#Zöldövezet

375 db cikk a témában

Az illatok hatalma
#illat
2022.06.23.

Az illatok hatalma

Nem is gondolnánk, mennyi problémánkra megoldás lehet egy-egy illatnak az alkalmazása. A kellemes illatok megnyugtatnak bennünket, más illatok miatt fokozódik a szexuális étvágyunk, egyes illatok segítenek a nyugodt alvásban. Te tudod, melyik illatot mire használhatod? Most adunk egy kis segítséget, ami megkönnyíti az életed.

Legyen a nyaralás is zöldebb
#nyaralás
2022.06.18.

Legyen a nyaralás is zöldebb

Itt a nyár és leginkább arról szólnak a hírek, hogyan tudunk védekezni a leégés, a káros napsugarak ellen. Arról nem igazán esik szó, hogy tudjuk megvédeni a környezetünket a nyaralás alatt.

Autótúra a kedvenceddel?
#utazás
2022.06.16.

Autótúra a kedvenceddel?

Egy hosszú kirándulásra vagy egy családlátogatásra néha kénytelen vagy magaddal vinni a házi kedvenced. De ne feledd el, hogy a kutyusnak, cicusnak, vagy az aranyhörcsögödnek is egyaránt szüksége van védelemre és biztonságra a hosszú utazás során.

A bevásárlóközpontok 8 legpiszkosabb helye
#bolt
2022.06.11.

A bevásárlóközpontok 8 legpiszkosabb helye

Miközben a bevásárlólistádon szereplő termékeket próbálod begyűjteni, meg sem fordul a fejedben, hogy mást is összeszedhetsz a tudtodon és az akaratodon kívül. Olyan kórokozóknak teheted ki magadat, mint az influenza, az E. coli, a stafilococcus, melyek könnyen lebetegíthetnek - akár hetekre is!

A pénzügyi válság téged is elért?
#vásárlás
2022.06.08.

A pénzügyi válság téged is elért?

A világgazdasági válság mindenkit elért, ezért jól meg kell gondolnod, mit és mikor veszel. De hogyan állj ellen a vásárlás okozta kísértésnek?

Feng shui alapelvek
#feng shui
2022.06.07.

Feng shui alapelvek

Gyakran halljuk manapság ezt a kifejezést, sőt már-már „trendi” is lett ilyen módon berendezni a lakásunkat, vagy akár az életterünket. Mégis úgy gondolom, hogy sokan csak a felkapottsága miatt teszik mindezt, és nem is tudják, hogy mit is jelent valójában ez a kifejezés, honnan ered a feng shui, és mik az alapelvei.

Készen állsz az állattartásra?
#kisállat
2022.06.06.

Készen állsz az állattartásra?

Semmi szokatlan nincs abban, ha szereted az állatokat. A háztartások körülbelül 60%-ában van valamilyen kedvenc és nagy részük úgy gondolja, hogy a kedvence családtagnak számít.

Minden, amit a kempingezésről tudni kell
#kemping
2022.06.01.

Minden, amit a kempingezésről tudni kell

A kempingezés nemcsak a kikapcsolódás nyugalmát nyújtja, hanem túrázási lehetőséget is, ami egyszerre válik előnyére a testnek és a léleknek. Az egyszerűséget kombinálja a természet szépségével, segít megnyugodnunk és eltávolodnunk a zsúfolt mindennapjainktól.

Házi kedvencek: 6 jel, hogy betegség gyötri őket
#kisállat
2022.05.24.

Házi kedvencek: 6 jel, hogy betegség gyötri őket

Mivel beszélni nem tudnak, nem olyan könnyű felismerni, ha betegség gyötri a háziállatokat. Ha fáj vagy nincs rendben valami náluk, akkor azt leginkább viselkedésbeli változásokkal, esetleg más szokatlan tünetekkel tudják jelezni felénk.

Telefontöltés energiatakarékosan
#telefon
2022.05.19.

Telefontöltés energiatakarékosan

Bűn az, ha a telefonunkat vagy laptopunkat éjjel is rajta hagyjuk a töltőn? Mennyit változtat ez az energiafogyasztásunkon? Érdemesebb lenne reggel, az autóban tölteni az elektronikus kütyüket?

24 tanács gazdik számára
#háziállat
2022.05.16.

24 tanács gazdik számára

Gondolkodtál már azon, hogy legyen egy kutyád vagy macskád? Vagy már van is? Egy állat sok felelősséggel jár és nemcsak sok boldogságot tud okozni, de a helytelen tartása gonddal is járhat.

Ezért tarts mindig citromot a hűtődben
#c-vitamin
2022.05.12.

Ezért tarts mindig citromot a hűtődben

Limonádé, citromos tea, sütikrém. Ezzel kimerítettük volna a citrom felhasználási módjainak tárházát? Vagy talán vannak még rejtett, kihasználatlan tartalékai? Mégis, mi mindenre jó egy citrom?

Tedd zöldebbé a szülinapi partidat!
#parti
2022.05.08.

Tedd zöldebbé a szülinapi partidat!

Papírkalap, műanyag villa, csomagolópapír, műanyag eldobható pohár, lufik, papírszalvéta, lemosható műanyag terítő, tömérdek mesterségesen színezett élelmiszer, agyoncukrozott levek - egy szülinapi parti általános kellékei. De valóban szükséges ennyi szeméttel körülvenni magunkat a jó hangulat érdekében, hogy aztán a bulizás feltétlenül értelmetlen szemeteléssel végződjön?

A kutya etetése: ajánlott táplálékok
#kutya
2022.05.05.

A kutya etetése: ajánlott táplálékok

A kutyusoknak speciális táplálékra van szükségük, hogy egészségesek, fittek maradjanak. Viszont mindannyian ismerjük azt a tipikus nézést, amivel képesek az utolsó falatot is kinézni a szánkból. Nem tudod megállni, hogy ne essen le neki valami nasi az asztalról vacsora közben? Nem vagy egyedül.

Hogyan válj tudatos vásárlóvá?
#vásárlás
2022.04.28.

Hogyan válj tudatos vásárlóvá?

Te mennyire vagy tudatos vásárló? Nem könnyű a kérdésre válaszolni, mert a tudatos vásárlás nem mindenkinek ugyanazt jelenti. Míg fogyasztóvédelmi szempontból kimerül abban, hogy nem hagyod, hogy becsapjanak, megkárosítsanak, addig környezetvédelmi szemszögből ennél sokkal többet takar a fogalom.