fejfájás
#Betegségek

A fejfájás meglepő okai

2015.08.14.
1 perces olvasási idő

Gyakran szenvedsz fejfájástól? Talán meglep, de Te magad is tehetsz azért, hogy megelőzd a kialakulását. A reggelitől a telefonig sok olyan tárggyal kerülünk kapcsolatba a nap folyamán, amik befolyásolják az életünket és fejfájást okozhatnak.

A telefonod

Amikor több percig a füled és a vállad között tartod a mobilod telefonálás közben, az nyaki merevséget és tenziós fejfájást A fejfájás meglepő okaiokozhat. Tartsd rendesen a telefonodat, hangosítsd ki vagy használj fülhallgatót, amikor csak lehetséges.

A széked

Ha a széked nem elég kényelmes, és nem támasztja meg eléggé a hátad, megfájdulhat a derekad és a fejed is. Figyelj, hogy milyen széken ülsz!

A kávéd

A túl sok kávé is fejfájást okoz, és az is, ha a megszokottól kevesebb kávét fogyasztasz - ilyenkor az elvonási tünetek részeként jelentkezik a fejfájás. A megoldás: naponta legfeljebb egy csészével igyál, vagy válassz koffeinmentes változatot.

A számítógéped

A vibráló, világos képernyőtől elkezdhet fájni a szemed, ami fejfájáshoz vezet. Néha vedd le a tekinteted a gépről és pihentesd a szemed. Használj biztonságos, jól működő monitort!

Lustálkodós vasárnap

Ha csak pár órával is tovább alszol, mint általában, felborulhat a napi ritmusod, aminek következtében akár migréned is lehet. Egyszerűen kelj fel hétvégén is a megszokott időben.

A táskád

A táskád akár 5 kilós is lehet, s ha félvállon hordod, attól gerincferdülésed és nyaki fájdalmaid lehetnek, amik a fejfájás kevésbé ismert kiváltó okai. Könnyíts egy kicsit a terheden, és tedd a cuccod hátizsákba, ami kevésbé terheli a hátad.

(Gy. Z.)