#Lélek

1427 db cikk a témában

A sírás jelentősége
#sírás
2022.07.21.

A sírás jelentősége

Szoktál sírni? Minden bizonnyal, hiszen ki előbb, ki később, de idővel mindenki eljut arra a pontra, hogy sírni kezd. Miért sírunk? Mert az érzelmeink erre kényszerítenek. Sírunk, ha fáj, ha meghatódunk, ha csalódás ér, ha haragszunk, ha siker ér. A sírás egyszerre fizikai és lelki folyamat, de egyénenként eltér, hogy ki mennyire hajlamos rá.

Hogyan lazíts 10 másodperc alatt?
#stressz
2022.07.15.

Hogyan lazíts 10 másodperc alatt?

Az, hogy zsörtölődsz a havi számla fölött, hogy izgulsz az iskolai dolgozat megírásakor, mind-mind hatással van szervezetedre! Amint azt már oly sokszor halottad, a stressz káros az egészségre! Gyors, könnyű és természetes megoldásokkal szolgálunk neked, amelyek segítenek nyugodtnak maradni ebben a rohanó világban.

Flörtölj online
#randi
2022.07.15.

Flörtölj online

Annak a művészete, hogy hogyan gyakoroljunk valakire pozitív benyomást az első találkozás alkalmával, gyökeresen megváltozott akkor, amikor az online randevúk teret hódítottak maguknak. Miközben otthon ülsz a számítógép előtt, nem kell azon gondolkodnod, hogy vajon rúzsos-e a fogad, az egyetlen buktató, ha sajtóhibák vannak a profilodban. De hogyan tudod megállapítani, hogy az adatlap alapján annyira csábító pasas valóságos –e? Adunk néhány tippet, hogy mit csinálj és mit ne az e-mail randik alkalmával!

Miért nem érdemes katasztrofizálni?
#katasztrófa
2022.07.13.

Miért nem érdemes katasztrofizálni?

“Hétvégén kirándulás, biztos zuhogni fog az eső egész nap… Meg fogok ázni, a cipőm is tönkremegy, este már be is lázasodom és tüdőgyulladásom lesz… Nem is megyek sehová…”

Féltékeny a párod? Íme, a megoldás
#csók
2022.07.10.

Féltékeny a párod? Íme, a megoldás

Egy féltékeny társ sok fejfájást okozhat. Talán egyszerűbb kisétálni a kapcsolatból, mint mindig emlékeztetni a párodat arra, hogy mennyire szereted. De az is lehet, hogy félreérted őt, és a bizonytalanságát féltékenységnek gondolod. Sajnos nem mindig egyszerű a kettőt megkülönböztetni egymástól.

Hogyan nyerd vissza a stabilitásodat egy trauma után?
#trauma
2022.07.10.

Hogyan nyerd vissza a stabilitásodat egy trauma után?

Trauma ért. Hirtelen, váratlanul, felkészülést sem hagyva csapott le rád, olyan megrázó erővel, ami túlmutat az eddig átélt tapasztalatokon, és fenyegeti a testi-lelki egyensúlyodat - mi több, ki is billent belőle. Érzed, hogy nem engedheted el magad, tudod, hogy nem hagyhatod magad az árral sodródni… De akkor mit tehetsz azért, hogy visszanyerd a stabilitásodat? A cikk végére kiderül…

Hogyan segíts gyászoló barátodnak?
#halál
2022.07.09.

Hogyan segíts gyászoló barátodnak?

Nehéz bármit mondani, amikor a barátod egy szerettét gyászolja. Nem tudhatod, hogy ilyenkor mit kell tenni vagy mondani. Attól tartasz, hogy valami rosszat mondasz, és a barátod ettől elhagyatottnak, magányosnak érzi magát éppen akkor, amikor a legnagyobb szüksége lenne valakire?

11 dolog, amire figyelni kell internethasználatkor
#erőszak
2022.07.09.

11 dolog, amire figyelni kell internethasználatkor

Sokan úgy gondolják, hogy az internet olyan hely, ahol következmények nélkül önmagad lehetsz, és ez nagyrészt igaz is. Az, hogy hogyan beszélsz, hogy nézel ki, vagy van-e valamilyen betegséged, nem számít internethasználat közben, nem úgy, mint a való életben.

Mi az érzelmi intelligencia?
#intelligencia
2022.07.09.

Mi az érzelmi intelligencia?

Bizonyára már te is hallottál az értelmi intelligenciáról (IQ), ami valakinek az értelmi képességeit méri. Az értelmi intelligencia azonban az intellektusunknak csak egy részét méri, hiszen rengeteg másféle intelligenciáról beszélhetünk még ezen kívül, például zenei nyelvi, matematikai, logikai vagy szociális intelligenciáról. Illetve létezik még egy igen fontos típusa: az érzelmi intelligencia.

Minden, amit a paranoiáról tudni kell
#paranoia
2022.07.08.

Minden, amit a paranoiáról tudni kell

A paranoia, mint betegség olykor az aktuális bűnügyi, orvosi sorozatokban is fel szokott bukkanni. Érdekes, szokatlan zavar, amivel ritkán találkozunk életünk során.

Mi az a hipnózis?
#hipnózis
2022.07.08.

Mi az a hipnózis?

Minden bizonnyal kevés ember létezik, akit ne érdekelne valamilyen szinten a hipnózis. Lehetnek elképzeléseink, félelmeink, akár tévhiteink is a módszerről, hiszen annyi forrásból hallunk róla. A média, filmjelenetek, szakmai cikkek szélesítik tudásunkat, ezek néha azonban félre is vezethetnek. Nézzük hát, mi is ez a dolog, amit a legtöbben hajlamosak vagyunk túlmisztifikálni, varázslatnak tekinteni.

Hogyan találj barátokat a nyári táborban?
#nyár
2022.07.07.

Hogyan találj barátokat a nyári táborban?

Itt a nyár, a nyári táborok időszaka elkezdődött. Lehet, hogy a kajak tábor veszélyesen izgalmasra sikerül, de az is lehet, hogy benti foglalkozásokra ítélnek titeket, de egy azért biztos: sok új emberrel fogsz találkozni. Jó lenne új barátokra szert tenni, vagy átvészelni azokat a kínos pillanatokat amikor még senki sem ismer senkit?

Kiközösítés: azok az átkozott klikkek!
#kiközösítés
2022.07.07.

Kiközösítés: azok az átkozott klikkek!

Egy közösségben óhatatlanul alakulnak ki kisebb-nagyobb csoportok. Miért állnak egymással szemben bizonyos klikkek? Miért nem lehet egy osztály egységes? Hogyan lehet megbirkózni a kiközösítéssel?