Drog, cigi, alkohol

#Drog, cigi, alkohol

353 db cikk a témában

#daganat
2018.03.21.

A dohányzás bőrrákot okozhat

A dohányzás nemcsak ráncokat és megereszkedett bőrt okozhat, hanem növeli az esélyét egy bizonyos típusú bőrrák kialakulásának is - állítja egy új kutatás eredménye.

#drog
2018.01.03.

Züllésbe visz a Facebook?

Amerikában azok a tinik, akik közösségi oldalakat vagy TV-sorozatokat néznek, hajlamosabbak arra, hogy alkoholizáljanak vagy drogozzanak, mint azok, akik kevésbé vannak kitéve az efféle médiának.

#dizájner drog
2017.11.16.

Dizájner drogok

A fiatalkori drogfogyasztás elterjedtebb, mint gondolnánk és egyre komolyabb probléma. A marihuána (fű) fogyasztás például az utóbbi évtizedekben nagyon széleskörben elterjedté vált Magyarországon is, szinte az alkohollal egyenértékű társadalmilag elfogadott élvezeti szerré nőtte ki magát.

#skizofrénia
2017.10.22.

Okozhat-e a marihuána skizofréniát?

Az állítólag drog és alkoholproblémákkal is küzdő pécsi lövöldöző egyetemista ámokfutása ad aktualitást a kérdésnek: vajon okozhat-e skizofréniát a marihuána?

#kamaszkor
2017.07.29.

Merre tovább? Útravaló a kamaszkorhoz

A kamaszkor ott kezdődik, hogy nem érted, hogyan lehet ilyen értetlen és maradi szülőknek ilyen tökéletes gyerekük, mint te. Ilyenkor a kamasz érzi, hogy le kell válnia a szüleiről, önállósulni akar, de ez egyben frusztrációt is okoz a lelkében. Hiszen minden változás fájdalommal jár.

#dohányzás
2017.07.22.

A dohányzás formái és veszélyei

Magyarországon a 15 évesnél idősebb lakosság csaknem harmada, összességében több mint 2,5 millió ember dohányzik aktívan, többségük napi rendszerességgel. Mellettük még további 1,5 millióan vannak azok, akik valaha dohányoztak, de már leszoktak, tehát összességében 4 millió felnőtt érintett személyesen a dohányzás által. A dohányzás számos kórállapot, ezen belül is a legtöbb tüdőbetegség kialakulásában a legfontosabb rizikófaktor.

#szenvedélybetegség
2017.03.22.

Szenvedélybetegségek - Mi mit jelent?

Amikor az egyes szenvedélybetegségek és azok elkerülése kerül szóba, sok olyan fogalommal találkozhatsz, amit első hallásra lehet, hogy nem tudsz hová tenni. Annak érdekében, hogy jobban értsd ezt a témát, összeszedtük a leggyakoribb kifejezések magyarázatát.

#drog
2017.01.31.

Egy volt droghasználó őszinte üzenete

Kacérkodsz a gondolattal, hogy jó lenne kipróbálni valamilyen tudatmódosító szert? A haverok már mind csinálják, de te még hezitálsz? Talán az a legjobb megoldás, ha elolvasod egy olyan ember tanácsait, aki már egyszer átélte, mit is jelent drogfüggőként élni - és mit jelent a következményeit viselni.

#drog
2016.11.26.

Mi történik, ha drogozol?

A kábítószer sok tininek okoz gondot, hiszen kipróbálják és rászoknak. Talán nem sejtik, de cselekedetükkel a szüleiket és más hozzátartozóikat is hatalmas akadályok elé állítják, nemcsak saját magukat.

#dohányzás
2016.09.07.

A dohányzás rövid- és hosszútávú hatásai

A dohányzás az egész szervezetre kiható egészségkárosodással jár. A dohányfüstben lévő káros anyagoknak köszönhetően a szervek öregedése felgyorsul, ezért bizonyos betegségek sokkal fiatalabb életkorban jelennek meg dohányosokban, mint nem dohányosokban.

#designer drogok
2016.08.02.

Designer drogok: tévhit, hogy ha egy szer legális, akkor biztonságos is

Korábban az ismert, úgynevezett klasszikus kábítószerek (mint a heroin, kokain, amfetamin, metamfetamin, LSD, gomba) használata volt elterjedt, melyek nagyjából kiszámítható hatásokkal és mellékhatásokkal bírtak. A 2010-es évekre azonban újfajta szerek szorították háttérbe az ismert drogokat.

#függő
2016.07.15.

Kábítószer és alkoholfüggőség

Eszedbe jutott már, hogy talán nem kellene annyi alkoholt innod, vagy kábítószert használnod? Az életedet mennyiben befolyásolja ezek használata? Még a gondolattól is rosszul vagy, ha szóba kerül az ivás vagy a drogozás? Elveszted az önkontrollt, ha ital vagy drog kerül a közeledbe?

#új pszichoaktív szerek
2016.06.02.

Új pszichoaktív szerek: ne válj kísérleti nyúllá!

Ismét növekszik az ecstasyt használók száma, s tovább bővül a szintetikus drogok, köztük az opiátok piaca Európában - állapította meg kedden közzétett 2016. évi jelentésében az Európai Unió kábítószerügyi központja (EMCDDA).