baleset
#Zöldövezet

Csomagolni balesetveszélyes

2022.07.13.
1 perces olvasási idő

Egy évben több mint 53 ezer ember látogatja meg orvosát, mert a csomagolás közben valamilyen balesetet szenved. Mielőtt elindulnál síelni, vagy nyaralni, vagy csak egy hétvégi kiruccanásra, ismerd meg, mi lehet a veszély forrása.

Sok olyan tulajdonsága van egy utazótáskának, mely sérüléseket és maradandó károkat okozhat. Az óriás táskák a gerincednek sem kedveznek, ezért ne válassz olyan utazótáskát sem, mely csak fél vállas és emiatt erőlködnöd kell, hogy kiegyensúlyozd a testtartásod.

Vegyél egy görgős bőröndöt. Előnye, hogy a súly nem az egész testedre helyeződik, csupán a karizmaidat kell használni. A választásnál nagyon fontos szempont, hogy a testmagasságodnak megfelelő legyen a bőrönd fogantyúja, mindig egyenes legyen gerinced és ne kelljen hajlongva húznod magad után.

Váltsd le a kézi vagy válltáskádat hátizsákra. Szerencsére a táskaipar sem egyoldalú, ezért olyan két vállas táskát is könnyen találhatsz, mely kecses, viszont utazás közben nem terheli meg a vállaid.

Vigyázz, hogy emeled meg a poggyászod. Ha a repülőgép felső poggyásztartójába szeretnéd feltenni a hat kg-os táskádat és nincs segítséged, akkor ügyelj rá, hogy a térdeidre helyezd a testsúlyodat. Ha derékból próbálod meg ugyanezt, könnyen lehet sérülés a vége.

Ha sokáig utazol egy repülőgépen vagy autóban, mozgasd meg magad, mielőtt megragadod a poggyászodat. Nyújtózkodj egyet, érintsd meg a lábujjaidat (vagy ha túl cikinek tartod a repülőgépen való tornát, véletlenül ejtsd le a zsebkendődet vagy a tollad). Így újra megindíthatod a vérkeringésedet és nem fogsz szédülni, amikor kiszállsz a járműből.

Bármit teszel, gondolj rá, hogyha figyelmetlen vagy, akár az egész utazást tönkreteheted.

(KamaszPanasz)