fejfájás
#Betegségek

Hetek óta fáj a fejem - A Szakértő válaszol rovat kérdése

2016.04.18.
1 perces olvasási idő

Néhány hete a fejem két oldalán, körülbelül a szemöldök magasságban időnként furcsa jelenséget érzek: feszít egy-egy ottani kis artéria.

Nehéz leírni pontosan, de mintha belülről jönne a nyomás érzés, és szét akarna durranni a fejem, meg mintha kicsit zsibbadna. Ezt így a fejem környékén érzem, és nagyon furcsa. Kicsit a szédülésre emlékeztet, de azért attól lényegesen eltérő.

Egy hónapja kivizsgáltak a kardiológián mellkasi fájdalmak miatt, és az orvos azt mondta, hogy a szívem tökéletesen működik. A vérnyomásom azonban időnként magas, és sajnos gyakran kávézok az iskola miatt. A családban több közeli rokonnak is (apám, nagypapám, nagymamám) magas a vérnyomása.

Ezt az érzést olyankor is érzem, ha aznap még egyáltalán nem ittam kávét, és egyéb módon sem került koffein a szervezetembe. Mi okozhatja ezt? Aggódok, hogy esetleg veszélyes. Mit tehetek?

Kedves Levélíró!

A tüneteid alapján elképzelhető, hogy tenziós típusú fejfájásban szenvedsz. Azt javaslom, hogy először jelentkezz a háziorvosodnál. A tünetek alapján elképzelhető, hogy be fog utalni ideggyógyásztra további kivizsgálásra.

A vérnyomásodat mérd rendszeresen (jó lenne egy ideig naponta 3x), az értékeket jegyezd fel, és szintén vidd el a háziorvosodhoz! Ő ebből a vérnyomásnaplóból sok fontos információt le tud szűrni. Fiatalon is előfordulhat kezelést igénylő magas vérnyomás.

Üdv, Dr. Szimuly Bernadett