párkapcsolat
#Lélek

Hogyan fogadd el a barátod barátait?

2018.09.07.
4 perces olvasási idő

Eljött a nagy pillanat… találkozol a híres barátokkal. Ideges vagy? Ne legyél! Az alábbiakban 15 tuti tippről olvashatsz, amelyek segítenek abban, hogy elnyerd a tetszésüket, illetve a bizalmukat.

Amikor találkozol a párod barátaival, az legalább olyan feszültté tehet, mint amikor a szüleivel találkozol – néha még annál is feszültebbé. Tudod, hogy mennyire fontosak neki a barátai, és hogy meghatározó számára a véleményük, szóval „muszáj” jó benyomást tenned. De mivan akkor, ha egyáltalán nem jó fejek veled, bárhogyan is próbálkozol, és te mindig csak „egy csaj” maradsz a szemükben? Vagy, ami még rosszabb, mi van ha totál idióták?

Még ha harsányak, idegesítőek, vagy csak egyszerűen nem olyan fajta emberek, akikkel te magadtól lógnál, ezek a srácok a barátod életének részei, és el kell őket fogadnod ahhoz, hogy zökkenőmentesen működjön kettőtök kapcsolata. Mi több, a legtöbb srác azt mondja, hogy a legfőbb szakítási ok az, hogy elhanyagolják a barátaikat.

Elfogadás, vagy legalábbis tolerancia

Még ha nem is vagy oda értük, a barátod értékelni fogja, ha próbálsz jóban lenni a barátaival. Itt van néhány hasznos tipp, hogy hogyan is fogadd el őket, és hogy hogyan kapd vissza cserébe ugyanezt!

#1 Ne rekeszd ki magadat teljesen!

Akárhogy is próbálkozol, nem zárhatod ki magadat teljesen a barátod közösségi életéből. Hogyha kapcsolatban vagy valakivel, el kell fogadnod, hogy a haverok és a család részük a „csomagnak”, és köteles vagy velük időt tölteni.

Természetesen nem kell minden egyes alkalommal igent mondanod, ha elhív magával, amikor a barátaival találkozik. Hogyha szívesebben csinálnál mást, akkor légy őszinte, és tudasd vele kedves hangnemben.

#2 Ne kényszerítsd arra, hogy döntsön!

Még hogyha totálisan kiakasztanak is a barátai, a „válassz, én vagy ők” a legrosszabb kezelési módja a problémának. Persze, rövidtávon valószínűleg eléred a célodat, de később biztosan rossz hatással lesz a kapcsolatotokra, és csak veszekedést generál. Kérdezd meg magadtól: hogyan éreznél, hogyha ő ezt kérné tőled? Amíg nem tettek ellened valami személyeset, addig nem számít, hogy te nem szimpatizálsz velük.

#3 A barátod még mindig ugyanaz az ember, akibe beleszerettél

Talán úgy látod, hogy a pasid barátai bunkók, és ez a róla kialakult véleményedet is befolyásolja. Azt mondják, hogy madarat tolláról, embert barátjáról. Ez azonban gyakran nem igaz. A te barátaid sem a tökéletes másaid – talán van olyan, aki inkább az ellentéted! Emlékezz, hogy okkal kezdtél el járni a barátoddal, és nem a barátaival jársz (szerencsére), hanem vele.

#4 Ismerd fel a személyes tér fontosságát!

A bombabiztos módszer arra, hogy elválaszd őt a barátaitól, ha nem tűnsz tapadósnak. Ne zaklasd folyton az üzeneteiddel, amikor a barátaival van, ne sajátítsd ki őt! Az utolsó dolog, amit a barátod szeretne a barátai felé mutatni, az az, hogy ő egy papucs. Adj neki teret, és hagyd, hogy minőségi időt töltsön a haverjaival!

#5 Szervezz egy baráti összejövetelt!

Hogyha nem állsz túl közel a pasid barátaihoz, akkor a baráti összejövetel az ideális megoldás. Kedvesebbek lesznek, mint gondolnád, és sokkal könnyebb lesz beszélgetned velük! Ha nem egy romantikus vacsiról van szó, akkor hívd el a barátaid a következő alkalommal, amikor moziba mentek! Ezzel leveszed a nyomást a barátodról, hiszen innentől nem kell minden egyes alkalommal választania, hogy kivel lógjon.

#6 A kulcs a beszélgetésben rejlik

A legjobb módja annak, hogy megismerd a barátod barátait, ha elkezded őket megismerni közelebbről, beszélgetésbe elegyedsz velük. Hogyha kezdeményező vagy, akkor talán ők sem lesznek olyanok, amilyeneknek eddig tűntek. Próbáld megtudakolni, hogy mi is az érdeklődési körük, és tereld afelé a témát! Figyelj oda a barátodra, amikor róluk beszél, és használd fel az információt, amit ezáltal megtudtál, hogy simábban menjen majd velük a csevegés! Hogyha nem találod velük a közös nevezőt, akkor emlékezz, hogy ti mind ugyanazért az emberért vagytok itt: a barátodért. Érdeklődj arról, hogy hogyan is ismerték meg egymást, és akkor biztosan gördülékenyebb lesz a beszélgetés.

