Drog, cigi, alkohol

#Drog, cigi, alkohol

353 db cikk a témában

A varázsgomba mint hallucinogén kábítószer
#varázsgomba
2022.10.19.

A varázsgomba mint hallucinogén kábítószer

Néhány gombafajta, az ízén kívül másról is híres. A köztudatban varázsgombaként, pszichedelikus gombaként, vagy hallucinogén gombaként ismert fajta hangulatbeli, viselkedésbeli, és felfogásbeli változásokat is egyaránt okoz, amiket többen csak „utazásnak” neveznek.

Az apukám alkoholista. Mit tegyek?
#alkohol
2022.10.04.

Az apukám alkoholista. Mit tegyek?

Kedves Szakértő! Az apukám alkoholista, és azt tanácsolták, hogy ezért tartózkodjak az alkoholtól. Idén kezdtem az egyetemet, és úgy tűnik, hogy a legtöbb barátom gyakran jár olyan partikra, ahol alkohol is sűrűn fogy. Néha iszok velük, de utána mindig bűntudatom van, és aggódom, mert eszembe jut apám problémája. Nehéz itt az alkoholt kerülni, de az apukám mintáját sem szeretném követni. Bármilyen tanács segítene. Előre is köszönöm.

PCP, azaz fenciklidin: érzéstelenítő drog
#pcp
2022.08.12.

PCP, azaz fenciklidin: érzéstelenítő drog

A PCP-t, vagy angyalport az 1950-es években szabadalmaztatták, intravénás (vagyis injekcióval beadható) érzéstelenítőként. Fogyasztása adalékként is rendkívül veszélyes, ingerlékennyé tesz.

A dohányzás feledékennyé tesz
#dohányzás
2022.07.17.

A dohányzás feledékennyé tesz

A dohányzás ártalmas az egészségre, halált okozhat, és… mit is még? Elfelejtetted? Na, ez az! A füstölgő szenvedélybetegeknek nagy esélye van arra, hogy a dohányzás az ő esetükben is feledékenységgel járó agykárosodást idézzen elő – derült ki egy francia tanulmány elkészítése során.

Ketamin, a lónyugtató kábítószer
#ketamin
2022.07.04.

Ketamin, a lónyugtató kábítószer

I-por, ica, Í, pörgős ica, keta, ilonka, K... Mind ugyanazt a szert jelenti. A ketamin-hidroklorid egy központi idegrendszeri depresszáns és gyorsan ható általános érzéstelenítő.

A kokain hatásai
#kokain
2022.07.02.

A kokain hatásai

A kokaint leggyakrabban az orrüregbe szippantják fel, de vénásan is használják, illetve freebase formája hevítés után belélegezhető (ez más néven a crack).

Drogambulanciák
#drog
2022.07.01.

Drogambulanciák

Bajban vagy a kábítószerrel, az alkohollal? Esetleg egy barátod szorul segítségre? Listánkból megtudhatod, hol található a legközelebbi szenvedélybetegeket kezelő intézmény, és mik az elérhetőségei!

Mit érdemes tudniuk a szülőknek a ketaminról?
#ketamin
2022.06.29.

Mit érdemes tudniuk a szülőknek a ketaminról?

Sokszor, amikor a szülő hallja a ketamin szót, nem is tudja, hogy pontosan miről is van szó. Most ismertetjük mindazon információkat, amit érdemes erről az anyagról tudni.

Heroin - Veszélyek, tudnivalók
#drog
2022.06.21.

Heroin - Veszélyek, tudnivalók

A heroin egy erős függőséget okozó, illegális drog. Milyen veszélyekkel kell szembenéznie annak, aki fogyasztóvá válik?

Kokain és impotencia - Összefügg?
#kokain
2022.06.16.

Kokain és impotencia - Összefügg?

A kábítószer fogyasztás elterjedése a fiatalkorúak körében egyre aggasztóbb méreteket ölt, annak ellenére is, hogy legtöbbjük tisztában van a szerhasználat kockázataival. Hogy mi ösztönözhet egy hozzád hasonló korú kamaszt a pszichoaktív anyagok kipróbálására? És van-e összefüggés az impotenciával? Cikkünkből kiderül.

10 ok, hogy abbahagyd a dohányzást
#dohányzás
2022.05.09.

10 ok, hogy abbahagyd a dohányzást

Valószínűleg tudod, hogy a cigaretta komoly egészségkárosító hatással bír. Szívproblémákat, stroke-ot, rákot, krónikus hörghurutot és még számos más komoly, gyakran halálos kimenetelű betegséget okoz.

A mentolos cigi ártalmasabb?
#dohány
2022.04.30.

A mentolos cigi ártalmasabb?

Most egy régóta feszegetett kérdésre próbálunk meg választ adni. Vajon a mentolos vagy a hagyományos cigi az ártalmasabb?

#dohányzás
2022.04.02.

Hogyan szokj le a cigiről?

A dohányosoktól gyakran halljuk, hogy „Ne azt mondd, miért szokjak le, hanem azt, hogy hogyan!” Valójában egyetlen tökéletes mód sincsen a leszokásra, ám pár tippünk segítségével megkönnyítheted a folyamatot.

#cigi
2022.03.21.

Leszokás a dohányzásról: egy gyakori ellenérv

Ez bizony a közösség ereje. Tinédzser vagy, emiatt életed középpontjában a közösségi életed áll. De gondoltál már arra, hogy a társaságod és a szokásaitok hogyan befolyásolhatják a döntéseidet? Befolyással vannak a barátaid a dohányzási szokásaidra? Talán a leszokást is azért halogatod, mert velük ez az egyik közös programod? Van néhány tanácsunk számodra.