csók
#Vágyak

10 érdekes tény a csókolózásról

2020.03.20.
1 perces olvasási idő

Csókolózni minden szerelmes szeret. Sokan azt hiszik, mindent tudnak a csókról. Te is? Akkor nézzünk néhány érdekes tényt róla!

1. Az ember nyelvében van a legtöbb idegvégződés – még az ujjbegyeinknél is több, ezért annyira jóleső érzés a csókolózás, és ezért az egyik legjobb előjáték, amit valaha kitaláltak.

2. Búcsúcsók? Nagyon árulkodó lehet. Figyeld meg milyen búcsúcsókot vált veled a pasid. Hosszút és érzékit? Kis rövidet, úgy kutyafuttában? Néha el is felejtkezik róla? Ha elfelejti, vagy semmi érzelmet nem visz bele a csókba, akkor valószínűleg maga sem tudja, mit szeretne ettől a kapcsolattól.

Csókolózás

3. A férfiak 40%-a állítja, elég egy hosszú, forró, érzéki csók és máris hangulatba jönnek. Szóval nem igaz, hogy a pasiknak nem számít a csókolózás, nekik is ugyanolyan fontos. Sőt 10%-uk szerint fontosabb, mint a szex.

4. Intimebb a csók, ha csókolózás közben a csípődet és a melledet a pasid testéhez nyomod (vagyis olyan szorosan hozzásimulsz, ahogy csak bírsz) és átkarolod, simogatod a nyakát.

5. A pasik bár nem vallják be, de imádják ha a nyakukat vagy a fülüket csókolgatják.

6. Egy átlagos nő egész életében, ha összeadjuk, körülbelül 15 vagy 20 napot tölt csókolózással.

7. Egy átlag nő körülbelül 20 férfit csókol meg, mielőtt férjhez megy - vagyis ez azt jelenti, hogy ennyi békát kellene megcsókolni, hogy találj egy herceget?

8. A csókolózás jót tesz az egészségnek – javítja a keringést, kalóriát éget el, és enyhíti a fájdalmat.

9. A nagy X jelet a csók helyett már a középkorban is használták az emberek, igaz akkor elsősorban a tisztelet jele volt, mivel azonban megcsókolták a jelet, idővel a csók jelévé vált.

10. A leghosszabb csók 33 és fél órán át tartott (egy amerikai szerelmespár jóvoltából), a leghosszabb filmes csók pedig 5 és fél percig), aki meg akarja dönteni valamelyik rekordot, annak sok sikert!

(Forrás: Fókuszban a Nő)