környezetvédelem
#Zöldövezet

Mi legyen az üres üvegekkel? 5 kreatív tipp

2023.09.11.
1 perces olvasási idő

Újabb egyszerűen elkészíthető ötleteket ajánlunk figyelmetekbe. Ezúttal az üres üvegek újrahasznosításához adunk néhány tippet. Próbáljátok ki ti is!

1. Fessük be

De most ne a szokásos módon, kívülről, hanem inkább az üvegek belsejét fessük be valamilyen vidám színnel. Egészen más hangulatot árasztanak, nem is kopnak olyan hamar, emellett pedig hangulatos dekorációk.

Üvegből váza

2. Borítsuk be újságpapírral vagy egy régi könyv lapjával

Decoupage ragasztóval könnyen ragaszthatunk papírféléket üvegre is, így hamar elkészülhet például egy ilyen romantikus mécsestartó:

Üvegből mécsestartó

3. Fessük mintásra

Csupán a kreativitásunkon múlik, hogy milyen végeredmény születik ennél a technikánál. Maszkolószalaggal vagy bármilyen alakú matricával dolgozhatunk, amelyeket különböző elrendezésekben az üvegre téve, majd festékspray-vel lefestve izgalmas kis alkotásokkal gazdagodhat otthonunk.


Festett üveg váza

4. Legyen feliratos

Egy-egy motiváló kifejezés vagy épp egy rövid üzenet teljesen más hangulatot ad az egyszerűen lefestett üvegeknek. Kerülhet még rá pár kiegészítő dekoráció: szalag, masni, sodort zsinór.

Feliratos üveg

5. Tegyük izgalmassá táblafestékkel

Az egyik legjobb technika a táblafestékes megoldás, hiszen festés után bármit írhatunk, rajzolhatunk az üvegre krétával, kedvünk szerint.

Üres üveg mint dísztárgy

Kíváncsian várjuk, hogy nektek hogy sikerült új köntösbe bújtatni a kiürült üvegeiteket! :)

(KamaszPanasz - M.J.)