Zöldövezet, növény

#Zöldövezet #növény

18 db cikk a témában

Egyre több közösségi gazdaság vár
#mezőgazdaság
2023.02.16.

Egyre több közösségi gazdaság vár

Magyarországon már több mint 12 éves a közösségi mezőgazdálkodás mozgalma, idén 17 gazdaság várja az új tagokat.  A Tudatos Vásárlók Egyesületénél – mint minden évben – idén is összeállítottak egy listát arról, melyek ezek a gazdaságok, hova, hogyan lehet csatlakozni, sőt, a február 18-i Családi napjukon be is mutatkozott 14 gazdaság képviselője az érdeklődőknek.

Aromaterápia
#aromaterápia
2022.12.12.

Aromaterápia

Az aromaterápia az illóolajok alkalmazásán alapuló gyógymód. Az aromaterápia során az illóolajokat inhalálják, vagy külsőleg masszírozásra, borogatásként vagy fürdőadalékként használják. Manapság nagyon népszerű, de sokan nincsenek tisztában a módszer értékeivel és korlátaival.

A 14 leghatásosabb légtisztító szobanövény
#szobanövény
2022.10.19.

A 14 leghatásosabb légtisztító szobanövény

Szépek, sőt tartásuk egészséges is. A NASA kutatásai alapján bebizonyosodott, hogy egyes dísznövények kifejezetten jó hatással vannak a beltéri levegőre, mivel képesek kiszűrni a körülöttünk lévő, mesterséges anyagokból származó veszélyes gázokat, mint például a formaldehidet, ammóniát és a benzolt.

Díszíts színes falevelekkel!
#ősz
2022.10.05.

Díszíts színes falevelekkel!

Ilyenkor ősszel nem tudom megállni, hogy össze ne gyűjtsek néhány lehullott falevelet. Szeretem, ahogy az avar zörög a lábam alatt, és szeretem a levelek színét. Tudom, hogy minden levél egyedi, és mindegyiknek története van. Csak azokat szedem fel, amelyek messziről odavonzzák a tekintetem.

Olívaolaj: mire jó a konyhán kívül?
#olívaolaj
2022.08.19.

Olívaolaj: mire jó a konyhán kívül?

A táplálkozási szakértők a végtelenségig tudják fokozni az olívaolaj dicséretét istenítését, a benne található rendkívül egészséges összetevők miatt. Ez az olaj gyakorlatilag meghódította az egész Nyugatot, arról nem is beszélve, mennyire elterjedt Keleten. De vajon mire használható az étkezésen kívül?

A gyermekláncfű jótékony hatásai
#gyermekláncfű
2022.08.11.

A gyermekláncfű jótékony hatásai

Bár sokan gondolják azt, hogy a közönséges pitypang (Taraxacum officinale) csak egy bosszantó gyom, de a herbalisták szerint értékes gyógynövény, amelyet kulináris és gyógyászati célokra is fel lehet használni.

Legelterjedtebb gyógynövényeink
#gyógynövény
2022.08.07.

Legelterjedtebb gyógynövényeink

A természetben rengeteg olyan anyagot találhatunk, amelyekből szakszerű felhasználással készülő, mindenféle mesterséges adalékanyag nélküli gyógyító készítményeket tudunk előállítani. Ezek a sokszor elixírnek nevezett készítmények sokkal egészségesebbek, mint az adalékanyaggal teli társaik. Gondoljunk csak dédanyáinkra, akik kizárólag gyógynövényeket használtak gyógyításra.

Az olívaolaj típusai
#olívaolaj
2022.08.02.

Az olívaolaj típusai

Az olívaolaj, amit Homérosz „folyékony aranyként” emlegetett, a reneszánszát éli napjainkban sokoldalú felhasználhatósága miatt. Helye van az egészséges táplálkozásban, gyulladáscsökkentő összetevői miatt a gyógyításban, valamint a testápolásban krémek és tusfürdők alapanyagaként.

Ültess epret a lakásban
#eper
2022.07.10.

Ültess epret a lakásban

A fazekak és a cserepek tökéletes tárolóedényei azoknak a növényeknek, amiknek egyébként kertben lenne a helyük. De miért ne lehetne a közeledben tartani? Az eper nem csak csemegének nem utolsó, de jól is mutat a lakásban. Ha megfelelően táplálod és rendszeresen öntözöd őket, akkor egész nyáron zamatos csemegét csipegethetsz esténként.

Az illatok hatalma
#illat
2022.06.23.

Az illatok hatalma

Nem is gondolnánk, mennyi problémánkra megoldás lehet egy-egy illatnak az alkalmazása. A kellemes illatok megnyugtatnak bennünket, más illatok miatt fokozódik a szexuális étvágyunk, egyes illatok segítenek a nyugodt alvásban. Te tudod, melyik illatot mire használhatod? Most adunk egy kis segítséget, ami megkönnyíti az életed.

#vegyszer
2021.06.08.

Rebeka kipróbálta: tippek a vegyszermentesség jegyében

Az ember sokszor nem törődik a szépségápoló szerek minőségével, és károsító hatásával. Sok ember ezen akarja megspórolni a pénzt, és bele sem gondol, hogy a vegyszerek és egyéb káros anyagok milyen súlyos problémát okozhatnak 10-20 év múlva. Ami a bőrön át felszívódik, az eljut a testünk minden részébe a vér útján. Elsősorban persze látható jelei lesznek a túlzásba vitt kencehasználatnak (például : ekcéma) , de akár rákos megbetegedés is lehet a vége.

#víz
2017.08.04.

A víz hét csodálatos tulajdonsága

Az élet forrása a víz, nélküle nem létezne élet a Földön. Tudtad, hogy az emberi test közel 75 százaléka víz? De nem csak az embereknek szükséges ez a létfontosságú anyag, hanem a növényeknek és az állatoknak is. A csúcstartó a medúza, hiszen testének 98-99 százaléka vízből áll.

#növények
2015.08.19.

Tarts növényeket a szobádban!

Itt a jó idő! A természet kincseit nem csak a szabadban érdemes megcsodálni, hanem otthonunkba is jó ötlet elhelyezni néhányat. Hogy lépést tartsunk a természettel, nem árt színesíteni szobánkat egy-két szép növénnyel.

#gyomirtó
2015.07.19.

Gyilkos gyomirtók és rovarölő szerek

Azok a szülők, akik kertjükben gyomirtót és rovarölő szert használnak, potenciális veszélynek teszik ki gyermekeiket. Egy tanulmány szerin, a vegyszerek leginkább rákos megbetegedések előidézői lehetnek.

#közöségi kert
2012.05.08.

Nekünk épült: közösségi kertek a belváros közepén

Újabb közösségi kert nyílik a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) szervezésében, ezúttal a fővárosi Corvin sétányon, a Leonardo és Tömő utca sarkán. A Kamaszpanasz újságírója az első budapesti helyszínen, a Millenárison járt, hogy a saját szemével tapasztalja, miért fontos és jó ez a kezdeményezés.