féltékenység
#Lélek

7 tipp arra az esetre, ha a barátod féltékeny a fiúhaverodra

2020.07.18.
1 perces olvasási idő

Nagyon kínos lehet, ha a barátod féltékeny a fiúhaverodra. Te tudod, hogy semmilyen romantikus szál nem fűz a haverodhoz, de a férfiak más férfiakat fenyegetőnek érezhetnek.

Szóval hogyan tarthatod meg a barátodat úgy, hogy ez ne menjen a kapcsolatodra? Itt van néhány tipp, amivel kezelheted ezt a helyzetet.

1. Nyugtasd meg

Ha a barátod féltékeny a haverodra, akkor nyugtasd meg. Talán csak egy kicsit bizonytalan, főleg ha a haverodat régebb óta ismered, mint ahogy ti összejöttetek. Mondd el neki, hogy attól még, hogy a haverod fontos neked, nem azt jelenti, hogy többet érzel iránta barátságnál. Ő az egyetlen, akivel együttvagy.

2. Ne veszítsd el a barátságát

Az is fontos, hogy ne hanyagold el a haverodat, vagy ne veszítsd el teljesen. Volt már olyan barátod, aki nem foglalkozott veled, amint lett barátja, aztán ismét hozzád fordult, amint szakított vele? Bizonyára nem szeretnéd ezt tenni valaki mással, szóval ne hanyagold el, vagy kockáztasd meg, hogy elveszíted a barátságát, amit nagyra értékelsz, csak azért, mert randizol valakivel.

3. Figyelmesség

Figyelj a barátod érzéseire. Egyszerű magyarázata lehet annak, hogy miért féltékeny a haverodra. Kényelmetlenül érezheti magát amiatt, hogy a fiúbarátod régebb óta az életed része, mint ő. Mindaddig, amíg nem kezd téged ellenőrizni, tegyél meg mindent, hogy ne érezze magát rosszul.

4. Tájékoztasd

Figyelmesség lehet a részedről, ha beszámolsz arról a barátodnak, hogy mikor találkoztok a fiúbarátoddal. Játssz nyílt lapokkal, hogy lássa, nincs mit rejtegetned. Ez megnyugtató lesz számára, és segít feldolgozni, hogy van fiúbarátod is.

5. Tiszteld a határait

A barátodnak talán egyszerűen le kell győznie néhány egyszerű szabályt, hogy kényelmesebben érezhesse magát. Kérdezd meg, hogy mitől érezné okésnak a kapcsolatodat a haveroddal. Szeretne csatlakozni a találkozóitokhoz, vagy jobban szeretné, ha nem maradnál náluk este? Beszéljétek meg, hogy mi az elfogadható, és mi segítene elfogadni neki a kapcsolatotokat.

6. Csoportos programok

A legjobb az lehet, ha csoportban találkozol a fiúbarátoddal, akár veled van a barátod, akár nem. Ezzel azt mutatod, hogy a haverod a köröd része, és nincs semmilyen intim kapcsolatod vele. De óvatosan mutasd ki a szeretetedet a haverod iránt a barátod előtt - kényelmetlen lehet számára ezt végignézni.

7. Mikor engedd el

Ha irritálóan féltékeny, és rajtad tartja a szemét, valamint tudni akarja, hogy pontosan mikor hol vagy, lépj ki a kapcsolatból. Szükség van bizalomra egy kapcsolatban; ha nem bízik meg benned, akkor nem is tisztel. Az lesz a vége, ha a srác ennyire féltékeny, hogy megpróbál majd irányítani - és ez nem az az élet, amit akarsz.

Nem szabad azért megszakítani egy barátságot, mert az a barátodnak nem tetszik. Megvan a jogod a saját barátaidra, és senki nem mondhatja meg, hogy kivel barátkozhatsz. De figyelmesnek kell lenned a barátod érzéseidre, amíg azok ésszerűek. Szakítanál a barátoddal, vagy a haveroddal, ha féltékenységről lenne szó?

(KamaszPanasz - S.C.)