illat
#Zöldövezet

Az illatok hatalma

2023.06.25.
1 perces olvasási idő

Nem is gondolnánk, mennyi problémánkra megoldás lehet egy-egy illatnak az alkalmazása. A kellemes illatok megnyugtatnak bennünket, más illatok miatt fokozódik a szexuális étvágyunk, egyes illatok segítenek a nyugodt alvásban. Te tudod, melyik illatot mire használhatod? Most adunk egy kis segítséget, ami megkönnyíti az életed.

Frissíti a testet és az elmét

Egyes tanulmányok kimutatták, hogy a borsmenta illata a gyorsgépírók esetében csökkentette a helyesírási hibák vétését, míg az illat a fizikai teljesítmény növelésében is segített a sportolóknak, ennek oka, hogy javítja a vér áramlását a testben.

A nyugodt alvás titka

A jázmin illat kifejezetten nyugtató hatással van az agyi aktivitásra, aminek hatására sokkal kevesebb alvással is kipihentebbek lehetünk. Tusoláskor használjunk jázmin illatú szappant vagy tusfürdőt és a hálószobába is spriccelhetünk a biztos hatás kedvéért.

Reggeli rózsafelhő

Érdemes tehát szobarózsát tartanunk – állítják a tudósok. Ugyanis a friss rózsa illat és a gyönyörű látvány kombinációja energetikus és frissítő hatással van az emberi elmére. Lehet, hogy ezen túl a kávét is elfelejthetjük.

Barátságos fahéjáradat

Nem is gondolnánk, hogy egyes illatok még a másik szimpátiáját is kivívhatják nekünk, pedig bizony ez is lehetséges. a fahéj illata, ugyanis olyan részeket mozgat meg az agyban, mely türelmesebbé és barátságosabbá varázsolja az embereket. A munkahelyi fiókodba ezért nem árt bekészíteni egy-két fahéj rudacskát.

A kávé

Na, ezzel bizonyára nem fogunk meglepni, de a kávébab illata serkenti az agyat és segít az éberség fenntartásában. Viszont ez azt is bizonyítja, hogy nem kell a szervezetünket terhelnünk a fekete nedű fogyasztásával, elég, ha megdörzsöljük a babszemeket és néhány mély szippantást veszünk belőlük.

Citrus illat

A különböző citrus-félék illata javítja az agyi vérkeringést, aminek hatására szintén élénkebbé és éberebbé válhatsz, még egy nyomasztó, borús, téli napon is. Különösen jó hatással lehet rád, ha vizsgázás, dolgozat, vagy egy-egy munkahelyi beszámoló előtt vagy közben is használod ezt az illóanyagot.

Grapefruit

A grapfruit illatanyaga javítja a memóriát és a koordináció készségünket, ezért érdemes például a szobádban is alkalmazni, mert segítheti fejlődésed (ebben az esetben azonban vigyáznunk kell, hogy ne legyen túl tömény az illat).

Leander

A leander illata hasonló hatással van ránk, mint a jázmin illat. Nyugtató és altató hatással bír, mely különösen alkalmas az alvászavarban szenvedőknek.

Muskátli

Egy ilyen egyszerű kis növényről nem is gondolnánk, mennyi pozitív hatása lehet ránk. A muskátli illata segít megtalálni magunkban az egyensúlyt. Ez a tulajdonsága akár egy hosszú párkapcsolatban is nagy segítségetekre lehet, mivel segít az egyenletes hormonháztartás megtartásában.

(KamaszPanasz)

Kapcsolódó címkék

növény