randi
#Lélek

Mit tegyél az első randi végén?

2020.09.05.
2 perces olvasási idő

Az első randi mindig vicces, izgalmas, és tele van bonyodalommal. Vajon jól kijöttök majd? Sok közös lesz bennetek? Fogtok tudni beszélgetni? Amíg minden idődet és energiádat arra fordítod, hogyan viselkedj a randi alatt, ugyanolyan fontos figyelmet fordítani arra is, hogyan fejeződjön be egy első randi. Összességében lehet, hogy úgy válsz el a másiktól, hogy tényleg látni akarod még (vagy soha többé nem akarod látni), de lehetséges, hogy rossz jeleket küldesz felé.

Mindegy, mi lesz a randi vége, fontos, hogy megértsd, hogyan fejezd be úgy a randit, hogy a legjobb énedet mutatod – még akkor is, ha ez volt életed legrosszabb randija.

Légy hálás

Ha az első randi végén jó pontot akarsz szerezni, – és egyben a legjobb és legudvariasabb módon viselkedni – akkor soha ne felejtsd el a „köszönöm” szót. Például, ha a másik fizette az italodat, a fagyidat, a popcornt vagy a vacsorát, ne felejtsd el megköszönni azt a randi végén. Ha ez a személy a város másik végére ment el érted, hogy találkozzatok, dumaszínházba menjetek, bowlingozzatok vagy sétáljatok a parkban – mindenképpen köszönd meg neki. Ha jól érezted magad vele, akkor is fejezd ki a háládat.

A lényeg tehát az, hogyha a randi végén köszönetet mondasz a másik személynek, akkor ez a gesztus nagyon sokat jelenthet és meghatározhatja a továbbiakat. Még akkor is, ha esetleg nem akarod őt soha többé látni, és pont nem érdekel, hogy milyen benyomást keltettél, a legjobb választás az udvariasság.

A hála kimutatása mindig jó ötlet, ha a randi befejezéséről van szó.

Próbáld meg lefixálni a következő randit

Ha érdekel téged ez a személy, és szeretnéd még látni a jövőben, akkor ez is egy fontos tipp számodra. Amikor elköszöntök, próbáld meg megbeszélni vele a következő találkozás időpontját. Talán hozzá vagy már szokva a klisé szövegekhez, úgy mint: „Ezt megismételhetnénk valamikor.”, vagy „Jó lenne még találkozni valamikor.” – ilyen esetben ne hezitálj és ne félj belemenni a részletekbe a következő randit illetően.

Ez a taktika a segítségedre lehet abban is, hogy kifürkészd a másik fél érzéseit. Például, hogy szívesen találkozna-e veled, izgatott, vagy várja a következő találkozást – így neked is jobb lesz, hiszen úgy fogsz hazamenni a randiról, hogy konkrét terveid vannak a következőket illetően. Másrészt, ha a másik fél nem biztos a dologban, érdektelen, vagy azt mondja, hogy majd megbeszélitek, akkor ez is segíthet abban, hogy kitaláld: a következő randi nem fog megtörténni sem a közeljövőben, sem a távoli jövőben.

Persze az is lehet, hogy csak azért fog megbeszélni veled valamit, hogy utána majd lemondhassa, csak hogy elkerülje a kínos szituációt, de ennek ellenére is a te érdekeidet szolgálja, ha megbeszéltek valami konkrétat, mielőtt elváltok.

Légy kedves

És most arról van szó, amikor soha többé nem akarod látni a randipartneredet – akkor is a kedvesség és a tisztelet a legjobb, amit tehetsz a randi végén. Akkor is, ha borzalmasan érezted magad, és számoltad a perceket, mikor lesz már vége, akkor is, ha legszívesebben elmondanád neki, mennyire rosszul érezted magad, még mindig jobb, ha előveszed a kedves énedet, és jószívűen cselekszel.

Válaszd a kedves és érett hozzáállást akkor is, ha szeretnéd neki megmondani, hogy nem úgy néz ki, mint a profilképén, hihetetlenül öntelt, vagy szimplán unalmas.

Másképpen szólva: elköszönésnél jobb egy „Vigyázz magadra”, mint egy „Húzz a francba”. Az is nagyon fontos, hogy senkit ne áltass. Például, ha ő szeretne veled megbeszélni egy következő randit, nem szép dolog elfogadni, majd lemondani azt.

Ha randizásról van szó, a legfontosabb aranyszabály az, hogy úgy viselkedj másokkal, ahogy te szeretnéd, hogy viselkedjenek veled.

(KamaszPanasz – B.D.)