magas
#Lélek

Hogyan hívd fel magadra egy lány figyelmét?

2014.06.24.
3 perces olvasási idő

Már régóta tetszik egy lány az osztályból, de rád se hederít? Az a szép lány a reggeli buszról azt se tudja, hogy létezel? Összeszedtük, mit kell tenned ahhoz, hogy felhívd a választottad figyelmét magadra, és pozitív benyomást kelts.

A valódi úriember ismérvei

A lányok nem kedvelik a modortalan, udvariatlan fiúkat. Nem kell kezet csókolnod neki, de légy udvarias és segítőkész. Nyisd ki előtte az ajtót, vedd el a kabátját, dicsérd meg a kinézetét. Ezekkel az apró dolgokkal könnyen leveheted a lábáról. Lehetőleg ne káromkodj a közelében, illetve a legújabb rasszista/szexista vicced se előtte süsd el. Ha folyamatosan csak a szexről beszélsz, akkor nincs rá sok esélyed, hogy megkedvel a kiválasztottad. Ha “menőnek” akarsz tűnni és ezzel másokat megbántasz, az lehet, hogy a haveroknak vicces, ám a lányok számára eléggé unszimpatikus, ha valaki így viselkedik.

Nyugalom és önbizalom

Ha ideges vagy, előfordulhat, hogy kisebb-nagyobb bakikat vétesz. Ez sok lány számára nem túl jó pont. Légy magabiztos! Ha túl ideges vagy a társaságában, csak gondolj rá úgy, mint egy jó barátodra. Hidd el, ettől gyorsan elszáll a nyugtalanságot, és máris indulhat egy jó beszélgetés. Tanuld meg, hogyan kell idegeskedés nélkül beszélgetni egy lánnyal, akár gyakorolhatod is. Minél jobban belejössz, annál könnyedebb és kényelmesebb lesz a szituáció.

Ám vigyázz! Ne egy lányba vesd minden reményedet. Lehet, hogy nem is illetek össze annyira, mint gondolod, de ne búsulj, mert rengeteg lehetőséged lesz még lányokkal beszélgetni, és ki tudja...

Légy segítőkész!

Legyen szó a kiszemelt lányról, vagy bárki másról a teremben, légy segítőkész és figyelmes. Ha így teszel, az növeli az esélyeidet. De ne legyél mű! Nem kell mézesmázosan viselkedned mindenkivel, ez sokszor inkább taszító, mint attraktív. Légy kedves mindenkivel, még akkor is, ha Ő nincs ott. Előbb vagy utóbb észre fogja venni, hogy milyen is vagy, és akár az érdeklődését is felkeltheted a segítőkész magatartásoddal.

Ha valakinek elfogy a pénze, adj kölcsön neki, hogy tudjon ebédet venni magának, vagy segíts a tanárnőnek vinni egy-két könyvét, vagy magyarázd el a házit valakinek. A kis dolgok teszik az embert igazán értékessé.

Te magad

Nehéz úgy felkelteni valaki érdeklődését, ha ugyanolyan vagy, mint mindenki más. Légy önmagad! Mutasd meg,ki is vagy valójában, állj ki azokért a dolgokért, amiket szeretsz, és amik fontosak neked. Nem kell úgy viselkedni, mint más fiúk. Lehet, hogy a nagyszerű személyiséged tesz téged a lány szemében különlegesnek. Ne tégy úgy, mint aki utálja azt, amit csinálj. Ne beszélj magadról lekezelően, lenézően.

Figyelj oda rá!

Amikor egy lánnyal beszélsz, ne csinálj mást. Ne írj sms-eket, ne vágj unott képet. Figyelj oda, hogy mit mond, érdeklődj azok iránt, amiket szóba hoz. Kérdezz tőle! Ezzel megmutatod azt, hogy érdeklődsz az iránt, amiről beszélgettek, és tiszteletben tartod az ő álláspontját, illetve véleményét, mondanivalóját. Hagyd szóhoz jutni! Ezzel mutatod meg neki, hogy érdeklődsz iránta. Ne aggódj, ha sokat beszél a leányzó, az csak jó jel lehet.

