#Betegségek #fejfájás, migrén

33 db cikk a témában

#fejfájás
2015.02.25.

Rettenetes fejfájás gyötör!

„Az utóbbi időben szörnyű fejfájás gyötör, amely a szememtől indul ki. Mindig fáradt vagyok, nyűgös, és egy kicsit aggódom, hogy mi lehet ez. Az anyukám sajnos meghalt agyvérzésben, amikor 6 éves voltam. Félek elmondani bárkinek is a fejfájásomat, még a családom sem tud róla. Kérem, segítsen!”

#fej
2015.02.06.

Üdítőitalok és migrén

A migrénes fejfájás rendkívül fájdalmas és kimerítő lehet. Jó, ha tudod, hogy bizonyos üdítőitalok egyes összetevői kiválthatják a fejfájást, illetve befolyásolhatják annak lefolyását.

#fej
2014.12.15.

Mandula és migrén

Felmérések szerint bár egyénenként eltérő mértékben, de a mandulafogyasztás is szerepet játszhat a kínzó fejfájás kialakulásában. Egyesek számára a mandula az a kiváltó tényező, ami beindítja a fejfájást, míg másoknak épp ellenkezőleg, segít enyhíteni azt.

#fogamzásgátló
2014.11.15.

Fogamzásgátló tabletta és fejfájás

Azt már biztosan tudod, hogy a fogamzásgátló tabletta segít a nem kívánt terhesség megelőzésében. Ám nem csak erre jó. Bizonyos esetekben a fogamzásgátló tabletta csökkentheti a migrén gyakoriságát. Másoknál viszont éppen a fogamzásgátló tabletta okozza a fejfájást.

#fej
2014.10.27.

Fejfájás és hormonok: mi a kapcsolat?

Számos fejfájástól szenvedő nő tapasztalta már, hogy migrénjei és a menstruációs ciklus bizonyos kapcsolatban állnak egymással. Körülbelül a migrénes nők 50-60%-át érinti a menstruációs fejfájás – azaz a migrénnek az a fajtája, ami a hormonszint változásával áll kapcsolatban, és ami közvetlenül a menstruáció előtt és közben jelentkezik.

#fej
2014.10.21.

Migrént kiváltó okok tiniknél

A migrén olyan fejfájás, amit lüktetés, émelygés és a különböző ingerek (pl. fény és szagok) iránti érzékenység kísér. A fejfájás ezen fajtája akár napokig is eltarthat, és minden korosztályt érint - a gyerekeket és tinédzsereket is beleértve.

#fejfájás
2014.06.16.

A fejfájás

Sokan vannak, akiknek a mindennapjait megkeseríti a naponta jelentkező fejfájás. Az esetek döntő többségében nincs szervi eltérés a háttérben, ám a fej- és arcfájdalmak egy részét az érzőidegek kóros működése is okozhatja.

#fájdalom
2014.03.10.

Hogy működik a fájdalommenedzsment?

A mozgásszervi fájdalom az egyik leggyakoribb panasz, ami miatt végül orvoshoz fordulnak az érintettek. Dr. Dobos Márta, az Oxygen Fájdalomközpont holisztikus szemléletű ortopéd orvosa arról beszélt, hogyan „menedzselhetjük” a fájdalmat, mit tehet a szakember.

#fájdalom
2013.12.23.

A fájdalom típusai és a csillapítás módjai

Mindenki érzett már fájdalmat, de valószínűleg csak kevesen gondolkoztak el azon, miért érezzük máshol, mint ahol képződik, vagy mi a különbség a sajgás, lüktetés és tompa fájdalom közt. A fájdalom természetéről és a csillapítás módjairól dr. Pál Mónika, az Oxygen Fájdalomcentrum reumatológusa beszélt.

#fejfájás
2013.02.13.

Fejfájás és hormonok: Mi az összefüggés?

A lányoknak egészségügyi szempontból vannak előnyeik a fiúkkal szemben, de nem akkor, mikor a fejfájás – különösen migrén – jön szóba. De szerencsére van segítség.

#fejfájás
2012.09.07.

Kinőhetik-e a gyerekek a krónikus napi fejfájást?

Egy tanulmány szerint a legtöbb gyermek, aki naponta szenved krónikus fejfájástól, kinőheti ezt a kellemetlen állapotot. A középiskolások közel 1,5 százaléka szenved napi krónikus fejfájásotól, és krónikus migréntől.

#3D mozi
2012.07.20.

Fejfájást okoz a 3D-s mozi

Egy új felmérés szerint a 3D-s filmek nézői nem tapasztalnak intenzívebb élményt, mint a hagyományos 2D-s filmekéi, de még az ottlét érzete sem erősebb. A 2D-s filmek nézőivel összehasonlítva a 3D-s filmeken körülbelül háromszor több ember tapasztal szem és fejfájást, vagy rossz, homályos látást.

#fájdalom
2012.05.27.

Fájdalomcsillapítót termel a feladattal lefoglalt agy

Kevésbé érezzük a fájdalmat, ha erősen koncentrálunk egy feladatra, testünk ilyenkor figyelmen kívül hagyja a fájdalom egy részét, miközben opioid fájdalomcsillapítót termel az agyunk, hogy ezt megkönnyítse - állapították meg funkcionális mágneses rezonanciás (fMRI) vizsgálatok segítségével német kutatók.