utazás
#Zöldövezet

Autótúra a kedvenceddel?

2023.06.22.
1 perces olvasási idő

Egy hosszú kirándulásra vagy egy családlátogatásra néha kénytelen vagy magaddal vinni a házi kedvenced. De ne feledd el, hogy a kutyusnak, cicusnak, vagy az aranyhörcsögödnek is egyaránt szüksége van védelemre és biztonságra a hosszú utazás során.

A nyaralásoknál egyre több szolgáltatást kaphatsz a szolgáltatóktól, azonban a kisállatokat még mindig kevés helyen látják szívesen. Gondosan kérdezősködj körbe, hogy milyen lehetőségeid vannak az állatok elhelyezésével kapcsolatban. Valahol rád bízzák a kedvenc teljes felügyeletét, de vannak hotelek, ahol külön ellátásban részesül.

Autósbiztonság

Miután megbizonyosodtál, hogy a szállodából már nem kell visszafordulnod, mert magaddal vitted a háziállatod, gondoskodj a megfelelő szállításról is.

A legbiztonságosabb, ha ketrecben szállítod a kis szőrgombócot, mert a rekesz megfelelően rögzíthető az ülésekhez. Megakadályozzák, hogy nagyobb fékezésnél a kutyád tehetetlenül előrerepüljön és téged is megzavarjon a vezetésben. Ráadásul így a háziállatodnak is kialakítod a saját terét, amit maga oszthat be, plusz biztonság, hogy egy véletlen ürítés sem az üléshuzatot teszi tönkre.

Ne feledd a rekesz oldalára felírni a kutyád legfontosabb adatait: a gazdi nevét és elérhetőségét, a kutyád fajtáját, az ismert betegségeit, valamint egy nyilatkozatot, hogy baleset esetén az összes gyógyszeres kezelés és sebészeti beavatkozás költségeit vállalod.

A pihenők során ne hagyd a kutyád az utazótérben, mert másodpercek alatt felforrósodhat a belső hőmérséklet. Ha teheted, tartsd bekapcsolva a légkondicionálót, de ha ezt nem tudod megoldani, akkor vidd magaddal a kedvenced, hisz egyébként is szüksége van a testmozgásra. De már vásárolhatsz szivargyújtóról működtethető ventillátort is, mellyel valamivel kellemesebb levegőt teremthetsz a várakozó kedvencnek.

A hámról vagy pórázról se feledkezz el, mikor kiereszted őt az autóból, mert könnyen megzavarodhat a forgalomtól. Ezért a nyakörvre is vezesd fel a korábban már a rekesz oldalára írt információkat.

Természetesen az állatok arra is jók, hogy óránként figyelmeztessenek arra, hogy vezetés közben szükséged van a testmozgásra és pihenésre. Ráadásul egy-egy út menti séta során csodás tájak élményével is gazdagodhatsz, amit más esetben észre sem vettél volna.

És még egy jó tanács: bármennyire is könyörög kedvenced, azért a kormányt ne add át neki!

(KamaszPanasz)