magas
#Lélek

Miért nincs még fiúd?

2014.08.24.
2 perces olvasási idő

Sokat gondolkodtál már azon, hogy miért vagy még mindig szingli? Akkor ideje odafigyelned arra a néhány lehetséges okra, ami meggátol abban, hogy járj valakivel.

Talán észre sem veszed, de a cselekedeteid egy részenem vonzza a fiúkat. Ha felismered a hibáidat, ki is javíthatod őket. Tehát kerüld az alábbi hibákat.

Önbizalomhiány

Miért nincs még fiúd?Ha nem vagy tisztában az értékeiddel, nehéz lesz másoknak észrevenniük azokat. Találd meg azokat a dolgokat, amiket szeretsz magadban, és gondolj sokat rájuk! Ha megtanultad szeretni önmagadat, könnyebben fog menni, hogy közelebb kerülj másokhoz is. Az egyik legfőbb akadály, ami az utadba áll, az a saját elméd. Legyél magabiztos, és ne feledd: te is megérdemled, hogy boldog légy! Ha már egy kis önbizalomra tettél szert, könnyebben elérheted, hogy a fiúk fődíjként gondoljanak rád!

Elszigeteltség

Ha sosem lépsz ki a szobádból, hogyan akarsz bárkivel is megismerkedni? Ki kell lépned a komfortzónádból, bármilyen nehéznek is tűnik! Ne bujkálj otthon, ne gubózz be! Ahhoz, hogy kapcsolatba lépj valakivel – ha tetszik, ha nem – meg is kell szólalnod.

Túl magas elvárások

Persze, hogy valaki különlegeset érdemelsz, de ne ess túlzásokba! Nem hasonlítgathatsz minden srácot, akit megismersz, a kedvenc sztárodhoz. Te sem szereted, ha a fiúk a kedvenc modelljükkel hasonlítanak össze téged. Jó ötlet, ha összegyűjtöd azokat a jellemvonásokat, amiket fontosnak tartasz egy fiúban, de maradj rugalmas! Nyugodtan kezdhetsz olyan valakivel is, aki nem felel meg teljes egészében a listának!

Bizalom hiánya

Senki sem szereti, ha azzal vádolják meg, hogy hazudozik. Ha már eleve bizalmatlan vagy valakivel szemben, csak azért mert az ellentétes nemet képviseli, akkor nem árt emlékezned, hogy minden ember különböző. Akármennyire is megbántott az exed a múltban, nem okolhatod ezért a következő fiúdat! Védd a szívedet, de csak bizonyos mértékig!

Flört a barátaival

Amikor egy srác kedvel téged, nem túl boldog, ha azt látja, hogy a barátaival flörtölsz. Ő azt szeretné érezni, hogy téged csakis ő érdekel. Nem csak te félsz attól, hogy a barátod hűtlen lesz hozzád! A fiúk sem szeretnek azon aggódni, hogy a barátnőjük épp megcsalja-e őket, vagy sem.

Szeszélyesség

Ha egy fiúval barátságos vagy az egyik napon, és aztán nem is veszed észre a következőn, azzal csak összezavarod őt. Sok srác nem szeret játszadozni. Pontosan kell ismerniük az őszinte érzéseidet. Ha a fiú nem érti meg a viselkedésedet, alkalomadtán feladja majd a próbálkozást. Találhat egyik másik lányt, aki nem zavarja össze annyira, ahogy te teszed.

Visszahúzódás

Természetesen nem kell feltétlenül kifecsegned a legbensőbb titkaidat egy idegennek, de azért nem is tarthatsz vissza minden információt magadról! Ha csak a fiú mesél magáról, neki is fel fog tűnni, hogy te mindig csak hárítasz. Kezdetben esetleg vonzani fogja a rejtélyességed, de a párkapcsolatok alapja mindig is a kommunikáció volt. Ha nem beszélsz vele, nem fog kialakulni semmilyen kötelék köztetek. Tényleg szeretnéd, hogy beléd szeressen? Akkor nyiss felé!

Ha a fenti hibák közül bármelyikben is „bűnös” vagy, azon még könnyedén segíthetsz. Mindehhez csak egy kis időre és némi energiára van szükséged. Szerinted mi az, ami még távol tarthatja a fiúkat? Írd meg nekünk, segítsd tippjeiddel a többieket is!

(B.Cs.)