Lélek

#Lélek

1437 db cikk a témában

Jóban lenni a tanárral: miért és hogyan?
#tanár
2024.02.28.

Jóban lenni a tanárral: miért és hogyan?

Természetesen számodra is előnyös, ha jóban vagy a tanároddal, mert így sokkal kellemesebben telik az az idő, amit az osztályteremben töltesz. De vajon hogyan találhatod meg a közös hangot tanáraiddal?

Ha teherbe esett a barátnőd...
#terhesség
2024.02.27.

Ha teherbe esett a barátnőd...

A szerelem gyönyörű dolog, és tiniként az ember mind a saját, mind pedig a másik testét próbálja megismerni és felfedezni. Ám mi történik akkor, ha a barátnőd közli, hogy teherbe esett? Mit tehet ilyenkor egy fiú? Mik a kötelezettségeid, jogaid?

Barbie-kinézet szindróma
#szépség
2024.02.26.

Barbie-kinézet szindróma

Épp nemrég vizsgáltam meg minden szögből az orromat. Észrevettem, hogy úgy tűnik, mintha lenne egy kis horpadás az elülső részen. Szintén észrevettem, hogy az orrom teljesen különbözőképp néz ki minden nézetből. Mielőtt feltennéd a kérdést: nem, nem csinálom ezt minden nap.

Erőszak - mit tennél, ha neked kellene segíteni?
#randi
2024.02.24.

Erőszak - mit tennél, ha neked kellene segíteni?

Éjfél van és a telefon csörgésére ébredsz. Szerencsétlenül felveszed a telefont. A vonal másik végén lévő zokogás elváltoztatja a hangját és nehéz rájönni, hogy ki telefonál ilyenkor. Miután felteszel néhány kérdést, rájössz, hogy a legjobb barátnőd az. Rögtön megkérdezed, mi a baj, mivel tudod, hogy egy nagyon helyes pasival volt randija, akibe egy kicsit bele is van zúgva.

A szülő halála
#halál
2024.02.17.

A szülő halála

A szülő halálánál rosszabb nem is igazán történhet veled. Nem sok különbséget jelent, hogy a szülő hirtelen, vagy hosszú szenvedések után távozott el, hiszen mindkettő rengeteg bánattal, szomorúsággal, megrendüléssel jár.

Mindent a Valentin-napról
#Valentin nap
2024.02.14.

Mindent a Valentin-napról

Hazánkban még csak alig néhány évtizedes múltra tekint vissza a szerelmesek ünnepének hagyománya, de ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy hatalmas kultúrát teremtsen itthon is.

Apakomplexus? Ha a barátod jóval idősebb
#apakomplexus
2024.02.13.

Apakomplexus? Ha a barátod jóval idősebb

Ha a partner felnőtt, és szexel a fiatalabb barátnőjével, nos, azt akár liliomtiprásnak is nevezhetnénk! Az apakomplexus azonban egy létező pszichológiai kifejezés. Mi mindent jelenthet?

Vásárlásmánia
#vásárlás
2024.02.09.

Vásárlásmánia

Vásárlásmánia hódít az egész világon! Néhány éve elismert függőségről van szó, ami főleg a fiatalokat érinti. Kiürült hitelkártyák és megromlott emberi kapcsolatok járnak a nyomában.

Pár szuper önbizalom növelő módszer
#önbizalom
2024.02.07.

Pár szuper önbizalom növelő módszer

Elég vacak érzés, amikor a magabiztosság vagy az önbizalom hiánya szab gátat annak, hogy megmutasd, ki is vagy valójában. Hányszor volt már olyan, hogy egy társaságban lett volna jó ötleted, hozzászólásod, de mégsem mondtad, mert nem érezted magad elég bátornak hozzá? Segítünk, hogy ki tudj lépni ebből a körből.

Az igaz barát 8 jellemzője
#barát
2024.02.05.

Az igaz barát 8 jellemzője

Milyen egy jó barát? Igaz barátságok spontán, de hosszabb idő után is köttethetnek. Ha belegondolunk, barátainkat általában hasonlóság (pl. érdeklődési kör, temperamentum, stílus, értékek, státusz, hasonló életesemények), fizikai közelség (pl. szomszéd, padtárs) vagy bizalom mentén választjuk.

Hogyan neveljük a szüleinket?
#szülő
2024.02.03.

Hogyan neveljük a szüleinket?

A szülők olykor úgy érzik, mindenhatók és mindent jobban tudnak nálunk, ami rendkívül bosszantó érzés tud lenni. Különösen akkor igaz ez, ha még mindig szeretnének minket a „pici gyerek szerepben” tartani, és nem veszik észre, hogy már nekünk is vannak önálló gondolataink és képesek vagyunk magunk döntéseket hozni. Az alábbiakban néhány olyan tanácsot olvashatsz, ami könnyebbé teheti a szüleiddel való együttélést és kommunikációt.

Nem mersz jelentkezni órán?
#órai aktivitás
2024.02.01.

Nem mersz jelentkezni órán?

Veled is többször megesett már, hogy tanórán kérdést tett fel a tanár, amire teljes bizonyossággal tudtad a választ…és mégsem jelentkeztél? Ezzel persze egy jó pontot vagy akár egy jó jegyet szalasztottál el, ami a suliban egyáltalán nem mindegy. Tedd fel magadnak a kérdést: csak azért nem teszed fel a kezedet, mert ijesztő?

A nevetés elképesztő hatásai a testre
#nevetés
2024.01.31.

A nevetés elképesztő hatásai a testre

Csillapítja a fájdalmat. Csökkenti a gyulladást. Erősíti az immunrendszert. Kalóriákat éget el. És mindezt egyszerre. Mielőtt a legközelebbi patikába szaladnánk beszerezni ezt a páratlan csodaszert, jobb, ha tudatosítjuk: ez nem kapható semmilyen gyógyintézményben. Az egyetlen hely, ahonnan elővarázsolhatjuk, mi magunk vagyunk.

Kiből lesz szexuális zaklató?
#fiú
2024.01.30.

Kiből lesz szexuális zaklató?

A nemi erőszakot elkövetők ugyanúgy néznek ki, mint mi, úgy öltözködnek, ugyanúgy buliznak, és ugyanúgy esznek. Gyakran a tetteik hátterében a magasabbrendűség érzékeltetése, az uralkodás, a másik legyőzésének érzése és egyéb hasonló dolgok állnak.