szex
#Vágyak

Vallásos szüleim miatt lemaradok a szexről

2016.06.23.
1 perces olvasási idő

Szigorúan vallásos családban nőttem fel, és most egy keresztény magániskolába megyek. Felsős leszek, de már régóta érzem, hogy ez az iskola meg a vallásos dolog nem jó nekem.

Szeretem a tanulást, de úgy érzem, megfosztottak a szexualitástól. Úgy érzem, kihagynak valamiből, amikor hallom az állami iskolákba járó barátaimat bulikról meg szexről beszélni. Váltani akartam, de az fizikai képtelenség. Nagyon érett ember vagyok, de még semmilyen szexuális dolgot nem csináltam (még csókot sem!). A fiú-lány arány az iskolámban 1:3, és a legtöbb fiú nem néz ki túl jól. Kísérletezni akarok, de az iskolámban senki nem csinálja. Attól félek, hogy még addigra sem csinálok semmit, mire érettségizek, és senki nem fog majd engem akarni, mert nem lesz tapasztalatom.

Egy szűz lány, aki inkább nem lenne szűz...

Kedves szűz, aki inkább nem lenne szűz!

Szóval szexuális tapasztalatot szeretnél, de egy olyan környezetbe vagy beragadva, ahol az ilyen tapasztalatszerzések nehezen jönnek össze. Először is, talán segíthet, ha egy kicsit utánaérdeklődsz az iskolád népszerű diákjainak. Talán meglep, de felmérések szerint a diákok szexuális élete messze elmarad attól, amit a társaik gondolnak róluk. Például az Amerikai Főiskolai Egészségügyi Szövetség évente végzett Országos Főiskolai Egészségügyi Értékelése szerint a legtöbb megkérdezettnek 1 vagy 0 szexuális partnere volt az előző évben, annak ellenére, hogy a közhiedelem szerint azt nyilatkozták, hogy a társaiknak minimum 3 partnere volt az előző évben. A legtöbben azt hitték, hogy mindenki más aktívabb szexuális életet él.stréber

Akár elhiszed, akár nem, nagyon sokan végeznek úgy az iskolában, hogy nincs, vagy minimális szexuális tapasztalatuk van.

Rengeteg ember tiszteletben tartja a döntést, hogy várjon, amíg a megfelelő személy jön. Sokan mások izgalmasnak találják a lehetőséget, hogy valaki másnak az „elsők” lehetnek. Ezért nem valószínű, hogy a tapasztalatok hiánya fogja korlátozni a lehetőségeket a jövőben.

Annál, hogy mások mit csinálnak vagy gondolnak, fontosabb, hogy te magadnak mit szeretnél. Szerinted mi az oka annak, hogy meg szeretnél ismerkedni a szexualitással? Leggyakrabban a kíváncsiság mások teste iránt, az érzések iránt, és a vágy, hogy megértsd, milyen dolgok illenek hozzád a valóságban (szemben a fantáziákkal). Amíg kényelmesen érzed magad, nincs semmi baj, ha a felfedezést választod vagy önszántadból lemondasz róla.

Ha szeretnél egy hasonló vallási háttérrel rendelkező fiúval randizni, talán megéri megnézni a helyi templomok fiatal csoportjait. A közösséghez tartozás egyik jó módja az önkéntesség is, így hasonló érdeklődésű emberekkel találkozhatsz, vagy az érdeklődéseidnek megfelelő egyesületekhez is csatlakozhatsz (pl. könyvklubok, futócsapatok, csapatsportok). Ezeken a helyeken könnyebb az ismerkedés, a barátkozás.

(KamaszPanasz)