magas
#Lélek

Magasabb vagyok a barátomnál

2014.06.16.
1 perces olvasási idő

Kedves Alice! Van egy barátom, akit nagyon szeretek, de mindenki cukkol amiatt, hogy 10 cm-rel alacsonyabb nálam. Tudom, hogy nem kellene emiatt aggódnom, de zavar, hogy a többiek nem képesek elfogadni a tényt, hogy olyannal járok, aki alacsonyabb nálam.

Még az ő barátai is olyanokat mondanak, hogy: „Nem vagy nála magasabb?”, mire én azt szoktam válaszolni, hogy „De, Magasabb vagyok a barátomnáligen, egy kicsivel.” és erre a reakciójuk „Nem neki kellene magasabbnak lennie?”. Bár nem ilyen nyíltan szokták mondani, de mindig burkolt megjegyzéseket tesznek. Nem akarok szakítni vele, de miért mondanak ilyeneket a többiek és egyáltalán számít az, hogy alacsonyabb?

Kedves Kérdező!

Sokan élnek úgy kapcsolatban, hogy a nő magasabb, mint a férfi. Főleg gyakori ez most, a magas sarkú cipők korában. Lehet, hogy a barátaid azért cukkolnak, mert:

  • bizonytalanok a saját magasságukkal kapcsolatban
  • féltékenyek a kapcsolatotokra
  • szűk látókörűek
  • zavarba hozza őket a magasságod
  • Összekapcsolják a magasságot az erővel. Mivel magasabb vagy a barátodnál, úgy gondolhatnak erre, mintha annak az elképzelésnek mondanál ellent, miszerint a nők gyengébbek, mint a férfiak.

Beszélhetsz a barátoddal arról, hogy milyen érzéseket keltenek benned ezek a megjegyzések. Lehet, hogy őt is zavarják. Közösen meggyőzhetitek a barátaitokat, hogy nektek jó így és nem számít a magasságkülönbség. Ha még ezek után sem értik meg azt, hogy titeket ezek a megjegyzések zavarnak, érdemes lehet végiggondolni, hogy érdemes-e továbbra is velük barátkozni.

(Gy.Z.)