eper
#Zöldövezet

Ültess epret a lakásban

2022.07.10.
1 perces olvasási idő

A fazekak és a cserepek tökéletes tárolóedényei azoknak a növényeknek, amiknek egyébként kertben lenne a helyük. De miért ne lehetne a közeledben tartani? Az eper nem csak csemegének nem utolsó, de jól is mutat a lakásban. Ha megfelelően táplálod és rendszeresen öntözöd őket, akkor egész nyáron zamatos csemegét csipegethetsz esténként.

Első lépés:

Ha cserépbe ültetsz növényeket, akkor mindig vágj ki 3 lyukat a cserép alján, hogy a felesleges víz kifolyhasson, vagy ha szomjas a növényed, akkor az alatta lévő kis tálkából a lyukakon keresztül folyadékot tudjon felszívni. A cserép aljába helyezz közepes nagyságú köveket, ez magakadályozza, hogy kifollyon alul a föld, valamint a nedvesség ellátásban is segít.

Második lépés:

Válaszd szét kis bokrokra, csokrokra az eper töveket, helyezd a cserépbe és fedd be a gyökereit földdel, majd óvatosan locsold meg őket.

Harmadik lépés:

Fedd be a töveket egészen a levélgyökökig, aztán ismét locsold meg őket egy kevés vízzel.

Negyedik lépés:

Az elkövetkező másfél-egy hétben naponta fordíts el 180 fokkal a cserepeket, hogy a leveleket egyenletesen érje a napfény.

Ötödik lépés:

Nyári időszakban kéthetente tápláld az epreket olyan folyékony műtrágyával, melynek magas foszfortartalma van, ez segíti a virágzást. Ha körülbelül 2 cm mélyre lenyúlsz a földre és nem érzed nedvesnek a talajt, akkor rögtön locsold meg őket.

Hatodik lépés:

Folyamatosan öntözd az epertöveket és várj, amíg megérleli mézédes gyümölcseit. Ezután már csak ízeket és a látványt kell élvezned.

(KamaszPanasz)