Drog, cigi, alkohol

#Drog, cigi, alkohol

353 db cikk a témában

#alkohol
2020.12.29.

Vigyázat! Többet iszunk a TV hatására

Egy holland és kanadai tudósok által végzett, a televíziónak az ivási szokásokra gyakorolt hatásait vizsgáló kutatás szerint azok, akik a képernyőn gyakran látnak alkoholt reklámozó vagy alkoholfogyasztásról szóló képsorokat, másfélszer több alkoholt fogyasztanak, mint azok, akik csak ritkán látnak ilyen jellegű reklámokat.

#dohányzás
2020.12.22.

16 házi orvosság, hogy leszokj a dohányzásról

Ez egy nagyon nehéz feladat lehet egy olyan embernek, aki láncdohányos. Lehet, hogy van pár döntésed annak érdekében, hogy leszokj a dohányzásról, de sikerült már valaha is ezt a szokásodat abbahagyni? A dohányzás az egyik legszörnyűbb szokás, egy szál is veszélyeztetheti a tüdőd és kialakíthat különféle súlyos betegségeket.

#daganat
2020.11.24.

Nem szeretnék rászokni a dohányzásra! - A szakértő tanácsai

Kedves Szakértő! 13 éves lány vagyok. Gondolom a világon a kamaszok fele már kipróbálta a cigarettát, és nagy sikerrel folytatta a cigizést azután is. Ám nekem a családomban elrettentő példák) vannak, ezért másképp látom ezt a dolgot.

#dohányzás
2020.10.04.

A dohányzás káros hatásai a külsőnkre

A dohányzás ártalmas a tüdőre, a szívre, az agyra és még a szexuális életre is. A legjelentősebb megelőzhető halálok a fejlett országokban, így Magyarországon is. Nézzünk szembe a tényekkel!

#cigi
2020.09.02.

A sport segít a dohányzásról való leszokásban

A dohányzásról leszokni nem könnyű, minden segítség jól jöhet. Több kutatási eredmény is alátámasztja, hogy már a napi tíz perces testmozgás is jelentősen csökkenti a nikotin utáni vágyat. Nos, mit gondolsz, megpróbálod?

#bőr
2020.04.17.

A dohányzás hatása a bőrre

Tudjuk, hogy a dohányzás károsítja a tüdőt, és növeli az szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Azt viszont kevesen tudják, hogy a cigaretta füstje a bőrre is hatással van.

#kávé
2020.04.14.

Az agydopping veszélyei

Tiniként neked is időnként kész őrületnek tűnik az életed? Szülői elvárások, barátok, jegyek, tanárok, tesztek, álmok, rémálmok, nevetések, sóhajok, remények, mosolyok… Örökös mókuskerék, melyben minden egyes felelést vagy dolgozatot úgy állítanak be, mint életed legfontosabb, jövőd szempontjából döntő fontosságú eseményt?

Itatós rablás: Veled is megtörténhet!
#itatós rablás
2019.12.22.

Itatós rablás: Veled is megtörténhet!

Fogadtál már el italt idegentől szórakozóhelyen, vagy éppen az utcán, a buliból hazaindulva? Volt már rá eset, hogy amikor kimentél a mosdóba, ott maradt az italod őrizetlenül a pulton? Hallottál már az itatós rablásról?

#alkohol
2019.12.03.

Hülyére iszod magad?

Az alkoholizálás rombolhatja az agy fehérállományának épségét a tinédzserek esetében. Kamaszkorban az agy még fejlődésben van, ezért válik sokkal sebezhetőbbé a nagy mennyiségű alkoholbeviteltől.

A metamfetamin és hatásai - Sokkoló képekkel
#metamfetamin
2019.11.30.

A metamfetamin és hatásai - Sokkoló képekkel

A metamfetamin egy függőséget okozó stimuláns drog. Tiltott laboratóriumokban készül, olyan szerekből, mint az akkumulátorsav, gázolaj és száraz tisztítók. A kristályos metamfetamin egy sokkal koncentráltabb forma, ami elszívható.

#drog
2019.10.30.

A köhögéscsillapító mint drog? Veszélyes játék!

A dextrometorfán egy köhögéscsillapítók hatású összetevő, ami számos vény nélkül kapható megfázás elleni szerben és köhögéscsillapítóban megtalálható. Mint a PCP és a ketamin, a dextrometorfán is egy disszociatív érzéstelenítő, ami azt jelenti, hogy a DXM hatása akár hallucinációkat is okozhat.

Mi az a szerelemdrog?
#drog
2019.10.24.

Mi az a szerelemdrog?

Az ecstasy, tudományos nevén MDMA, egy erőteljes illegális drog, melyet a fiatalok a szervezetük felpörgetésére használnak. Erős izgatószer, melyet legtöbbször pirula formájában lehet kapni, de létezik por alapú ecstasy is.

#marihuána
2019.10.04.

Marihuána és depresszió

Egyes kutatók összefüggést véltek felfedezni a rendszeres marihuána-fogyasztás és a depresszió között. Azonban még mindig nem egyértelmű, hogy a marihuána okozza-e a depressziót, vagy pedig gyakrabban kerül a marihuána a depresszióra hajlamos emberek kezébe.