magas
#Lélek

A fiúk és a párkapcsolat

2014.06.26.
4 perces olvasási idő

A fiúk és a lányok természetüknél fogva másként élik meg a párkapcsolatot. Milyennek látják a fiúk a kapcsolatot?

A fiúk beszélnek az érzéseikről

A fiúk igenis beszélnek az érzelmeikről, de inkább indirekt módon teszik azt. Kérdezz rá, hogyan képzel el egy romantikus hétvégét, vagy mit gondolt, amikor az első alkalommal találkoztatok. A válaszaiból ki fog derülni, hogyan is érez irántad, és így közelebb kerülhetsz hozzá.

A fiúk tettekkel fejezik ki, hogy szeretik a párjukat

A férfiak egy része inkább tettekkel, mintsem szavakkal nyilvánítja ki szerelmét, érzéseit a társa felé. Bármi olyat tesz, ami számodra pozitív élményt okoz, örülj neki!

A férfiak komolyan veszik az elköteleződést

Azt mondják, a férfiak félnek az elköteleződéstől. De a bizonyítékok szerint a férfiak igenis komolyan veszik a házasságot. Az igaz, hogy sokkal tovább tart, míg beadják a derekukat, de ez csak azért van, mert biztosra akarnak menni. Egy felmérés szerint a frissen házasodott férfiak 90%-a azt nyilatkozta, hogy ha újraházasodna, akkor még egyszer ugyanazt a nőt venné el feleségül.

Valójában tényleg figyel rád

Amikor valakire odafigyelsz, miközben beszél, akkor többnyire szóban is jelzed felé („igen” vagy „értem”), hogy aktívan hallgatod a mondanivalóját. Az, hogy nem válaszol, még nem jelenti azt, hogy nem figyel, épp ellenkezőleg. Többnyire legtöbben csöndben szeretik végighallgatni párjuk mondanivalóját, és közben végiggondolni, értelmezni, hogy mit is mondott.

A fiúk számára az aktív időtöltés a fontos

A férfiak többnyire aktív időtöltéssel szilárdítják meg a kapcsolatukat választottjukkal. Sokkal inkább úgy, mint gondolatok és érzelmek közlése útján. A legtöbb férfi számára az együtt töltött idő és elfoglaltságok jelentik a partner közelségét.

A fiúknak szabadidőre van szükségük

Miközben a közösen töltött elfoglaltságok fontosak a számukra, igénylik azt is, hogy olykor-olykor önmagukkal is foglalkozzanak. Ilyenkor a párjuknak érdemes türelemmel kivárni. Bármi legyen is a párod hobbija, szabadidős elfoglaltsága (golf, testedzés, kertészkedés) bátorítsd és engedd, hogy hódoljon a szenvedélyének, így azt az időt te is saját magad számára használhatod. Amikor mindkét félnek elegendő tere van, hogy saját magával foglalkozzon, akkor abból építkezve többet tudnak adni egymás számára.

A fiúk az apjuktól tanulnak

Ha kíváncsi vagy arra, hogy egy férfi hogyan fog viselkedni egy párkapcsolatban, akkor ideje, hogy megismerd a papáját. Néhányan úgy vélik, hogy a fiúk az apjuktól tanulják el a társas kapcsolatok fortélyait, viselkedési normáit. Hogyan viselkednek egymással, milyen a szülei közötti kapcsolat - ezek előre jelezhetik, hogy a fiú hogyan fog viszonyulni a jövendőbeli feleségéhez.

A férfiak hamarabb felejtenek

A nők rendszerint jobban megtartják a negatív élményekhez fűződő emlékeiket és ezzel együtt a különféle rossz érzéseiket is (stressz, szorongás, szomorúság), mint a férfiak. Ezzel ellentétben a férfiakra nem jellemző, hogy kellemetlen emlékeken őriznek, és rendszerint hamarabb továbblépnek, felejtenek. Tehát, ha te még az előző esti vitát akarod megbeszélni a pároddal, a fiúd lehet, hogy közben már rég elfelejtette az egészet (és ha ezt tovább erőlteted, akkor hamar egy újabb vitával fogsz szembesülni).

