randi
#Lélek

7 ok, ami miatt szakítanod kell

2020.05.18.
2 perces olvasási idő

A szakítás nehéz. Könnyeket, frusztrációt, dühöt és felfordulást eredményez. A klasszikus „beszélnünk kell” szakító mondattól az „ez nem működik” magyarázatig végtelennek tűnő módok vannak arra, hogyan vethetünk véget egy kapcsolatnak. Mikor nem érdemes halogatni ezt a lépést?

Nem számít, mióta vagytok együtt, hány éves vagy, és az, hogy mit gondolsz, mennyire szereted őt, az alábbi 7 esetben jobb, ha szakítasz vele, amilyen gyorsan csak lehet!

Fizikai bántalmazás

7 ok, ami miatt szakítanod kellSenki sem érdemli meg, hogy bántsák. Ha a szakítás melletti érveket számba vesszük, mind közül ez a legfőbb ok arra, hogy azonnal véget vess a kapcsolatodnak. A bocsánatkérés nem feledteti el a fájdalmat!

Nem éri meg kockáztatni a biztonságodat és az egészségedet abban a reményben élve, hogy kedvesed meg fog változni. Ha a partnered bánt, megüt, azonnal hagyd el! Fordulj segítségért a családodhoz, a barátaidhoz, vagy a rendőrséghez. Hagyd magad mögött, és soha ne nézz vissza!

Olvass tovább! Mi az a bántalmazás?

Érzelmi és verbális bántalmazás

Míg a fizikai bántalmazás fájdalmas és szörnyű, az érzelmi és verbális bántalmazás ugyanolyan ártalmas a kapcsolatra és magadra nézve. A kedvesednek elvileg szeretnie és tisztelnie kellene téged, nem pedig érzéketlenné, depresszióssá vagy szorongóvá tenni.

A szóbeli bántalmazás maradandó lelki sebeket okozhat, és ez az, amit nem szabad félvállról venni! Ha egy ilyen kapcsolatban vagy, bátornak kell lenned, és ki kell mondanod, hogy vége! Méltó vagy a szerelemre és a boldogságra, többet érdemelsz!

Hűtlenség

Ha egyetlen meggondolatlan lépés miatt akarsz véget vetni a kapcsolatodnak, az megkérdőjelezhető. Bár igaz, hogy az emberek hibáznak, az is igaz, hogy néhányan egyszerűen nem képesek megváltozni. Ha a partnered többször is megcsalt, akkor valószínűleg ezt továbbra is így fogja folytatni.

Ha folyton feszélyezett vagy, mert úgy érzed, nem vagy elég jó neki, ha egyfolytában azon tűnődsz, vajon hol tölti az idejét, vagy mindig ellenőrzöd a telefonját, hogy bizonyítsd újabb hűtlenségét, nem érdemes megmenteni a kapcsolatotokat. Szakíts, és találj valakit, akinek te és csakis te kellesz!

Túlságosan birtokló magatartás

Habár jó, ha vigyáz rád, törődik veled, azért van egy határ abban is, hogy mennyire vehet részt az életedben. Ha azt veszed észre, hogy miatta távol tartod magad azoktól az emberektől, akik fontosak a számodra, akkor nem árt figyelembe venni azt a lehetőséget, hogy túlságosan birtokol téged.

Ha már próbáltad elmagyarázni neki, hogy szeretnél több időt a családoddal és a barátaiddal tölteni, de csak rosszallás és vitatkozás lett belőle, itt az ideje megfontolnod, hogy szakíts, és többet legyél azokkal, akik a legtöbbet jelentik számodra.

Támogatás hiánya

Ha az az álmod, hogy elindíts egy üzletet, új hobbit vagy munkát találj, ő pedig lebeszél vagy azt mondja, hogy úgysem tudod megcsinálni, az azt jelenti, hogy szerinte te egyáltalán nem rendelkezel jelentős képességekkel!

A kapcsolatoknak az egymás támogatására és kommunikációra kell épülniük. Ha már megpróbáltál vele komolyan beszélni a vágyaidról, de ő újra és újra visszahúzott téged, tudd, hogy itt az ideje továbblépni.

Szüntelen harc

Ha folyton egymás torkának estek, rosszmájú megjegyzéseket mormoltok a bajszotok alatt, vagy hangosan káromkodtok, az mind arra utal, hogy nem vagytok egymáshoz valók.

Persze minden kapcsolatban vannak veszekedések, de ha állandóan provokáljátok egymást, akkor holtbiztos, hogy a dolgok köztetek egyszerűen nem működnek.

Egyszerűen csak nem vagy boldog

A párkapcsolatokról nehéz egyértelműen eldönteni, hogy jók vagy rosszak. De egyetlen kérdéssel el tudod dönteni, hogy véget kell-e vetned a kapcsolatotoknak: Boldog vagy?

Nem minden randi lesz varázslatos, nem minden találkozás lesz lélegzetelállító. Két ember nem mindig ért egyet. Két ember mondhat egymásnak olyan dolgokat, amit nem gondolnak komolyan, vitatkozhatnak, és meg is bocsáthatnak egymásnak.

De a lényeg, hogy hosszútávon boldog legyetek. Ha boldogtalan vagy, vagy néha annak érzed magad, akkor érdemes fontolóra venned a szakítást, és egy kicsit csak magaddal törődni.

A romantikus filmekkel ellentétben egy párkapcsolat nem mindig könnyű. És a szakítás talán még nehezebb. De mindig helyezd előrébb a saját boldogságodat, a személyes biztonságodat, a reményeidet és álmaidat, a mentális jólétedet, hiszen ezek mellett a kapcsolat csak másodlagos. Ha konfliktusok vannak köztetek, szabotál vagy fenyeget, a legjobb dolog, amit tehetsz, hogy véget vetsz a kapcsolatotoknak.

Te milyen más tényezőket ismersz, ami a szakítás mellett szól?

(KamaszPanasz - S.C. - allwomenstalk)