Zöldövezet, utazás

#Zöldövezet #utazás

21 db cikk a témában

Te hogyan jutsz el a suliba?
#suli
2023.10.17.

Te hogyan jutsz el a suliba?

Apró dolgokkal is sokat tehetünk a környezetünkért. Ilyen apróság az is, hogy hogyan is jutsz el otthonról az iskolába.

Legyen a nyaralás is zöldebb
#nyaralás
2023.06.20.

Legyen a nyaralás is zöldebb

Itt a nyár és leginkább arról szólnak a hírek, hogyan tudunk védekezni a leégés, a káros napsugarak ellen. Arról nem igazán esik szó, hogy tudjuk megvédeni a környezetünket a nyaralás alatt.

Gazdaságos utazás kalandoroknak
#utazás
2023.05.30.

Gazdaságos utazás kalandoroknak

Tanuld meg, hogyan lehet könnyebben utazni mindkét értelemben: könnyebb poggyásszal és megmaradó zsebpénzzel. Olvasd el a gazdaságos utazás hét aranyszabályát.

Csomagolni balesetveszélyes
#baleset
2022.07.13.

Csomagolni balesetveszélyes

Egy évben több mint 53 ezer ember látogatja meg orvosát, mert a csomagolás közben valamilyen balesetet szenved. Mielőtt elindulnál síelni, vagy nyaralni, vagy csak egy hétvégi kiruccanásra, ismerd meg, mi lehet a veszély forrása.

Nyaralni készülsz? Van egy-két fontos teendőd előtte!
#nyár
2021.08.06.

Nyaralni készülsz? Van egy-két fontos teendőd előtte!

Ismerd és oszd meg az információkat a nyaralásodról - és most nem arra gondolunk, hogy azonnal posztolj egy képet magadról a Facebookra – ez valami sokkal fontosabb és hasznosabb. Mielőtt elindulnál, fontos, hogy leírd azokat a fontos címeket, telefonszámokat, amikre vész esetén szükséged lehet.

#strand
2021.07.21.

Biztonsági ötletek strandoláshoz

Minden nyáron ezrekre vigyáznak a strandokon, tengerpartokon a vízimentők. Hogy a víz mellett is biztonságban legyél, érdemes tájékozódnod a rád leselkedő veszélyekről. Az alábbi egyszerű tippek követésével elkerülheted őket.

#tenger
2020.06.21.

A tenger veszélyei

Erős hullámzás, sodrás, dagály, hirtelen változó vízmélység: mind jelentős veszélyt hordoznak magukban a tengeri fürdőzés során. A cikkünkben olvasható tanácsok betartásával elkerülheted a baleseteket!

#fesztivál
2019.07.22.

Biztonsági tippek fesztiválokra, koncertekre

A fesztiválok tele vannak szórakozásra vágyó emberekkel, akik csupán jól szeretnék érezni magukat, de sajnos sokan eshetnek tolvajok vagy erőszakos emberek áldozatául. A leggyakoribb eset a sátrakból való lopás, de a szexuális bántalmazás is gyakori.

#víz
2018.04.08.

Meglepő dolgok az ivóvízben

A víz nem is olyan tiszta, mint hinnénk. Az elmúlt évek amerikai kutatásai kimutatták, hogy a fejlett országok ivóvizében több olyan dolog is van, amire nem is gondolnánk.

#nyaralás
2015.07.11.

Környezetbarát vakációzás

A turizmus az egyik legnagyobb forgalmú ágazat, mely nyáron különösen nagy intenzitással lendül fel. Az emberek többsége ugyanis a jó időben próbál meg kicsit kiszakadni a megszokott napi életviteléből, s feltöltődni energiával. Környezetünk azonban már kevésbé „díjazza” a kiruccanásokat. De miért is?

#utazás
2015.06.27.

Hogyan utazz kutyával?

Nyaralni indulsz, de még nem döntötted el, hogy magaddal viszed-e a kutyád, vagy sem? Tudod, hogyan utazz vele? A kutyáddal utazni nagyon jó mulatság, ha elvégzed a megfelelő előkészületeket. Viszont a tervezés nagyon könnyen elronthatja mindenki vakációját.

#fesztivál
2014.07.02.

A nagy fesztivál-túlélő kalauz

A zenei fesztiválok a nyár egyik legnagyobb durranásai közé tartoznak, minden életkorú rajongók százait, ezreit szórakoztatják évente.

#utazás
2014.06.21.

A gazdaságos utazás hét szabálya

Nem baj, ha elkezdesz hinni a népszerű környezetvédelmi jelmondatban: Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan! Ha a bolygónk megmentéséről van szó, akkor ez a mondás ugyanolyan igaz, mint amilyen egyszerű is.

#expedíció
2013.10.09.

Célba ér öt hónap kaland után az expedíció

Egy fél Föld kerület, azaz húszezer kilométeres út megtétele és öt hónapnyi utazás után október 11-én pénteken egy órakor közös célba futással érkezik haza a Volkswagen Közép-Ázsia Expedíció.

#nyár
2012.08.19.

Itthon nyaralni jó: Szeged

Paprika és Pick szalámi. Az ország harmadik legnagyobb városába idén is érdemes ellátogatni, nemcsak a remek múzeumok, és a fantasztikus hangulat, hanem a változatos programok és fesztiválok miatt is.