sátor
#Zöldövezet

Sátortippek fesztiválozóknak

2019.08.02.
1 perces olvasási idő

A legnagyobb fesztiválokon lehet sátorozni. Ha ez az első fesztiválod, akkor fel kell adnod a reggeli madárcsicsergésre és friss levegőre ébredésről szóló álmaidat, és szembenézni a tényekkel, hogy milyen is lesz valójában a sátorozás.

1. Válaszd meg a sátor helyét figyelmesen

Érkezz korán, hogy a lehető legjobb helyet fogd ki magadnak, és érdemes olyan helyre verni a sátradat, ahol sötétben is bármikor megtalálod, sok száz másik sátor között. Az is jó döntés, ha a vécéktől a lehető legtávolabbra állítod a sátradat. Ne számíts sok alvásra, ugyanis a fesztiválos kempingek nem számítanak csendes helyeknek. Persze a legnagyobb fesztiválokon van nyugisabb részük a kempingeknek, de ezek eléggé messze esnek a központtól.

2. Védd a területedet

Bármit csinálhatsz, amivel meg tudod jelölni a területedet. Pár ember még azt is megteszi, hogy kicsi kerítéssel veszi körbe a sátrát. Persze ezt nem kell megtenned, elég, ha csak becipzárazod a sátradat és a szomszéd sátor egyik oldala felé fordítod a bejáratát.

3. Állítsd körbe a sátrakat

Ha egy csoporttal mentek, akkor állítsátok fel a sátraitokat egy körben, úgy, hogy a kör közepe felé forduljanak a bejáratok. Ha tudsz, akkor akár valami kerítés-szerűt is felrakhatsz a sátorkör köré. Ez elijeszti az embereket attól, hogy keresztülvágjanak rajta, illetve távol tartja az esetleges tolvajokat is.

4. Jelöld meg a sátradat

Zászlókkal, transzparensekkel, jelvényekkel, különböző színű szimbólumokkal. A lényeg, hogy legyen a sátrad teljesen egyedi, hogy bármikor be tudd azonosítani.

5. Barátkozz össze a szomszédjaiddal

Megismerni azokat az embereket, akik a közeledben verték fel a sátraikat igencsak jó ötlet. Nem csak azért, mert velük lóghatsz, de ezáltal összetartóbbá és biztonságosabbá teszitek a kapcsolatot, a szórakozást.

6. Ne zárd be a sátrat

Ne tegyél zárat a sátradra! Gondolj csak arra, hogy ez milyen hülyén néz ki – semmilyen sátrat sem lehet biztonságossá tenni, hiszen nem erre tervezték őket. Egyébként is, pont azt kiáltja a világ felé, hogy van valami, amit érdemes ellopnod! Persze ettől függetlenül semmit se hagyj a sátradban, amiért fájna a szíved.

Jó fesztiválozást kívánunk!

(KamaszPanasz - Gy. A.)