Zöldövezet, háztartás

#Zöldövezet #háztartás

34 db cikk a témában

Kell-e nekünk szárítógép?
#szárítógép
2023.01.26.

Kell-e nekünk szárítógép?

Egyre több háztartásban találkozunk szárítógéppel, így lassan már szinte magától értetődő, hogy a mosógép mellé egy ilyet is beszerzünk. Mivel ez is egy újabb gép, amelynek az előállítása és a használata nem kevés energiát és nyersanyagot igényel, nulladik lépésként érdemes átgondolni, valóban szükségünk van-e rá, mielőtt automatikusan elhisszük, hogy e nélkül nem élhetünk kényelmes életet.

Beépíthető sütő - milyet, mennyiért?
#sütő
2023.01.18.

Beépíthető sütő - milyet, mennyiért?

Hogy melyik lehet számunkra az igazi, nehéz első ránézésre eldönteni. Jó lenne vásárlás előtt kipróbálni néhányat, de valljuk be, ez elég időigényes és nagy befektetés volna.

Te szoktál otthon segíteni?
#rend
2023.01.11.

Te szoktál otthon segíteni?

Rendetlenség mindenhol, a mosatlan edények már alig férnek el a pulton, a szobanövények kókadoznak, bármerre jársz, szennyes ruhák halmain át vezet az út, a szemetes felől pedig furcsa szag terjeng. Nem. Ez nem az anyukád hanyagsága, aki az éjszakai műszak után ahelyett, hogy fáradtan leroskadna, inkább a Te reggelidet készíti, és nem is édesapádé, aki már hajnalban útra kelt a munkába.

Gyorsan elkészíthető házi kozmetikumok
#diy
2022.12.07.

Gyorsan elkészíthető házi kozmetikumok

Tele vannak a boltok a legkülönfélébb krémekkel, pakolásokkal, arcradírokkal. Sokszor azt sem tudjuk, melyiket válasszuk, miközben talán a legjobb megoldás lehetősége otthon lapul - a konyhában. Mutatunk néhány házilag elkészíthető, természetes alapanyagokból álló kozmetikumot, amellyel látványos eredményeket érhetsz el.

Figyelem, az energiafaló háztartási gépek növelik a rezsiszámlát!
#rezsi
2022.11.29.

Figyelem, az energiafaló háztartási gépek növelik a rezsiszámlát!

Megélhetési költségeink az elmúlt tíz évben sosem voltak ilyen magasak, és ezeknek jelentős részét az energiaszámlák kifizetése jelenti. A szükségleteknek megfelelő, tudatosan használt, energiatakarékos háztartási készülékek és praktikák segíthetnek energiát megtakarítani, spórolni.

Otthonunk 6 legkoszosabb helye
#kosz
2022.11.28.

Otthonunk 6 legkoszosabb helye

Gondoltad volna, hogy a számítógép billentyűzetén vagy a távirányítón esetenként több baktérium és vírus telepszik meg, mint a vécécsészében? A lakás legkoszosabb tárgyairól és a fertőzések kivédéséről az alábbiakban olvashatsz.

Black Friday-kor is maradj józan!
#vásárlás
2022.11.15.

Black Friday-kor is maradj józan!

Manapság, amikor minden nap lehetőségünk van rácsodálkozni egy-egy termék új árára, talán a szokásosnál is jobban várhatjuk a Black Friday akciókat. Ha valamikor, akkor talán novemberben érdemes beszerezni a nagyobb értékű háztartási gépeket. Ugyanakkor érdemes résen lenni, hogy később se bánjuk meg az elsőre kedvezőnek látszó beruházást. Ebben lehetnek segítségünkre a Tudatos Vásárlók tippjei és terméktesztjei.

Ne márkát, terméket válassz!
#hűtő
2022.11.11.

Ne márkát, terméket válassz!

Önmagában a választás is bonyolult dolog, mert sok szempontot kell figyelembe vennünk ahhoz, hogy a számunkra legjobb döntést hozzuk és a kiszemelt termék hasznos kiegészítője legyen saját életvitelünknek.

Hogyan csökkentsük otthonunk áramfogyasztását?
#áram
2022.10.27.

Hogyan csökkentsük otthonunk áramfogyasztását?

A Tudatos Vásárlók Egyesülete és a GreenDependent Intézet közös tippjei arra adnak választ, hogy mivel tudjuk csökkenteni az otthoni áramfogyasztást. Kiderül, mennyivel van több gépünk, mint hinnénk, s melyek a legtöbbek által feleslegesnek tartott eszköz.

Olívaolaj: mire jó a konyhán kívül?
#olívaolaj
2022.08.19.

Olívaolaj: mire jó a konyhán kívül?

A táplálkozási szakértők a végtelenségig tudják fokozni az olívaolaj dicséretét istenítését, a benne található rendkívül egészséges összetevők miatt. Ez az olaj gyakorlatilag meghódította az egész Nyugatot, arról nem is beszélve, mennyire elterjedt Keleten. De vajon mire használható az étkezésen kívül?

Veszélyforrások a lakásban
#lakás
2022.08.03.

Veszélyforrások a lakásban

Lehet, hogy hihetetlen, de még a tiszta lakásokban is számos veszélyforrás leselkedik az ott élőkre, például gondoltad volna, hogy egy sokat használt (és soha nem tisztított) mobiltelefonon több a baktérium, mint egy nyilvános WC ülőkéjén? Nos, anélkül, hogy bárkit meg akarnánk ijeszteni, megmutatjuk a kritikus pontokat a lakásban és azt, hogyan tartsuk tisztán őket?

Hol tartod a vitaminjaidat?
#vitamin
2022.07.28.

Hol tartod a vitaminjaidat?

A fürdőszobai gyógyszeres szekrényben vagy a konyhaasztalon tartod vitaminkészítményeidet? Könnyen lehet, hogy ez esetben már régen elvesztették hatásukat.

Ültess epret a lakásban
#eper
2022.07.10.

Ültess epret a lakásban

A fazekak és a cserepek tökéletes tárolóedényei azoknak a növényeknek, amiknek egyébként kertben lenne a helyük. De miért ne lehetne a közeledben tartani? Az eper nem csak csemegének nem utolsó, de jól is mutat a lakásban. Ha megfelelően táplálod és rendszeresen öntözöd őket, akkor egész nyáron zamatos csemegét csipegethetsz esténként.

A pénzügyi válság téged is elért?
#vásárlás
2022.06.08.

A pénzügyi válság téged is elért?

A világgazdasági válság mindenkit elért, ezért jól meg kell gondolnod, mit és mikor veszel. De hogyan állj ellen a vásárlás okozta kísértésnek?