megcsalás
#Lélek

Hogyan mondd el a barátnődnek, hogy megcsalják?

2024.03.23.
2 perces olvasási idő

Több mint nehéz elmondani a barátnődnek, hogy megcsalja őt a párja, hiszen semmiképpen nem akarod megbántani. Szinte képtelenség megtalálni a megfelelő módot, nem lehet elég tapintatosan közölni. De mégis, hogyan csináld?

Te ugyan lehet, hogy szívesen elkerülnéd ezt a beszélgetést, de a barátodnak tudnia kell az igazat. Talán nem hisz majd neked először, de ha megtalálod a megfelelő módot arra, hogyan mondd el neki, hogy megcsalják, megmented őt attól, hogy még több időt pazaroljon egy rossz párkapcsolatban.

Ne feledd: attól, hogy a barátnőd párja találkozik valaki mással, még nem biztos, hogy erről van szó. Rásütni valakire egy ilyen bélyeget, ha nincs is úgy, nem jó ötlet. Tehát csak akkor kezdj bele bármibe is, ha láttad őket pl. csókolózni vagy kézen fogva andalogni, mert lehet, hogy csak barátok vagy az épp még nem említett tesó vagy unokatesó.

Ha biztos vagy a dolgodban és a barátnőd nem sejt semmit, az alábbi tippek segíthetnek, mit tegyél ebben a kínos helyzetben.

Légy őszinte

Ha sokáig kertelsz, azzal csak elnyújtod a dolgot. Az egyik legjobb módja, hogy elmondd a barátodnak, hogy megcsalja a párja, hogy egyszerűen csak kimondod. Mindenképpen legyetek kettesben, hogy nyugodtan reagálhasson anélkül, hogy zavarba kellene jönnie. Ne kezd el gúnyolni a srácot, ne ronts tovább a helyzeten. Legyél őszinte és legyen egyszerű a mondandód. A barátodnak így is elég rossz lesz. Ha szépíteni próbálod vagy feldühödsz, azzal sem segítesz.

Bizonyíték

Nehéz gyengéden átadni a hírt. Ha bizonyíték nélkül állsz elő vele, lehet, hogy azt fogja hinni, hogy csak megpróbálod megbántani őt. Ha lehetséges, először szerezz bizonyítékot. Készíts képet a pasiról egy másik lánnyal. Vedd rá a másik lányt, hogy bevallja neked. Ha bizonyítékot is tudsz mutatni a barátodnak, miután elmondtad neki a dolgot, akkor le fog csillapodni az irántad érzett esetleges haragja, és könnyebben meglátja majd az igazságot. Ezenkívül megszűnik minden maradék kétsége.

Kérdezd meg, észrevett-e valamit

Ha nincs bizonyítékod, próbáld meg rávenni barátodat, hogy saját maga jöjjön rá. A félrelépők gyakran hagynak jeleket. Kérdezd meg a barátnődet, hogy nem vette-e észre, hogy a barátjának megváltozott a viselkedése. Még ha addig nem is gondolkozott rajta, a kérdésedre valószínűleg elkezd majd sorolni jó pár furcsaságot, amit mostanában csinált a párja. Amint kezd összeállni a fejében a kép, mondd el neki, mit láttál. Így valószínűleg könnyebben tudja kezelni majd a helyzetet.

Beszélj a fiújával

Megcsalt barátnőHa a srácnak van egy cseppnyi lelkiismerete, hagyd, hogy ő mondja el, habár valószínűleg neked kell majd megkezdened ezt a beszélgetést. Beszélj a fiúval, és közöld vele, mit láttál. Magyarázd el, hogy el kell mondania a barátnődnek, ami történt. Mondd, hogy ha ő nem mondja el, akkor majd te megteszed. Ha egy kicsit is törődik a barátnőddel, akkor összeszedi a bátorságát, és ő maga mondja el. Csak állj készen a fenyegetéssel, ha mégsem tenné meg.

Mutasd meg

Ha már többször is láttad a srácot ugyanott, ugyanazzal a személlyel, készíts tervet, hogy te és a barátod beléjük ütközzetek. Csak úgy, mellékesen, jegyezd meg, hogy már láttad kettejüket itt korábban. A barátnőd rögtön össze fogja rakni, hogy mi a helyzet. Te pedig segíthetsz neki megküzdenie a szituációval. Ez a módszer kizár minden kétséget, és egy kicsit tapintatosabb, mintha szimplán megmondanád neki.

Küldj névtelen üzenetet

Senki nem akarja megríkatni egy barátját, sem megkockáztatni az elvesztését. Ha tartasz attól, hogy a barátnőd hogyan fogadná a hírt, talán a névtelen módszer a legtapintatosabb. Először is hagyj egy részletes jegyzetet a látottakról valami olyan helyen, ahol biztosan megtalálja. A szekrényében, a szobájában, a táskájába rejtve, vagy akár elküldheted rejtett számról is. Hogyha van fotód vagy videód is, küldd el neki azokat is.

Tudasd vele, hogy téged is bánt

Néha, amikor nem kedveljük a barátnőnk fiúját, izgatottnak hangozhatunk, amikor elmondjuk, hogy az megcsalja őt. Sokkal gyengédebb és hihetőbb lesz, ha azzal kezded a beszélgetést, hogy elmondod, téged is bánt a hír. Magyarázd el neki, hogy számodra fontos az ő boldogsága, és hogy sajnálod, hogy ezt kell mondanod neki. Légy őszinte, és a helyzet könnyebben kezelhető lesz.

Sohasem könnyű elmondani egy barátnak, hogy megcsalja őt a párja. Lehet, hogy eleinte nem akar majd hinni neked, de végül értékelni fogja, hogy elmondtad nekik. Légy olyan tapintatos, amilyen csak lehetsz, nehogy még nehezebbé tett a helyzetet, mint amilyen már az amúgy is.

(KamaszPanasz - B.ZS.)