#7 Ne kezeld máshogy a lányokat sem!

A barátod lány barátait nyilvánvalóan nehezebb lesz elfogadnod. Ösztönösen féltékeny leszel, és úgy érzed, hogy rajtuk kell tartanod a szemedet. Próbáld meg ne egyből lebecsülni őket! Ahogyan azt a fiú haverokkal is teszed, kezdj el velük is ismerkedni, mielőtt rossz képet alakítanál ki! Meglephet, hogy mennyire gyorsan kialakul egy kellemes baráti beszélgetés, de vigyázz, azért nem kell rögtön legjobb barátként nézni rájuk!

#8 Légy következetes!

Ne csak akkor beszélgess a barátod haverjaival, amikor ő is jelen van. Légy független: köszönj nekik, légy kezdeményező, amikor találkozol velük. Hogyha csak akkor vagy jó fej, amikor a barátod is látja, akkor könnyen tűnhet úgy, mintha csak a barátodnak akarnál imponálni, és nem is igazán akarnál személyes kapcsolatot kialakítani velük.

#9 Ne lépd át a határt!

Ha barátságos vagy a haverokkal, az biztosan megkönnyíti a te életedet is, és a kapcsolatotok is erősebbé válik. De nehogy túl barátságos légy: vannak határok. Annak ellenére, hogy a közeledésed teljesen ártatlan, ha túl sok figyelmet fordítasz a barátjára, az talán gyanút szülhet.

Ne feledd, hogy a fizikai kontaktus mindig rossz ötlet. Hogyha az egyik barátja mellett kényelmetlenül éreznéd magad, mert „túl” barátságos veled, akkor azonnal mondd el a pasidnak. Hogyha túl sokáig halogatod, akkor talán a barátaitól kell visszahallania a történetet, és nem lehet garantálni, hogy az a színtiszta igazság lesz.

#10 Ne hanyagold a saját barátaidat!

Bátorítsd a barátodat, hogy szakítson időt a haverokra is. Hogyha észreveszik a változást, akkor menő, független barátnőként fognak rád gondolni. Használd ki a lehetőséget, és te is tölts egy kis időt a barátaiddal, biztosítván őket arról, hogy te sem hanyagolod el a barátaidat a kapcsolatod miatt. Szervezz te is csajos programokat, amikor pasis este van!

#11 Légy a lehető legjobb barátnő!

A legkönnyebb és legnyilvánvalóbb módja annak, hogy elnyerd a barátai tetszését, ha jól bánsz a barátoddal, tisztelettel és szeretettel fordulsz felé. Hogyha vitázol vele, lekezeled, akkor okot adsz arra, hogy rossz szemmel nézzenek rád.

Talán ki is kéri a tanácsukat, és ennek hatására véget vet a kapcsolatnak. Ehelyett, adj okot arra, hogy hencegjen veled, mert neki van a legeslegkirályabb barátnője. A sérelmeket hagyd meg akkorra, amikor kettesben lesztek.

#12 Ne mássz rá a barátodra a barátai jelenlétében!

A bújós énedet csökkentsd a minimumra, amikor a barátaival lógtok. Hogyha túl romantikus vagy, akkor kényelmetlenül fogják érezni magukat. Képzeld csak el, te hogyan éreznéd magad, ha a legjobb barátnőd és a barátja éppen előtted kezdenének heves csókcsatába!

#13 Ne felejtsd el, hogy ők nem a te barátaid!

Lehet, hogy sikert arattál, és már igazán jóban vagy a barátaival. De fontos, hogy emlékezz, hogy te nem egy vagy a srácok közül, és hogy sosem téged fognak választani a bandából. Nem jó ötlet beavatni őket a magánügyeitekbe, vagy elvárni, hogy negatívan beszéljenek a barátodról – nem szép dolog kibeszélni a barátodat.

#14 Légy biztos benne, hogy a barátod kiáll majd érted, ha szükséges!

Bár nagyon szeretnéd, hogy a barátai megkedveljenek, de nem szabad elengedni a füled mellett, ha durvák veled. Persze időről időre nincs semmi baj egy kis baráti szivatással, hiszen ez is csak a jele annak, hogy elfogadtak téged.

Hogyha a sértés túl személyes, akkor meg kell osztanod a barátoddal a véleményedet. Ezt neki kell a kezébe vennie, mert komolyabban veszik majd, ha ő adja a tudtukra a dolgot. Azért ne légy dráma királynő, ne sértődj meg túlságosan a dolgon!

#15 A lányszövetség mindig jó ötlet!

Hogyha a haveroknak is vannak barátnői, akkor kezdj el barátkozni velük. Igazán lenyűgöznéd a társaságot, ha látnák, hogy a lányok is összehangolódtak. Csapatostul is összejárhattok, de akár csinálhattok lányos programokat is, amikor a fiúk is egy kis szabadságra vágynak.

A barátaid haverjaival való jó kapcsolat nem nehéz, csupán egy kis társalgás kell hozzá. Add önmagad, és ne légy tapadós! Nem kell, hogy a legjobb barátjuk legyél, csak egyszerűen viselkedj barátságosan!

(KamaszPanasz - R. P. , lovepanky.com)