Légy vicces!

Nevettess meg másokat, hiszen a jó humort a legtöbb lány kedveli. Ráadásul egy-két vicces megjegyzéssel hamarabb fel tudsz oldódni. De vigyázz, ne legyél udvariatlan, ne mesélj sértő vicceket. Milyen a humorod? Szarkasztikus? Vagy imádod a favicceket? Ne törődj vele, hogy ki mit szeret, légy önmagad (egészen addig, amíg a vicceid nem bántanak meg senkit). Ha a lány nem tud a vicceiden nevetni, akkor ne is foglalkozz vele. Lehet, hogy egy másik lány, akit észre sem vettél eddig, úgy fog nevetni az egyik történeteden, hogy kicsordul a könnye.

Szemkontaktus

Ne lógj a lány nyakán mindig, mondvacsinált okokkal, de figyelj a szemkontaktusra. Elég, ha néha rápillantasz és elkapod a tekintetét a termen keresztül, majd kedvesen elmosolyodsz. Figyelj oda, hogy ne bámuld folyamatosan, hiszen ez sok embernek nagyon kényelmetlen, kellemetlen tud lenni.

Ha beszélgetsz a lánnyal, mindig nézz a szemébe. Ez mutatja, hogy figyelsz a mondandójára. Semmiképpen ne bámulj másokat miközben beszélgettek. A lehető legudvariatlanabb, ha a lány melleit nézed, miközben ő mond neked valamit.

Kezelj mindenkit egyenlően!

Nem csak azzal kell kedvesnek lenned, aki tetszik. Bánj minden lánnyal egyformán. Kerüld az udvariatlan megjegyzéseket, és viselkedj igazi úriember módjára, még akkor is, ha Ő nem figyel téged. Ne ecseteld egy lánynak egy másik osztálytárs szépségét vagy kinézetét. Ezzel megsérted az önérzetét, és biztosra veheted, hogy többet nem fog veled beszélni.

Ha olyan lánnyal beszélgetsz, aki tetszik, ne kezdd el mesélni a volt kapcsolataidat, vagy ne említsd meg azokat a lányokat, akik tetszettek. Egy egészséges párkapcsolatban szó eshet ilyen témákról, de az ismerkedési szakaszban semmiképpen se hozd fel az “ex-témát”.

Hívj lányokat a társaságodba. Hidd el, jó móka lesz, és a csoport többi fiútagja is élvezni fogja. Ha elutasítják a lányokat, akkor az az ő éretlenségüket mutatja. Ám ne hívd meg mindenhová a kiszemelted. Néha kellenek a fiús esték, délutánok is.

Ha van esetleg lánytestvéred, nyugodtan kérdezd meg őt az egyéb praktikákról. Biztos tud pár hasznos tanácsot adni. Ne ijedj meg, ha egy kisebb bakit követsz el. Kérj elnézést, és felejtsd el a dolgot. Különben is, a legtöbb lány aranyosnak találja ezeket.

Nem csak a verbális jelekre kell odafigyelni, amikor egy lánnyal beszélgetsz. Nézd a testbeszédét is. Ha összefonja a karját maga előtt, és a testével elfordul, akkor nagy valószínűséggel nem érdeklődik irántad annyira. Ám ha a haját piszkálja, kicsit elpirul és nevetgél, akkor nyert ügyed van.

A legfontosabb, hogy próbálkozz. Ha kedves vagy vele és segítőkész, akkor minden rendes lánynak fel fog tűnni az igyekezeted. Az, aki ennek ellenére gúnyt űz belőled, vagy nem tiszteli az erőfeszítéseid (még ha nem is tetszel neki), azzal nem érdemes foglalkozni.

(Gy. R.)