csók
#Vágyak

7 tipp, hogy feledhetetlenné tedd - első csók

2022.09.17.
2 perces olvasási idő

Azok, akik már túl vannak életük első csókján, mindent tudnak róla: kivel, mikor, hol történt és milyen volt. Akik még soha nem csókolóztak, azok pedig kíváncsian várják, milyen érzés is lesz.

Akár csókolóztál már, akár nem, vannak bizonyos szabályok, melyeket követve feledhetetlenné teheted a partnered számára az első csók élményét! Az első csók meghatározó lehet kapcsolatotok további folytatását illetően. A jó csókot az ember szeretné újra és újra ismételni, míg a kevésbé jót kevésbé van kedve "gyakorolni". Íme néhány tipp, hogy feledhetetlen legyen.

Legyen meghitt

Az első csók, meglehetősen intim történet két ember életében, ezért fontos, hogy lehetőleg meghitt helyen történjen. Ne vesztegesd életed nagy pillanatát forgalmas vagy zsúfolt hely „nézőközönségére”! Válasszatok olyan színhelyet, ahol nyugodtan tudtok koncentrálni egymásra. Nincs szükséged teátrális jelenetekre, hagyd, hogy a meghitt pillanat rád találjon. Az első próbálkozásotok zavara nem tartozik másra, pláne nem az olyanokra, akik az egészből viccet csinálva froclizásba kezdenek. A megalázónak tartott szituációból nehéz lesz kikeverdeni, ami nyomot hagy mindkettőtökben.

Legyen izgalmas!

Nem baj, ha ideges vagy! Ha ez az első alkalom, akkor teljesen természetes, hogy nyugtalan vagy miatta. Hidd el, Ő is az, annak ellenére is, ha már van némi tapasztalata. Nincs rá kész forgatókönyv, hogy mi fog történni, mennyi ideig fog tartani – csak egy biztos: a bizonytalanság. Ezért lesz felejthetetlen az első, és ezért fogja meghatározni a továbbiakat. Gyakori dilemma az is, hogy ki kezdeményezzen? Nos, általában a fiúnak illik kezdeményeznie, de ha túlságosan bátortalan, egyértelmű jelekkel motiválhatod, hogy tegye meg végre az első lépést (ilyen a szemkontaktus, a közelebb húzódás).

Legyen rövid és édes

Az első csók célja, hogy továbbiak kövessék. Ezért ne húzd sokáig, és ne akard az összes érzelmedet egyetlen, örökké tartó csókban elmondani. A laza, édes puhatolózás sokkal izgalmasabb és izgatóbb, mint egy vad nyelvcsata! Legyen rövid és édes, hogy partnered megőrüljön a további csókok iránti vágytól! Később persze, ha már belejöttök, és ismeritek egymás igényeit, jöhet a vad csókolózás is. De addig csak lazán, puhán!

Legyen elvárásoktól mentes

A filmeken az első csókot általában látványos szerelmi vallomás vagy percekig egymás szemeiben való elmerülés követi, ám a való életben ez gyakran ciki lehet. Ne várj el partneredtől filmes jelenetbe illő gesztusokat! És semmi szükség rá, hogy közben azon törd a fejed, vajon mi lesz a folytatás. Nem kell semmi olyannak történnie, amit nem szeretnél! Ne rontsátok el a varázst!

Legyen higénikus

A rossz lehelet a csók legádázabb ellensége. Moss fogat a randi előtt, és étkezés után kapj be egy mentolos rágót vagy cukrot! A hagymás ételek fogyasztása sem ajánlott, talán nem kell részleteznünk, hogy miért. Használj ajakbalzsamot, és kerüld a rúzst! Kiábrándító látvány a csókolózás után elkenődött smink. Ne feledkezz meg arról, hogy még a nagy pillanat előtt szabadulj meg a rágódtól, zavaró lehet és cseppet sem romantikus! Evés közben sem célszerű erőltetni a dolgot – mindennek megvan a maga ideje, az első csóknak is.

Legyen ösztönös

Felmerülhet benned, nem fog-e zavarni a szemüveged, az orrod, behunyd-e a szemed vagy sem. Ne aggódj , add át magad az érzéseknek, s hidd el, a fejetek önkéntelenül is úgy fog fordulni, hogy semmi ne álljon az élvezet útjában! Bízd magad a partneredre, hunyd be a szemed és egyszerűen csak élvezd!

Legyen érzelmekben gazdag

Hagyd, hogy elragadjanak az érzelmek- tulajdonképpen kár is tiltakoznod ellenük, hiszen a csók hatására olyan kémiai anyagok szabadulnak fel a szervezetedben, amelyek gondoskodni fognak a kellemes érzésekről és az érzelmek elszabadulásáról is. A csók csökkenti a stresszhormon szintjét, miközben feltölti az agyat dopaminnal, ami a boldogságérzetért felel.

Az első csók mindig izgalmas. Történjen az akár életedben először, akár egy új partnerrel, könnyen úgy érezheted, pillangók repkednek a gyomrodban. Határozottan és örökre lebont egy láthatatlan falat köztetek, ezentúl már mást jelent majd a mosoly, a kézfogás. Ha követed tanácsainkat, biztos lehetsz benne, hogy partnered vágyik majd a folytatásra. És itt is igaz: gyakorlat teszi a mestert!

(KamaszPanasz)