövetők nagy része valamilyen pszichés problémával küzd.

#internet
2010.01.20.

Mire keresnek leggyakrabban a tinik a Google-ben?

Mit google-oztál mostanában? Ha olyan vagy, mint a legtöbb tini, akkor keresőprogramokat használsz, hogy egyszerűbben megtaláld kedvenc oldalaidat, egy új tinirangsor szerint.

#internet
2009.11.17.

Az Internet-függőség, avagy a XXI. század új találmánya

Gyorsan változik körülöttünk a világ. Ezt már mindenki a saját bőrén tapasztalja. Ám a valóság az, hogy 10-20 évvel ezelőtti világhoz képest az egyik jelentős változás az Internet. Ennek az egyik hátulütője az, hogy megjelent az Internet- függőség is sok ember esetében. De mit is jelent az Internet-függőség?

#facebook
2009.11.16.

Tini kapcsolatok és a Facebook

Timi és Alex most együtt járnak. Ezt „hivatalosan” is megerősítik olyan formán, hogy közlik a Facebookon. Köszönjük hogy a hírfolyam rögtön jelzi nekünk, hogy módosították a családi állapotot „kapcsolatban-ra”, egymás fotóihoz kommenteltek szívecskéket, az üzenőfalon szerelmesen bájcsevegnek. De persze boldog vagy, hiszen nem te akartad utoljára megtudni. De mégis, a Faceboook és a hasonló, népszerű közösségi oldalak hogyan hatnak a tinik kapcsolataira?

#internet
2009.09.14.

Safe Szexting?

Szinte ma már nem telik el nap anélkül, hogy ne derülne ki, újabb meztelen tini képeket találtak az interneten. Ez nem is olyan rég egy felkapott szokás lett, melyet sextingnek neveznek. És egyre több híve lesz. Egy legutóbbi felmérés szerint, ugyanis a tinik 20%-a küld magáról meztelen, vagy félmeztelen képeket, egy másik felhasználónak.

#internet
2009.09.07.

Hogyan ölhet egy közösségi portál?

Bár a történet nem Magyarországon történt, mégis érdemes róla beszámolni, hisz hasonló közösségi oldalak itthon is léteznek. És ez a veszély esetlegesen itthon is fennállhat. Számolva azzal a ténnyel, hogy az internetes zaklatások száma szinte percről, percre növekedik.

#média
2009.08.10.

A média és a valóság

Biztosan mindenki ismeri a My humps c. dalt. Igen-igen én arról a számról beszélek, melyet a gyönyörű nő Fergie, énekel a Black Eyed Peas-ből. Ebben a számban arról énekel, hogy szerzett meg minden pasit, és hogy költötték ezek a pasik rá a pénzt

#irigység
2009.04.24.

Irigység, féltékenység

Nagyon sokan irigykedve élik le az egész életüket, elpazarolva a csak nekik megadatott saját életüket. Pedig az irigység csúnyává tesz, nem csak kívül, hanem belül, a lélekben is rombol, torzít, pusztít. Az irigység kizárólag saját,újra és újra lendülő teljesítménnyel, önmagunk megismerésével, alakításával és elfogadásával védhető ki.

#terror
2009.03.12.

Terror a neten

Az internetes terrorizálás az, amikor valaki a technológiát használva sebez meg valaki mást. A pletykálás, szóbeszéd helyett sokkal célszerűbb az internetet használni, hiszen így mindenki látja, és biztosan célba ér. Vagy arra is lehet használni, hogy valakit figyelmen kívül hagyjunk, például ne válaszoljunk az e-mailjeire, azonnali üzeneteire.