A férfiak nem veszik észre az apró jeleket

A fiúk jellemzően átsiklanak egy beszélgetés során a női partnertől érkező apró jeleken (hangszín, hangerősség változás, arc mimika, kézmozdulatok), egyszerűen nem veszik észre, nem érzékelik, mivel nem tudják értelmezni a küldött jeleket. Ha biztos akarsz lenni abban, hogy a párod megértette a mondanivalódat, akkor jobb, ha csak a konkrét dolgokra szorítkozol, lehetőleg egyértelműen fogalmazva, mert az apró célzások és utalások süket fülekre találnak.

A férfiak nagyra értékelik a megbecsülést

Becsüld meg mindazt, amit érted tesz a párod!

A fiúk sokat gondolnak a szexre

Nos, igen, ez általánosan ismert tény. A 60 év alatti férfiak túlnyomó többsége legalább napi rendszerességgel gondol a szexre, ellentétben a nőkkel, akinek csak egynegyed részüket foglalkoztatja ilyen gyakran a téma. És ez nem minden: a fiúk kétszer gyakrabban fantáziálnak a szexről, mint a nők.

A férfiak nagy jelentőséget tulajdonítanak a szexnek

Ahogy a nők, úgy a legtöbb férfi is egyetért abban, hogy a szex által nyújtott intimitás igen fontos összetevője egy kapcsolatnak. Az egyik ok, hogy a hosszú távú párkapcsolatban élők jobban ismerik a másikat, ezért jobban tudják, hogyan szerezzenek örömet a párjuk számára, ellentétben az alkalmi partnerekkel.

A férfiak szeretik, ha a nő kezdeményez

A legtöbb srác akkor érzi magát nyeregben, ha ő kezdeményezhet az ágyban, de olykor-olykor jobban szeretnék, ha partnerük átvenné a kezdeményező szerepét, akár gyakrabban is. Ne légy szégyenlős, add a párod tudtára, ha olyan hangulatban vagy. Ha a nő kezdeményez, akkor előfordulhat, hogy tüzesebb lesz az együttlét.

A fiúk nem állnak mindig készen a szexre

A legtöbb nő meglepetésére nem igaz, hogy a férfiak mindig és minden időben készen állnának az együttlétre. Ahogy a nők, úgy a férfiak is sokszor stresszesek a munka, a család és más okok miatt. Sajnos a stressz nagyon lecsökkentheti a libidót, mindkét fél esetében. Ha egy srác azt mondja, hogy ma inkább ne, az nem jelenti azt, hogy már nem érdekled őt. Csak annyit, hogy akkor épp nincs a helyzet magaslatán, főként érzelmileg.

A férfiak szeretik kényeztetni partnerüket

A fiúd számára fontos a te örömöd. De önmagától nem tudja, hogy mi a jó neked, mit szeretnél, hacsak el nem mondod neki. Sok nő számára kényelmetlenséget okoz, hogy a saját jó és rossz érzéseiről beszéljen, hogy elmondja a párjának, mi az, ami számára örömet okoz. Ha el tudod mondani neki, anélkül, hogy az egóját sértenéd, meg fog hallgatni és a kedvedre fog tenni.

Néha elkapja a férfiakat a bizonyítás kényszere

A legtöbb férfit előbb-utóbb elönti a bizonyítás kényszer. Ne lepődj meg azon, ha a párod egyszer csak a saját erőnlétén, teljesítményén kezd el aggódni. Segíts neki relaxálni, támogasd, és vedd észre az alkalmat, a szex is jobban megy stresszmentes körülmények között.

A férfiak eltévelyednek, ha úgy érzik, nem törődnek már velük

Ha egy férfi úgy érzi, hogy párja már nem szereti annyira, és nincs megbecsülve az adott párkapcsolatban, akkor másfelé keresgélhet, ahol jobban bánnak vele. Az is lehet, hogy a munkájába temetkezik, mások sport vagy videojátékfüggők lesznek. Legrosszabb esetben némelyek megcsalják a párjukat. Ahhoz, hogy ezek elkerülhetőek legyenek, mindig meg kell beszélni a dolgokat, és közös nevezőre jutni, már ha mindkét fél akarja a kapcsolatot és hajlandó tenni is érte.

A férfi számára a jó befektetés egy hosszú kapcsolat

Sok férfi hamar rájön, hogy sokat veszíthet, ha rosszra fordulnak a dolgok egy hosszú távú kapcsolat során, nem csak az egymás élete, hanem a már felépített közös élet is romokba dőlhet. Ha meg szeretnéd erősíteni a kapcsolatodat, akkor nagy az esélye, hogy a párod is hasonlóképpen fog cselekedni.

(N.L.)