nyár
#Zöldövezet

Itthon nyaralni jó: Sopron

2012.07.27.
1 perces olvasási idő

A VOLT fesztiválon kívül is rengeteg érdekességet tartogat ez a kicsi, de annál nagyszerűbb város. Kanyargós kis utcáival, és ékszerdoboz jellegével rögtön a szívünkbe is zárjuk a várost. Nem nehéz itt látnivalókat keresnünk, szinte azonnal beléjük is botlunk.

Történelem

Elsőként a kelták lakták, akik földváraikat i. e. két és fél évezreddel építették a Sopron környéki dombok erdős lankáin. De hírt hagytak magukról a rómaiak is, akik az I. század elején telepedtek le Sopron területén, majd építették fel fórumukat a város középpontjában, a jelenlegi Fő tér szélén. Itt emeltek templomot, melynek szentélyében Júnó, Jupiter és Minerva óriási méretű márványszobrai kaptak helyet.

Sopron, a Hűség városaBuda után az országban itt található a legtöbb műemlék. Az utcákat járva rengeteg érdekes múzeumba térhetünk be. Érdemes megtekinteni a Patika múzeumot, amely nem esik messze a Fő tértől, illetve itt halad el az észak-déli irányú borostyánút, amely a történelem szerelmeseinek remek látnivaló lehet. Kisebbeknek szórakoztató lehet a Pék múzeum, illetve akiket érdekel a hely történelme, a Soproni múzeumba is betérhetnek. Feltétlenül tekintsük meg a Tűztornyot, illetve a Hűségkaput, ezek a város jelképeivé váltak. A Károly-kilátóból szép kilátás nyílik a környékre, érdemes ellátogatni ide is.

A városon kívül

Pattanjunk biciklire és élvezzük a természet adta lehetőségeket! A sportolni vágyók akár körbe is biciklizhetik a Fertő-tavat, vagy ellátogathatnak Fertődre, ahol a híres Eszterházy kastélyt tekinthetik meg. ,A Páneurópai piknik Emlékhely egész évben nyitva tart, illetve érdemes Nagycenken is egy sétát tenni, és megtekinteni a Széchenyi emlékmúzeumot.

Ínyenceknek

Akiket a gasztronómia érdekel, nem fognak csalódni. A csoki szerelmesei feltétlenül látogassanak el a Harrer Csokoládéműhelybe és Cukrászdába. A választék minőségi és bőséges.

Érdemes tehát felkerekedni, és meglátogatni Sopront, a Hűség városát, ahol szinte minden héten egy remek kis művészeti fesztiválba, vagy szórakoztató programba futhatunk.

Budapesttől vonattal, vagy autópályán könnyen megközelíthető. Szállásinformációt az interneten könnyedén találhatunk.

(Gy. R., sopron.hu)