Drog, cigi, alkohol

#Drog, cigi, alkohol

353 db cikk a témában

#drog
2009.07.17.

DrogJog – Büntetőjogi eljárások droghasználatkor

Minden fiatalnak dönteni kell élete során megannyi kérdésben, és ezen kérdések közül jó néhány a drogokkal kapcsolatos. Kipróbálhatom? Ki merjem próbálni? Milyen veszélyei vannak? Mi lesz, ha a szülők megtudják? Mi lesz, ha az iskola igazgatója megtudja? Megéri kockáztatni? Milyen negatív hatásai vannak az egészségemre és a jövőmre? Satöbbi, satöbbi…

#drog
2009.07.15.

DrogJog – Mennyi a csekély mennyiségű kábítószer?

Törvényeink az egyes kábítószerekkel kapcsolatos elkövetési magatartások jogkövetkezményeit aszerint is megkülönböztetik, hogy milyen mennyiségű kábítószerrel követték azt el. Természetesen nem lehet mindegy a rendőrségnek, az ügyészségnek illetve a bíróságnak, hogy egy szál marihuánás cigarettát találtak az elkövetőnél, vagy egy egész ültetvénynyit. Eszerint a jogszabály differenciál a vonatkozásban, hogy az egyes drogfajtáknak milyen hatóanyag tartalma van.

#dohányzás
2009.07.03.

Dohányzás pro és kontra

Az életünkben gyakorlatilag mindennek van pozitív és negatív oldala. Ami a dohányzást illeti, pillanatok alatt fel tudjuk sorolni a cigizés ellen szóló érveket, de mellette aligha tudnánk érvelni.

#
2009.06.12.

Nézd meg jobban hogy élnek anyádék!

Kata nemrég múlt 17 éves. A szülei alkoholisták. Neki és a testvéreinek is kijutott már a bántalmazásból, szülei kábítószer- és alkoholmámoros ütlegeiből. Ami erőt ad neki a folytatáshoz, hogy tudja: az öccsének és a húgának szüksége van rá a túléléshez.

#drog
2009.05.31.

Hogy ellen tudj állni a kísértésnek!

Egy káros szenvedély abbahagyása, különösen, ha annak régebb óta rabja vagy, nem könnyű. Erős elhatározást, kitartó erőt, rengeteg időt, és önmagad iránti türelmet kíván. Ha elsőre nem sikerül elhatározásodat véghezvinni, ne csüggedj. Végy egy nagy levegőt, és kezdd újra! Néhány hasznos tippel megpróbálunk segíteni.

#drog
2009.05.11.

Drog, buli, haverok

A fiatalok egy része nem titkolja, hogy kedélyfokozás céljából már szívott füves cigit, kipróbálta az Ecstasy-tablettát. Ám sokan vannak olyanok is, akik nem szégyellnek nemet mondani a drogokra. Szerintük nincs szükség semmiféle anyagra ahhoz, hogy jól érezzék magukat.

#alkohol
2009.04.10.

Az alkohol természetes... Akkor miért ne igyam?

"Az alkohol természet adta folyadék..." - Akkor meg minek annyit foglalkozni az alkoholfogyasztással? Szesztartalmú italok fogyasztásakor az alkohol bejut a véráramba, ezáltal befolyást gyakorol a testi folyamatokat kontrolláló idegrendszerre.

#másnapos
2009.04.03.

Tuti tippek a másnaposság ellen

A tinik alkohol fogyasztásának célja általában a hangulat fokozása, ám sokan csak kíváncsiságból, vagy azért isznak, hogy ne lógjanak ki a sorból. Esetleg ezáltal nagyobbnak, felnőttebbnek érzik magukat. Bármi is álljon a háttérben, jó, ha tudod, hogyan csökkentheted az alkohol szervezetedre gyakorolt negatív hatásait, kerülheted el a mérgezéses tüneteket.