Főoldal / BETEGSÉGEK / Menstruációs migrén: hogyan kezeljem?
  2021-04-06

Menstruációs migrén: hogyan kezeljem?

A migrén a fejfájás egy igen intenzív és fájdalmas formája, amelyet egyéb tünetek is kísérhetnek, mint például a hányinger és fény- és szagérzékenység.

- hirdetés -

A nők migrénes fejfájása és a hormonváltozások között kapcsolat van, illetve a menstruációhoz is köthető egyeseknél a migrén jelentkezése. Ezek kezelése nehéz lehet, és egyes gyógyszerek nem mindenki számMenstruáció és migrénes fejfájására bizonyulnak megfelelőnek. Néhány alternatív módszer azonban segíthet.

Relaxációs és kognitív terápia

Az olyan relaxációs terápiák, mint a progresszív izom relaxáció, a vizualizáció és a légzésgyakorlatok segíthetnek a fájdalomtól megszabadulni. Ezek a technikák hasznosak és egyszerűen elsajátíthatóak. A könyvek, videók és jógatechnikák jó kiindulási alapot adnak a relaxációs stratégiák elsajátításához. Egy másik terápia, a kognitív terápia úgy működik, hogy segít felfedezni és kezelni az életünkben lévő stresszt és segít a testnek megváltoztatni a fájdalomra adott reakcióját.

Hőmérséklet terápia

Ez a terápia többféleképpen képes a fájdalmat csökkenteni. A meleg borogatás segít ellazítani a feszült izmokat, míg a jeges borogatás a homlokon vagy a nyakon tompítja a fájdalmat. Ezeket a borogatásokat egyszerűen elkészítheted otthon is törölközők és hideg vagy meleg víz segítségével.

Gyömbér és őszi margitvirág

A menstruációs fejfájáson a gyógynövények is segíthetnek. A gyömbér és az őszi margitvirág (örökzöld gyógynövény) alkalmas a fájdalomcsillapításra, főleg a fejfájás esetében. Az őszi margitvirág az egyik legalaposabban tanulmányozott fejfájás elleni gyógynövény, amit általában biztonságos használni, de csak kellő körültekintéssel,mivel ha sokat használod, függőséget okozhat. Ellenben a gyömbért minden mellékhatás nélkül fogyaszthatod több formában és még a fejfájás következtében fellépő hányingeren is segíthet.

(Gy. Z.)

Tovább a témában: Fejfájás, Gyógyszer, Fejfájás, migrén