Drog, cigi, alkohol

#Drog, cigi, alkohol

353 db cikk a témában

#mák
2019.09.13.

A máktól lehet pozitív a drogteszt?

A válasz meglepő lehet, de bizony, ha elég sok mákot, mákos rétest vagy más mákos sütit eszel, a vizelet teszt pozitív lehet ópiumszármazékokra. Ide azok a narkotikumok tartoznak, melyeket a mákból vonnak ki: kodein, heroin és morfium.

#dohányzás
2019.08.03.

Mennyire káros a party dohányzás?

Mit jelent egész pontosan az a fogalom, hogy party dohányzás? Ez is ugyanolyan káros, mintha rendszeresen cigarettáznánk? - Válogatás a KamaszPanasz szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#drog
2019.07.19.

Vezetés drogok hatása alatt

Aki drogok hatása alatt vezet autót, az nem csak a saját maga, hanem azoknak az életét is veszélyezteti, akivel az úton találkozik. A drogok, bizonyos gyógyszerek megváltoztatják a vezető ítélőképességét, vezetési képességeit, és figyelmét, ráadásul illegális is.

#marihuána
2019.04.27.

Füvezik a barátom, hogyan állítsam le?

Üdv! Nekem a páromról lenne szó. 1,5 éve vagyunk már együtt. Eddig még a régi barátaival személyesen soha sem találkoztam. Ez amiatt van, hogy én nem is szeretnék, mert teljesen elítélem őket.

#személyiség
2019.04.25.

Pia, cigi - Csak a társaság miatt?

Veled is volt már olyan, hogy valamit csak azért tettél meg, mert a baráti társaságodban az "menőnek" számított? Sok fiatal például csak azért iszik vagy cigizik, mert egy közösség tagja akar lenni, és nem szeretné, hogy kiközösítsék.

Miért veszélyes a mefedron?
#drog
2019.03.10.

Miért veszélyes a mefedron?

A mefedron egy olyan fajta kábítószer, melyet fehér por vagy a port tartalmazó kapszulaként árulnak, de tabletta és folyékony formában is hozzáférhető. A szert esetenként methylone-nal keverik. Gyakran növényvédő szerként vagy fürdősóként árusítják a neten, de a porszívó illatosítókban is megtalálható.

#alkohol
2019.02.24.

Újabb városi legenda nyomában

Egy dán kutatócsoport arra vonatkozóan végzett tudományos vizsgálatokat, hogy megtudják, vajon az alkohol képes-e bőrön keresztül a szervezetbe jutni.

#ittas vezetés
2019.01.22.

Ittas vezetési szokások

Egy amerikai kutatás szerint egy átlagos bártúra után tízből egy ittas ember volán mögé ül. A kezdő tini sofőröknél ez az arány még magasabb lehet, hiszen őket a bátorság és a vakmerőség is hajtja.

#marihuána
2018.11.13.

Négy tévhit a marihuánáról

A marihuána fogyasztásának hosszú távon olyan következményei lehetnek, mint a gyenge iskolai teljesítmény, memóriazavarok vagy tüdőrák. Egy fejlődésben lévő agynak, mint amilyen a tinédzsereké is, a marihuána igen káros lehet.

#leszokás
2018.11.04.

Ne félj leszokni a dohányzásról! - 2. rész

Tudod, hogy le kell szoknod a dohányzásról az egészséged érdekében. Akkor meg mi tart vissza? Elképzelhető, hogy félsz a hízástól, attól, hogy elrontja a hangulatod, vagy hogy nem fog sikerülni. De mi van, ha nem kell feltétlenül így történnie?

#dohányzás
2018.10.11.

Ne félj leszokni a dohányzásról!

Tudod, hogy le kell szoknod a dohányzásról az egészséged érdekében. Akkor meg mi tart vissza? Elképzelhető, hogy félsz a hízástól, attól, hogy elrontja a hangulatod, vagy hogy nem fog sikerülni. De mi van, ha nem kell feltétlenül így történnie?

#drog
2018.06.29.

A kamaszkori drogfogyasztás figyelmeztető jelei

Az a sejtésed, hogy egyik barátod, ismerősöd vagy esetleg a tesód drogot használ? Ha a lent felsorolt jelek közül legalább hatot észlelsz nála, valószínű, hogy valamilyen kábítószert fogyaszt. Ebben az esetben, beszélj vele, s győzd meg, hogy keressen fel egy szakembert!

A droghasználók árulkodó bőrtünetei
#drog
2018.06.17.

A droghasználók árulkodó bőrtünetei

A kábítószerek fogyasztását általában jellegzetes tünetek kísérik, melyek időben történő felismerése életmentő lehet. A számtalan gyanújel közül ezúttal a bőrtüneteket mutatjuk be.