Betegségek, hátfájás

#Betegségek #hátfájás

27 db cikk a témában

Gerincferdülés
#gerinc
2024.03.09.

Gerincferdülés

A gerinc szervezetünk központi pillére: megtámasztja a fej és a törzs súlyát, valamint védőburkot biztosít az idegeknek. Mi történik, ha gerincferdülésed van?

Vesekő tizenéveseknél
#vesekő
2023.04.17.

Vesekő tizenéveseknél

A vesekő az elmúlt 20 évben egyre gyakoribbá vált a gyermekeknél és a tizenéveseknél. Bármilyen korú gyermekeknél, sőt még koraszülötteknél is előfordulhat, de a legtöbb kő a tinédzsereknél bukkan elő.

Scheuermann-betegség
#Scheuermann-betegség
2023.03.17.

Scheuermann-betegség

Kamaszkorban jelentkező megbetegedés, fő jellemzője a gerinc fokozott háti kiboltosulása, mozgáskorlátozottság, fájdalom. Kiknél jelentkezik és miért?

Rendszeresen a monitor előtt ülsz? Van néhány jó tanácsunk!
#számítógép
2023.01.25.

Rendszeresen a monitor előtt ülsz? Van néhány jó tanácsunk!

Amikor órákon át bámulom a számítógép monitorját, a szemem kiszárad és bedagad. Hosszú távon okozhat-e valamilyen károsodást a monitor előtt töltött idő? Egyébként rendszeresen sportolok, egészséges, alacsony zsírtartalmú ételeket eszem. Káros szenvedélyeim nincsenek, kivéve, hogy az átlagosnál talán több koffeint fogyasztok.

Kineziológia
#kineziológia
2022.07.15.

Kineziológia

A kineziológia az alternatív gyógyászat holisztikus szemléletet alkalmazó egyik módszere, amely test és lélek egymásrautaltságán, összekapcsolódásán alapszik.

#lady gaga
2018.02.05.

Lady Gaga betegsége, a fibromialgia

Egészségi okokból lemondta elhalasztott európai turnéjának utolsó 10 koncertjét Lady Gaga. Közleményben jelentették be, hogy a 31 éves amerikai énekesnőt "súlyos fájdalmak gyötrik, amelyek nagy mértékben akadályozzák az élő színpadi szereplésben".

#fejfájás
2015.08.14.

A fejfájás meglepő okai

Gyakran szenvedsz fejfájástól? Talán meglep, de Te magad is tehetsz azért, hogy megelőzd a kialakulását. A reggelitől a telefonig sok olyan tárggyal kerülünk kapcsolatba a nap folyamán, amik befolyásolják az életünket és fejfájást okozhatnak.

#hátfájás
2014.11.24.

Hát- és derékfájás, mit lehet ellene tenni?

Fáj a hátad vagy a derekad? Ötből négy ember szenved ettől a fájdalomtól élete során. A hátfájás az ötödik leggyakoribb probléma, amivel az emberek felkeresik a háziorvosukat.

#térdsérülés
2014.05.16.

A leggyakoribb térdsérülések

Egy felmérés szerint az ortopédiai szakrendeléseket az elmúlt években térdproblémák miatt keresték fel legtöbben. A térd ízületei rendkívüli sérülékenyek; a sérült ízületeket sokszor műtét nélkül is sikeresen lehet kezelni, gyakran azonban az operáció a helyreállítás egyetlen módja.

#fájdalom
2014.03.10.

Hogy működik a fájdalommenedzsment?

A mozgásszervi fájdalom az egyik leggyakoribb panasz, ami miatt végül orvoshoz fordulnak az érintettek. Dr. Dobos Márta, az Oxygen Fájdalomközpont holisztikus szemléletű ortopéd orvosa arról beszélt, hogyan „menedzselhetjük” a fájdalmat, mit tehet a szakember.

#fájdalom
2013.12.23.

A fájdalom típusai és a csillapítás módjai

Mindenki érzett már fájdalmat, de valószínűleg csak kevesen gondolkoztak el azon, miért érezzük máshol, mint ahol képződik, vagy mi a különbség a sajgás, lüktetés és tompa fájdalom közt. A fájdalom természetéről és a csillapítás módjairól dr. Pál Mónika, az Oxygen Fájdalomcentrum reumatológusa beszélt.

#hátfájás
2013.08.19.

Hátfájás és szteroidok: csak óvatosan!

Világszerte milliók vetik alá magukat orvosi kezeléseknek a hátfájdalom miatt, ami ma már népbetegségnek számít. Dr. Dobos Márta, az Oxygen Medical holisztikus szemléletű ortopéd orvosa a kezelési lehetőségekről és az esetleges mellékhatásokról beszélt.

#sípcsont
2013.02.17.

A sípcsont elhalása: Schlatter-Osgood betegség

A Schlatter-Osgood a fiatal, még növekedésben lévő gyermekeknél jelentkező, a sípcsont felső részét érintő csontelhalási folyamat. Általában jóindulatú, visszafordítható betegség.