#Zöldövezet #háztartás

30 db cikk a témában

A pénzügyi válság téged is elért?
#vásárlás
2022.06.08.

A pénzügyi válság téged is elért?

A világgazdasági válság mindenkit elért, ezért jól meg kell gondolnod, mit és mikor veszel. De hogyan állj ellen a vásárlás okozta kísértésnek?

Feng shui alapelvek
#feng shui
2022.06.07.

Feng shui alapelvek

Gyakran halljuk manapság ezt a kifejezést, sőt már-már „trendi” is lett ilyen módon berendezni a lakásunkat, vagy akár az életterünket. Mégis úgy gondolom, hogy sokan csak a felkapottsága miatt teszik mindezt, és nem is tudják, hogy mit is jelent valójában ez a kifejezés, honnan ered a feng shui, és mik az alapelvei.

Ezért tarts mindig citromot a hűtődben
#c-vitamin
2022.05.12.

Ezért tarts mindig citromot a hűtődben

Limonádé, citromos tea, sütikrém. Ezzel kimerítettük volna a citrom felhasználási módjainak tárházát? Vagy talán vannak még rejtett, kihasználatlan tartalékai? Mégis, mi mindenre jó egy citrom?

Hogyan válj tudatos vásárlóvá?
#vásárlás
2022.04.28.

Hogyan válj tudatos vásárlóvá?

Te mennyire vagy tudatos vásárló? Nem könnyű a kérdésre válaszolni, mert a tudatos vásárlás nem mindenkinek ugyanazt jelenti. Míg fogyasztóvédelmi szempontból kimerül abban, hogy nem hagyod, hogy becsapjanak, megkárosítsanak, addig környezetvédelmi szemszögből ennél sokkal többet takar a fogalom.

Újítsd fel a szobád olcsón, kreatívan!
#szoba
2022.04.21.

Újítsd fel a szobád olcsón, kreatívan!

Nem tetszik a szobád? Meg szeretnéd változtatni, de nincs rá sok pénzed? Ne problémázz! Egy kis kreativitással és minimális anyagi ráfordítással máris teljesen más hangulatot varázsolhatsz a szobádba. Arról már nem is beszélve, hogy mindez egy családot vagy barátokat összehozó kiváló programmá is alakulhat.

Mit csinálj a régi gyógyszerekkel?
#gyógyszer
2022.04.04.

Mit csinálj a régi gyógyszerekkel?

Valószínűleg hallottál már arról, hogy nem szabad a lejárt szavatosságú gyógyszereket a lefolyóba önteni. Az sem jó megoldás, hogy a kukába teszed azokat. Megkérdeztük a gyógyszerészt, ő mit tanácsol, hol a helyük ezeknek a régi készítményeknek?

#olívaolaj
2022.03.17.

Olívaolaj: mire jó a konyhán kívül?

A táplálkozási szakértők a végtelenségig tudják fokozni az olívaolaj istenítését, a benne található rendkívül egészséges zsírsavak, illetve polifenolok miatt. Ez az olaj gyakorlatilag meghódította az egész Nyugatot, arról nem is beszélve, mennyire elterjedt Keleten. De vajon mire használható az étkezésen kívül?

Te szoktál otthon segíteni?
#rend
2022.01.07.

Te szoktál otthon segíteni?

Rendetlenség mindenhol, a mosatlan edények már alig férnek el a pulton, a szobanövények kókadoznak, bármerre jársz, szennyes ruhák halmain át vezet az út, a szemetes felől pedig furcsa szag terjeng. Nem. Ez nem az anyukád hanyagsága, aki az éjszakai műszak után ahelyett, hogy fáradtan leroskadna, inkább a Te reggelidet készíti, és nem is édesapádé, aki már hajnalban útra kelt a munkába.

Madáretetés és -itatás télen
#madár
2021.12.29.

Madáretetés és -itatás télen

Az etetés mellett a madarak itatásáról is gondoskodni kell a téli hidegben. Hogyan csináld? Olvasd el tippjeinket!

Ajándékot vennél karácsonyra? Ezt kell tudnod!
#ajándékozás
2021.12.17.

Ajándékot vennél karácsonyra? Ezt kell tudnod!

Előttünk a karácsonyi vásárlási roham, nem árt figyelembe venni néhány fogyasztóvédelmi szabályt. Tudtad, hogy nem vagy köteles elfogadni, ha az eladó a visszavitt termék árának levásárlását ajánlja fel? Érdemes arra is figyelned, hogy a műszaki termékeket, a játékokat még az ajándékozás előtt próbáld ki.

Gyorsan elkészíthető házi kozmetikumok
#diy
2021.12.01.

Gyorsan elkészíthető házi kozmetikumok

Tele vannak a boltok a legkülönfélébb krémekkel, pakolásokkal, arcradírokkal. Sokszor azt sem tudjuk, melyiket válasszuk, miközben talán a legjobb megoldás lehetősége otthon lapul - a konyhában. Mutatunk néhány házilag elkészíthető, természetes alapanyagokból álló kozmetikumot, amellyel látványos eredményeket érhetsz el.

#kutya
2021.11.17.

A hét kérdése: hol a helye a kutyapiszoknak?

Veszélyes hulladék vagy sem a kutyaürülék, ha az, hol a helye, ha nem, akkor nyugodtan dobhatjuk a többi szemét közé? Nem mellékes kérdések, amelyekre megpróbálunk választ adni. Egy biztos: megmozgattuk a különböző szakértőket.

DIY ajándékötletek: készíts házi kozmetikumokat!
#diy
2021.11.10.

DIY ajándékötletek: készíts házi kozmetikumokat!

A természetes házi készítésű szépségápolási termékekben nemcsak az a jó, hogy semmilyen mesterséges anyag nincsen bennük, de jó móka elkészíteni is őket, plusz remek ajándékok lehetnek a barátaid és a családod számára.

#póló
2021.10.20.

6 módszer a pólóid újrahasznosítására

Mindenkinek sok póló lapul a szekrényében, és ezek közül sokat régóta nem is használunk. Ha már nem férsz el, és esedékes egy nagytakarítás, ne dobd ki a felesleges ruháidat. Add egy szeretetszolgálatnak, vagy tippjeink segítségével alakítsd át őket praktikus tárgyakká!

#ruha
2021.09.22.

Adományozd el a már megunt ruháidat!

Az évszakok változnak, és ezzel együtt a ruháidat kinövöd, vagy már nem olyan menők. Ha észreveszed azt, hogy a család vagy baráti kör veled egyidős tagjainak ruhára van szüksége, és lenne mit odaadnod nekik, ne habozz és adományozd el a ruháidat a legegyszerűbb módon!