flört
#Lélek

Mit tehetsz, ha a párod folyton flörtöl, annak ellenére, hogy a kapcsolatotok szilárd?

2020.03.28.
2 perces olvasási idő

A flört igencsak szubjektív dolog. Amit valaki csak egy ártatlan kis beszélgetésnek tekint, azt más komoly szakítási okként értelmezi. Ez függ a neveltetésünktől, a társadalmi helyzetünktől, és a vallásunktól is.

A flörtölés fokozatai

A nyílt flörttel kapcsolatban az a kérdés, milyen káros az a kapcsolatra, a bizalom ugyanis megkérdőjeleződhet. Az egyetlen módszer, hogy örökre eltemesd a problémát, ha szembenézel vele.

De hogyan?

Ne félj, összefoglaltuk 8 pontba, hogy hogyan lehet ezt a problémát gyökerestül kiirtani – kiegészítve hatékonysági skálával, hogy a legjobb döntést hozhassátok meg a szükséges teendőkkel kapcsolatosan.

1. Beszéd meg!

Ha nyugtalanít, hogy a párod gyakran keveredik flörtbe a másik nemmel, beszélned kell vele erről. Talán olyan esettel állunk szemben, amikor az illetőnek fogalma sincs, hogy hajlama van a flörtölésre, és meg is rémül, ha valaki rámutat erre.

Mondd el az aggodalmaidat, akkor is, ha a partnered kezdetben nem túl együttműködő. Tudasd vele, hogy legközelebb ennyivel nem ússza meg!

Hatékonyság: 9/10

2. Kölcsönkenyér visszajár

Ha a párod folyamatosan, mindenkivel flörtöl, akkor mutasd meg neki, hogy ez mennyire elfogadhatatlan. De légy résen: lehet, hogy a dolog visszafelé sül el, és biztosan nem akarod, hogy miattad érjen véget a kapcsolat, csak mert rosszul kivitelezted a „szemet szemért-akciót”.

Hatékonyság: 5/10

3. A klaxxon-hatás

Minden egyes alkalommal, amikor a párod flörtölni kezd, nem törődve a körülményekkel, „jutalmazd” a viselkedését egy kitöréssel, vagy egyfajta állatias zajjal, esetleg vizuális effekttel. Mit is lehet erre mondani? Nőjünk fel!

Hatékonyság: 1/10

4. Bátorítás

Ez a fordított pszichológia: támogasd azt, hogy flörtölget, mondd azt, hogy csinálja többször, mint ahogy egyébként tenné. Ideális esetben, ettől azt gondolja majd, hogy kezdesz érzelmileg eltávolodni tőle, és abbahagyja ezt a viselkedést, elkezd rád fókuszálni.

Persze, azt is hiheti, hogy jóváhagyásod adtad, és tovább folytatja.

Hatékonyság: 5/10

5. Kémkedés

Ha a probléma az, hogy volt-e a párodnak bármi szándéka a flörttel, talán hasznos lehet egy kis kémkedés. (Természetesen akkor, amikor azt hiszi, hogy nem vagy a közelben.) Viszont, ha kémkedéssel kell élned, akkor a kapcsolat alapjain is el kellene gondolkodnod.

Hatékonyság: 6/10

6. Megelőzés

Követni a partneredet mindenhova, nem engedni, hogy elhagyjon akár egy percre is, kivédeni minden lehetséges flört szituációt – úgy hangzik, mintha egy vadászrepülő pilótájáról lenne szó. Sajnos, ezt a cselekvést általában inkább zaklatásnak nevezik – ha ezt teszed, a partnered csak neheztelni fog érte.

Hatékonyság: 4/10

7. Vess véget neki!

Egyszerűen csak eldöntheted, hogy ami sok az sok, és már egy perccel sem bírod tovább az állandó bizonytalanságot partnered flörtjei miatt – megtilthatod neki, hogy találkozzon az illetővel. Ez hatásos módja, hogy az eset soha ne történhessen meg újra ezzel a személlyel, de sajnos teljesen eltemeti a lehetőségét egy érett beszélgetésnek. (Pedig az utóbbi vezethet a tartós boldogsághoz.)

Hatékonyság: 0/10

8. Csak hagyd

Becsukhatod a szemedet, és tehetsz úgy, mintha nem történne semmi – ez egy bizonyos mértékig működhet, de később csak árthat a kapcsolatnak. Rengeteg céltalan veszekedést és vitát szíthat. Sokkal hatékonyabb, ha nyíltan megbeszélitek, és a többit már a természetes medrében hagyjátok.

Hatékonyság: 4/10

A flört nem a kapcsolat végét jelenti, de muszáj kezelni, ha azt szeretnéd, hogy kiegyensúlyozottan működjön a kapcsolat.

(KamaszPanasz - R.P., lovepanky.com/)