randi
#Lélek

Flörtölj online

2022.07.15.
2 perces olvasási idő

Annak a művészete, hogy hogyan gyakoroljunk valakire pozitív benyomást az első találkozás alkalmával, gyökeresen megváltozott akkor, amikor az online randevúk teret hódítottak maguknak. Miközben otthon ülsz a számítógép előtt, nem kell azon gondolkodnod, hogy vajon rúzsos-e a fogad, az egyetlen buktató, ha sajtóhibák vannak a profilodban. De hogyan tudod megállapítani, hogy az adatlap alapján annyira csábító pasas valóságos –e? Adunk néhány tippet, hogy mit csinálj és mit ne az e-mail randik alkalmával!

Szabad a következő táncra?

Egy rövid üzenet, amiben szabadon kifejezheted, hogy mire vágysz és mik az elvárásaid azzal a bizonyos Mr. Tökéletessel szemben. Ha efféle célzást kapnak a férfiak egy olyan gyönyörű nőtől, mint te, akkor biztos, nem egy sablonos „szia, honnan?” kérdéssel próbálnak majd levenni a lábadról! Ezzel kifejezed az igényeidet, azt, hogy te nem egy füstös, kis kocsmában akarsz a mangalicatenyésztésről beszélgetni, hanem egy igazi romantikus este a minimum, amit érted megtehet!

Főbenjáró bűnök

Soha ne ismerkedj úgy, hogy csak egy mosolyt, vagy csak egy kérdőjelet küldesz a másik félnek, mert ez azt sugallja, hogy neked teljesen mindegy, hogy kivel, csak legyen valaki. Ezt a mentalitást –még, ha így is van-, el kell kerülnöd! Ugyanígy óvakodnod kell azoktól a férfiaktól is, akik még egy három-szavas üzenetet sem hajlandóak írni, csupán egy kacsintó fejjel lepnek meg.

A külső nagyon fontos, ezért érthető, ha kíváncsi vagy, arra, hogy hogyan is néz ki a partnered. De ne ez legyen az ötödik kérdésed! Az internettel rengeteg feleslegesen lefutott kört elkerülhetünk, de pont ezért nem kell annyira siettetni a dolgokat, hisz így is rengeteg időt megtakarítasz vele. Ráérsz később is elkérni azt a képet.

Mondj nemet!

Ha mindig elárasztanak az e-mailekkel, akkor próbálj szelektálni! Ha valakit nem tartasz szimpatikusnak, akkor csak azért ne tartsd meg a hódolóid között, mert jól esnek a bókjai. Ha nem hitegeted sokáig, akkor valószínűleg csak egy kellemetlen kudarcnak éli meg a történteket, de legalább nem sérted meg. Egy kedves e-maillel azonnal a helyére tehetsz mindent: „Én nagyon örülök, hogy egy ilyen helyes srác, mint te meg akar ismerni, de sajnos nem hiszem, hogy összeillenénk. Nagyon köszönöm, hogy írtál nekem és sok szerencsét a további kutatáshoz!”

Légy becsületes és világos!

Nem korrekt lépés szőke, 180 cm-es bombázónak kiadnod magad, ha „csak” egy barna 170 cm-es szépség vagy! Akkor ne várd, hogy komoly kapcsolatod alakuljon ki. Próbálj tiszta lappal indítani, de persze nem kell túlzásokba se esned és nem kell minden apró gyerekkori sérülésedet és bőrhibádat feltűntetned az adatlapodon, csak próbálj őszinte maradni!

Már az ismerkedés korai szakaszában fontos, hogy minél több információt megosszatok egymással, mert így hamarabb felfedezhetitek, ha valamilyen okból nem illetek össze. Például, ha ő allergiás az állatokra és neked van két cicád, vagy te vegetáriánus, míg ő igazi húsimádó. Jobb, ha megbizonyosodtok ezekről az ellentétekről, hogy később ne okozzanak problémát.

A számítógép elől egy kávéházba

Mikor jön el az a pillanat, amikor már nem elég az üzenetváltás? Ahhoz, hogy végre azonos levegőt szívjatok, nem kell sokat várni. Ha hónapokig csak e-maileztek, az sosem vezet jóra. Próbáljatok minél hamarabb találkozni, hogy megismerjétek a másik azon tulajdonságait, amit csak így tudhattok meg! Például milyen a mozgása, milyen a hangja, milyen a stílusa. A személyes megismerkedés sosem pótolható és nem is kerülhető el, ezért jobb, ha hamarabb kiderül, hogy egymásnak vagytok-e rendelve!

A találkozás után

Forgatókönyv 1: Ha tetszett a srác, akkor érdemes elküldened egy gyors e-mail-t, hogy mennyire jól érzeted vele magad és reméled még lesz folytatás. Aztán már csak várnod kell a következő ajánlatra.

Forgatókönyv 2: Ha nem kedveled a pasast és nem tűnt fel neki, hogy valami megváltozott benned, mióta találkoztatok, akkor érdemes egy tömör üzentet küldened neki, hogy igazán jó volt vele találkozni, de rájöttél, hogy valószínűleg nincs közös jövőtök, de a legjobbakat kívánod neki.

(KamaszPanasz)